علف های هرز، روش های مبارزه و مدیریت پایدار تلفیقی آنها
نویسنده:
مهری صفری
مترجم:
سال نشر:
1391
صفحه:
354
نوبت چاپ:
1

نقش ایرانیان در توسعه دانش و فناوری های کشاورزی و شناخت و مبارزه با علف های هرز غیر قابل انکار است، بدون شک تداوم چنین نقشی جز با اتکاء بر توسعه سهم تولید علم پژوهشگران ایرانی و انتشار منابع علمی مکتوب میسر نخواهد بود. این کتاب می تواند برای شناخت و مبارزه با علف های هرز و به عنوان واحد درسی پایه برای رشته های کشاورزی معرفی شود. مخاطبان این کتاب اساتید و دانشجویان کلیه رشته های کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی و جامعه پژوهشی و آموزش و ترویج کشاورزی می باشند.

در فصول اولیه کتاب در مورد اثرات زیان آور، طبقه بندی بیولوژی و اکولوژی علف های هرز و در فصول بعد در مورد روش های کنترل آن ها بحث شده است.

از فصل هفتم به بعد اصول انتخابی بودن علف کش های شیمیایی، کاربرد و فرمولاسیون آنها و از فصل یازدهم به بعد کنترل علف های هرز در کلیه محصولات زراعی و باغی مورد بحث قرار گرفته است. در فصل پانزدهم تا هجدهم روش های پایدار کنترل، مدیریت تلفیقی، آستانه های کنترل، مدلسازی و خاک ورزی در علف های هرز مورد بحث قرار می گیرد. تصاویری از علف های هرز جنوب شرقی کشور نیز در پیوست کتاب آمده است.  

فصل 1- کلیات علم علف هرز/ 1

تعریف علف هرز/ 3

اثر علف های هرز بر نظام های زراعی و غیر زراعی/ 4

 

فصل 2- اثرات زیان آور علف های هرز/ 5

رقابت با گیاهان زراعی/ 5

رقابت برای نور/ 11

آللوپاتی گیاهان زراعی/ 17

استفاده از آللوپاتی در مدیریت علف های هرز/ 23

میزان خسارت علف های هرز/ 30

 

فصل 3- طبقه بندی علف های هرز/ 37

علف های هرز یک ساله/ 37

آب جاری/ 46

طول عمر و قابلیت رویش بذور علف های هرز/ 50

 

فصل 4- خواب بذر یا درمانی/ 53

درمانسی طبیعی/ 54

 

فصل 5- روش های کنترل علف های هرز/ 59

مبارزه زراعی/ 61

مبارزه مکانیکی علف های هرز/ 63

ماشین های تخم/ 66

خطرات ناشی از مبارزه بیولوژیکی با علف های هرز/ 73

 

فصل 6- کنترل شیمیائی علف های هرز/ 77

کاربرد علف کش ها در گیاهان/ 78

چگونگی عمل علف کش ها/ 85

جذب در خاک/ 90

 

فصل 7- اصول انتخابی بودن علف کش ها/ 95

تقش گیاه در حساسیت گیاهان به علف کش/ 96

نقش عوامل محیطی در قدرت علف کش/ 101

 

فصل 8- فرمولاسیون و مواد فعال سطحی/ 103

محلول ها/ 104

بسته بندی سموم علف کش/ 110

درصد غلظت چیست؟/ 113

 

فصل 9- طبقه بندی علف کش ها/ 115

سم شناسی/ 116

نکات کلی در مورد علف کش ها/ 121

سون/ 136

سیمازین/ 144

لینورن/ 155

اسولام/ 163

پیرامین/ 173

نمک های دیگر/ 180

 

فصل 10- روش ها و حالات مختلف کاربرد علف کش ها/ 182

آماده سازی سمپاش جهت استفاده/ 184

گرانول پاشی و وسایل آن/ 189

 

فصل 11- کنترل علف های هرز در گیاهان زراعی/ 190

ذرت خوشه ای/ 193

توتون/ 195

 

فصل 12- کنترل علف های هرز در سبزیجات/ 198

خانواده کلم/ 200

 

فصل 13- کنترل علف های هرز در درختان میوه/ 204

 

فصل 14- کنترل گیاهان ناخواسته/ 206

 

فصل 15- روش های پایدار کنترل علف های هرز/ 208

ایجاد تغییرات حرارتی و رطوبتی در خاک/ 215

 

فصل 16- اهداف مدیریت تلفیقی علف های هرز/ 220

 

فصل 17- آستانه های کنترل علف های هرز/ 224

شبیه سازی تلفات محصول زراعی/ 230

 

فصل 18- خاک ورزی علف های هرز در زمین های زراعی/ 234

نظریات مختلف در مورد آماده سازی بستر دانه/ 239

شخم مکرر طی دوره های طولانی از فصل رویش/ 246

شخم آیش/ 252

 

منابع مورد استفاده/ 262

 

پیوست ها/ 266

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved