فیزیولوژی بذر و جنبه های کاربردی آن در کشاورزی
نویسنده:
سید محسن موسوی نیک - مهدی دهمرده - علیرضا سیروس مهر
مترجم:
-
سال نشر:
۱۳۹۴
صفحه:
۳۶۸
نوبت چاپ:
۱

 برای فیزیولوژیست های گیاهی فرایندهای چندگانه موجود در ارگان های کوچکی چون بذر بسیار جالب می باشد. این فرایندها شامل ذخیره مواد و مصرف آنها، خواب و جوانه زنی می باشد. اما متخصصان کشاورزی در خصوص استقرار گیاه و کیفیت نهایی محصول آگاهی بیشتری دارند. در فرون اخیر پیشرفت های قابل ملاحظه ای در خصوص فیزیولوژی بذر صورت گرفته است که در مورد جنبه های مختلف فیزیولوژی بذر که در مدیریت محصول مهم می باشدبحث می کند. این کتاب کاربرد بذر را از جنبه های مختلف بررسی می کند از جمله: (۱) جوانه زنی بذر در خاک و استقرار گیاهچه، (۲) خواب بذر و رفتار گیاهان و علف های هرز، (۳) طول عمر و ذخیره سازی بذر و، (۴) کیفیت صنعتی بذرها. هر فصل با هدف حل مشکلات کشاورزی در زمینه بذر آن می باشد و یافته های به دست آمده از لحاظ قیزیولوژیکی، بیو شیمیایی و در سطح مولکولی بذرب یان می گردد. اما روش توصیف آن به گونه ای است که اطلاعات کافی در خصوص روش هایی که منجر به افزایش عملکرد محصول و یا بهبود کیفیت استفاده از دانه می گردد، ارائه می شود. 

 پیشگفتار / ۱۴

آماده سازی بستر بذر : محیط فیزیکی خاک از لحاظ جوانه زنی بذر / ۱۵
 
استفاده از مدل های آستانه بر اساس تعداد (جمعیت) برای توصیف و پیش بینی اثر محیط بستر بذر بر روی جوانه زنی و سبز شدن محصولات زراعی / ۴۷
 
بذر و عوامل زراعی مرتبط با جوانه زدن تحت استرس دما و آب / ۷۷
 
راه های بهبود کارایی بذر در مزرعه / ۹۵
 
آغاز، حفظ و اتمام پدیده خواب در محصولات دانه ای : فیزیولوژی، ژنتیک و کنترل محیطی / ۱۲۵
 
پیش جوانه زنی غلات / ۱۴۴
 
خروج از خواب و القای جوانه زنی: جنبه های فیزیولوژیکی و مولکولی / ۱۵۹
 
تغییرهای مدلسازی خواب در بانک های بذر علف هرز خاک: مفاهیم برای پیش بینی ظهور علف هرز / ۱۷۴
 
زوال بذر ارتدکس و ترمیم آن / ۱۹۳
 
بذرهای ری کالیسترنت/ ۲۱۵
 
عاومل کیفی فراوری بذر گندم و سایر غلات / ۲۴۴
 
کیفیت دانه در محصولات روغنی / ۲۷۴
 
کیفیت مالت سازی جو / ۲۹۶
 
منابع / ۳۱۴
دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved