بهبود صفات کیفی در گیاهان زراعی، امروزه یکی از اهداف مهم اصلاحگران و دانشمندان علوم کشاورزی و تغذیه به شمار می رود.
این کتاب به بررسی ابعاد مختلف به نژادی صفات مربوط به کیفیت در گیاهان زراعی و تشریح آخرین یافته های علمی پژوهشگران سراسر دنیا در این زمینه می پردازد. تولید غلات غنی از پروتئین و حاوی ترکیب بهینه اسید آمینه ها، تولید دانه های روغنی حاوی روغن با کیفیت و زنجیره های اسید چرب غیر اشباع، بهبود کیفیت نشاسته، اصلاح کیفیت علوفه در گیاهان علوفه ای، بهبود کیفیت الیاف، افزایش مقدار ویتامین ها و مواد معدنی مطلوب و کاهش ترکیبات سمی و غیر مغزی در محصولات زراعی از مهم ترین مباحث ارائه شده در فصل های مختلف کتاب است.
این اطلاعات با هدف تبیین راهکارهای مناسب برای اصلاح کیفیت محصولات زراعی و ارتقای شاخص های سلامت از طریق بهبود ارزش تغذیه ای مواد غذایی گردآوری شده است و منبع مناسبی برای دانشجویان مقاطع تحصیلی، متخصصین و کارشناسان در زمینه اصلاح صفات کیفی در گیاهان زراعی می باشد.
فصل 1: مقدمه ای بر به نژادی کیفیت در محصولات زراعی/ 11
تاریخچه/ 17
راهبردهای مختلف برای اصلاح گیاهان از نظر کیفیت/ 22
فصل 2: اصلاح کیفیت برای پروتئین دانه/ 25
کیفیت پروتئین غلات/ 40
اصلاح کیفیت گندم برای پروتئین/ 48
اصلاح کیفیت جو برای پروتئین/ 75
اصلاح کیفیت ذرت برای پروتئین/ 83
اصلاح کیفیت سویا برای پروتئین/ 94
اصلاح کیفیت سایر حبوبات برای پروتئین/ 101
اصلاح کیفیت خردل برای پروتئین/ 110
فصل 3- اصلاح کیفیت روغن دانه/ 111
اصلاح کیفیت آفتابگردان برای روغن دانه/ 117
اصلاح کیفیت سویا برای روغن دانه/ 121
اصلاح کیفیت ذرت برای روغن دانه/ 129
اصلاح کیفیت کتان و بزرک برای روغن دانه/ 133
اصلاح کیفیت کرچک برای روغن دانه/ 139
فصل 4- اصلاح کیفی برای قند/ 141
اصلاح کیفیت چغندرقند برای قند/ 142
اصلاح کیفیت نیشکر برای قند/144
فصل 5- اصلاح برای کیفیت علوفه/ 147
اصلاح کیفیت علوفه در یونجه/ 150
اصلاح کیفیت علوفه در سورگوم/ 151
اصلاح کیفیت علوفه در سویا/ 154
فصل 6- اصلاح برای مقدار ویتامین/ 155
اصلاح برای مقدار ویتامین در گوجه فرنگی/ 155
اصلاح برای مقدار ویتامین در هویج/ 156
فصل 7- اصلاح برای نشاسته/ 159
اصلاح کیفیت نشاسته در برنج/ 160
اصلاح کیفیت نشاسته در سورگوم/ 164
اصلاح کیفیت نشاسته در گندم/ 164
فصل 8- اصلاح کیفیت الیاف/ 167
اصلاح کیفیت الیاف در پنبه/ 167
فصل 9- اصلاح مقدار عناصر معدنی/ 173
نقش عناصر مختلف در سیستم بدن انسان/ 174
قابلیت جذب عناصر در موحود زنده/ 183
افزایش مقدار دهی مواد مغذی دانه/ 194
برنامه های اصلاحی/ 198
منابع/ 201
واژه نامه/ 209
نمایه/ 217
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|