به نژادی گیاهان زراعی برای بهبود صفات کیفی
نویسنده:
سید علی محمد میر محمدی میبدی- محبوبه امیری پور- سعید ترکش اصفهانی
مترجم:
سال نشر:
1391
صفحه:
218
نوبت چاپ:
1

بهبود صفات کیفی در گیاهان زراعی، امروزه یکی از اهداف مهم اصلاحگران و دانشمندان علوم کشاورزی و تغذیه به شمار می رود.

این کتاب به بررسی ابعاد مختلف به نژادی صفات مربوط به کیفیت در گیاهان زراعی و تشریح آخرین یافته های علمی پژوهشگران سراسر دنیا در این زمینه می پردازد. تولید غلات غنی از پروتئین و حاوی ترکیب بهینه اسید آمینه ها، تولید دانه های روغنی حاوی روغن با کیفیت و زنجیره های اسید چرب غیر اشباع، بهبود کیفیت نشاسته، اصلاح کیفیت علوفه در گیاهان علوفه ای، بهبود کیفیت الیاف، افزایش مقدار ویتامین ها و مواد معدنی مطلوب و کاهش ترکیبات سمی و غیر مغزی در محصولات زراعی از مهم ترین مباحث ارائه شده در فصل های مختلف کتاب است.

این اطلاعات با هدف تبیین راهکارهای مناسب برای اصلاح کیفیت محصولات زراعی و ارتقای شاخص های سلامت از طریق بهبود ارزش تغذیه ای مواد غذایی گردآوری شده است و منبع مناسبی برای دانشجویان مقاطع تحصیلی، متخصصین و کارشناسان در زمینه اصلاح صفات کیفی در گیاهان زراعی می باشد.

 

فصل 1: مقدمه ای بر به نژادی کیفیت در محصولات زراعی/ 11

تاریخچه/ 17

راهبردهای مختلف برای اصلاح گیاهان از نظر کیفیت/ 22

 

فصل 2: اصلاح کیفیت برای پروتئین دانه/ 25

کیفیت پروتئین غلات/ 40

اصلاح کیفیت گندم برای پروتئین/ 48

اصلاح کیفیت جو برای پروتئین/ 75

اصلاح کیفیت ذرت برای پروتئین/ 83

اصلاح کیفیت سویا برای پروتئین/ 94

اصلاح کیفیت سایر حبوبات برای پروتئین/ 101

اصلاح کیفیت خردل برای پروتئین/ 110

 

فصل 3- اصلاح کیفیت روغن دانه/ 111

اصلاح کیفیت آفتابگردان برای روغن دانه/ 117

اصلاح کیفیت سویا برای روغن دانه/ 121

اصلاح کیفیت ذرت برای روغن دانه/ 129

اصلاح کیفیت کتان و بزرک برای روغن دانه/ 133

اصلاح کیفیت کرچک برای روغن دانه/ 139

 

فصل 4- اصلاح کیفی برای قند/ 141

اصلاح کیفیت چغندرقند برای قند/ 142

اصلاح کیفیت نیشکر برای قند/144

 

فصل 5- اصلاح برای کیفیت علوفه/ 147

اصلاح کیفیت علوفه در یونجه/ 150

اصلاح کیفیت علوفه در سورگوم/ 151

اصلاح کیفیت علوفه در سویا/ 154

 

فصل 6- اصلاح برای مقدار ویتامین/ 155

اصلاح برای مقدار ویتامین در گوجه فرنگی/ 155

اصلاح برای مقدار ویتامین در هویج/ 156

 

فصل 7- اصلاح برای نشاسته/ 159

اصلاح کیفیت نشاسته در برنج/ 160

اصلاح کیفیت نشاسته در سورگوم/ 164

اصلاح کیفیت نشاسته در گندم/ 164

 

فصل 8- اصلاح کیفیت الیاف/ 167

اصلاح کیفیت الیاف در پنبه/ 167

 

فصل 9- اصلاح مقدار عناصر معدنی/ 173

نقش عناصر مختلف در سیستم بدن انسان/ 174

قابلیت جذب عناصر در موحود زنده/ 183

افزایش مقدار دهی مواد مغذی دانه/ 194

برنامه های اصلاحی/ 198

 

منابع/ 201

 

واژه نامه/ 209

 

نمایه/ 217


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved