راهنمای مدل کسب و کار استراتژی های پشت سر موفق ترین شرکت ها .
نویسنده:
الیورگاسمن، کارولین فرانکین برگر، میکائیل سیک
مترجم:
مرتضی اکبری، حجت شکیبا،آرمین آرتنگ
سال نشر:
1404
صفحه:
556
نوبت چاپ:
1

 بخش اول. چگونه نوآوری مدل کسب‌وکار هدایت کنیم؟ /1

فصل یک.مدل کسب‌وکار چیست و چرا باید نوآور باشد؟ /3

عصر نوآوری‌های مدل کسب‌وکار/ 4

مؤلفه‌های یک مدل کسب‌وکار /7

چالش نوآوری مدل کسب‌وکار/ 12

چالش شمارة 1: تفکّر در مورد حیطة خارج از منطق غالب صنعت /14

چالش شمارة 2. تفکّر به مدل‌های کسب‌وکار به‌جای فناوری‌ها و محصولات /18

چالش شمارة 3: تفکر بدون ابزارهای نظام‌مند /21

فصل دوم. راهنمای مدل کسب‌وکار /25

تقلید خلاق و اهمیت ترکیب مجدد /25

راهبردهایی برای ایده‌های کسب‌وکار جدید/ 28

الف.آغاز: تحلیل زیست‌بوم /31

ب. ایده‌پردازی: خلق ایده‌های جدید/ 48

ج. یکپارچه‌سازی: سازگاری مدل کسب‌وکار /59

د. پیاده‌سازی: آزمایش و بهینه‌سازی/ 66

فصل سوم.مدیریت تغییر /85

الف.هدایت تغییر/ 82

ب.تعریف یک برنامة عملیاتی/ 89

ج.تعریف ساختارها و اهداف /92

د.قابلیت‌سازی /95

بخش دوم. بیش از 55 مدل کسب‌وکار برنده و این مدل‌ها چه‌کاری برای شما انجام می‌دهند/ 105

1. افزونه: هزینة بیشتر برای اضافه‌ها /107

2. وابستگی: موفقیت شما، موفقیت من است/ 115

3. آیکیدو: تبدیل نقاط قوّت رقبا به نقاط ضعف/ 121

4. حراج: اعلام اول، اعلام دوم ... فروخته شد/ 127

5. تهاتر: عمل به‌مثل /133

6.دستگاه خودپرداز: پول‌سازی با سرمایۀ کاری منفی/ 139 

7. فروش متقاطع: با یک تیر دو نشان‌زدن/ 145

8.تأمین مالی جمعی: تأمین مالی از طریق چندروش/151

9.جمع‌سپاری: برون‌سپاری به جمعیت/ 157

10.وفاداری مشتری: مشوق‌هایی برای وفاداری طولانی‌مدت/ 163

11.دیجیتال‌سازی: دیجیتالی‌کردن محصولات فیزیکی /169

12.فروش مستقیم: پرش از روی واسطه‌ها/ 175

13.تجارت الکترونیک: کسب‌وکار آنلاین برای فرانمایی و صرفه‌جویی /181

14.فروش همراه با تجربه: محصولات جاذبِ احساس /187

15.نرخ ثابت: همۀ آنچه می‌توانید بخورید، مصرف یکنواخت باقیمت‌های ثابت /193

16.مالکیت جزئی: اشتراک وقت برای استفادة مؤثر/ 199

17.نمایندگی: یکی برای همه و همه برای یکی/ 205

18.فرمیوم: انتخاب بین نمونه‌های حق عضویت پرداختی و رایگان اولیه/ 211

19. از فشاری به کششی: مشتریان یک طبقه ارزش ایجاد می‌کنند/ 217

20. دسترسی تضمین‌شده: تضمین دسترسی به کالا /223

21.درآمد پنهان: جست‌وجو برای منابع جایگزین/ 229

22.برندسازی بر مبنای اجزا: برندی درون یک برند /235

23.یکپارچه‌ساز (ادغام‌گر): مشارکت تمام راه‌های پایین خط /241

24.مدل یک‌لایه: سودبردن از دانش چگونگی (مهارت) تخصصی/ 247

25.استفادة ابزاری (اهرم‌بندی) از داده‌های مشتری: استفاده ازآنچه می‌دانید/ 253

26.صدور مجوز: تجاری‌سازی مالکیت معنوی /259

27.لاکین: وفاداری اجباری با هزینه‌های بالای انتقال /265

28.دنباله بلند: اندک‌اندک جمع گردد، وانگهي دريا شود/ 271

29.آن را بیشتر کن: ظرفیت‌های چندگانة خارج از هستة اصلی کسب‌‌وکارتان /277

30.سفارشی‌سازی انبوه: خارج از چارچوب فردگرایی /283

31. بی‌حاشیه: هر چیز، تا زمانی که ارزان باشد/ 289

32. کسب‌وکار باز: اهرم خلق ارزش مشترک/ 295

33. منبع باز: همکاری با یکدیگر برای ایجاد یک راه‌حل رایگان/ 301

34. اورکستریتر (هماهنگ‌کننده): هدایت زنجیرة ارزش/ 307

35. پرداخت به ازای هر استفاده: همچنان که (هم‌زمان) استفاده می‌کنید، پرداخت کنید /313

36. پرداخت به ازای هر آنچه شما می‌خواهید: هر آنچه برایتان باارزش است /319

37. نظیر به نظیر: مواجه‌شدن فردی با فرد دیگر/ 325

38. قرارداد مبتنی بر عملکرد: بر اساس هزینه‌های مربوط به نتایج /331

39. دسته و تیغ: طعمه و قلاب /337

40. اجاره به‌جای خرید: پرداخت برای حق موقت جهت استفاده/ 343

41. به‌اشتراک‌گذاری درآمد: برد- برد با همزیستی /349

42. مهندسی معکوس: درس‌گرفتن از رقبا /355

43. نوآوری معکوس: یادگیری از راه‌حل‌های به اندازة کافی خوب/ 361

44. رابین‌هود: از ثروتمند بگیرید و به فقیر بدهید /367

45. سلف‌سرویس: قراردادن مشتری روی کار/ 373

46. فروشگاه در فروشگاه: فربه‌شدن/ 379

47. ارائه‌دهندۀ راه‌حل: یافتن هرآنچه شما نیاز دارید در فروشگاه یک‌مرحله‌ای/ 385

 48. حق عضویت: گرفتن بلیط فصلی برای خدمات /391

49. سوپرمارکت: انتخاب بزرگ و قیمت کم زیر یک سقف/ 395

50. مدل کسب‌وکار هدف قراردادن فقرا: مشتریان در پایۀ هرم درآمد/ 399

51. از زباله به نقدی: تبدیل زباله‌های قدیمی به پول نقدی جدید/ 405

52. بازار دوطرفه: جذب اثرات شبکۀ غیرمستقیم/ 411

53. مدل کسب‌وکار لوکس نهایی: بیشتر برای بیشتر/ 417

54. طراحی با کاربر: مشتری به‌عنوان کارآفرین مبتکر /423

55. برچسب سفید: استراتژی نام تجاری خود/ 429

56. حسگر به‌عنوان خدمت: استفاده از حسگر برای خدمات جدید/ 435

57. مجازی‌سازی:پرواز به سمت ابر و شرکت /441

58. سلف‌سرویس اشیا: خودکارسازی سفارش مواد مصرفی /447

59. شی‌ به‌عنوان نقطه فروش: سفارش درجایی که مصرف انجام می‌شود /453

60. پروسامر: تولید و مصرف هم‌زمان/ 475

 بخش سوم: اتمام خواندن؟ بیایید پیاده‌سازی کنیم/ 465

10 توصیه برای نوآوری مدل کسب‌و‌کار شما /467

بیش از 55 مدل‌ در یک نگاه /471

تعاریف واژه‌ها /487

منابع بیشتر /491

واژه‌نامه/ 515

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم انسانی کارآفرینی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved