آنتياکسيدانها از سال ۱۹۹۰، یعنی زمانی که دانشمندان در حال بررسي نقش آسيب راديکالهاي آزاد در مراحل اوليه آترواسکلروز، سرطان، کاهش بينايي و دیگر بيماريهاي مزمن بودند، مورد توجه قرار گرفتند. آنها ترکیباتی درونزاد یا برون زاد در طبیعت هستند که از تولید اکسیدانهای سمی جلوگیری نموده، غیرفعال میسازند و اینچنین، مانع پیشرفت واکنشهای زنجیرهای تولید شده توسط اکسیدانها میشوند. استفاده از واژه آنتياکسيدان کمي گمراهکننده است. برخي ترکيباتي که در شرايطي به عنوان آنتياکسيدان عمل ميکنند، ممکن است در حالاتی ديگر به صورت پرواکسیدان يا گيرنده الکترون درآيند. يک تصور اشتباه ديگر آن است که آنتياکسيدانها قابل معاوضه هستند، در حالي که اينطور نيست. آنها جزئي از يک شبکه پيچيده هستند که در آن، هر جزء (يا مجموعهاي از اجزا) داراي نقش اندک متفاوتي است، بدان معنا که هيچ يک از اجزا، قادر به انجام وظايف دیگری یا کل مجموعه نيست.
در سالهای اخیر، دادههای تجربی و بالینی رو به افزایش، شواهدی را از درگیری رادیکالهای آزاد در تعداد زیادی از بیماریها از جمله آرتریت روماتوئید، آترواسکلروز و سرطان فراهم ساخته است. این امر، به افزایش علاقه پژوهشگران بینالمللی در ارزیابی نقش درمانی آنتیاکسیدانها در این بیماریها انجامیده است.
این کتاب دارای چهار فصل می باشد که نویسندگان در این فصول به بیان مباحثی در زمینه های تعاریف و طبقه بندی، رادیکال های آزاد، آنتی اکسیدان های رژیم غذایی و نیز کاربرد آنتی اکسیدان ها در بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو می پردازد.
در این کتاب، تلاش شده تا دانستههای رایج در مورد مولکولهای شرکت کننده در استرس اکسیداتیو و نیتروزاتیو و همچنین جزئیات بیشتری در مورد ویتامینها و مواد معدنی آنتیاکسیدان، مشارکت بالقوه آنها در استرس اکسیداتیو و نیز نقش حفاظتی آنتیاکسیدانها در درمان بیماریها به گونهای گسترده مورد ارزیابی قرار گیرد.
کتاب آنتی اکسیدان ها در سلامت و بیماری در ۱۹۱ صفحه و تیراژ۱۰۰۰ نسخه، با قیمت ۶۰۰۰تومان توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.
مقدمه/ ۱۱
فصل اول: تعاریف و طبقه بندی/ ۱۳
استرس اکسیداتیو و استرس تیتروزاتیو/ ۱۳
آنتی اکسیدان ها/ ۱۴
طبقه بندی آنتی اکسیدان ها/ ۱۵
مکانیسم های مطرح/ ۱۶
منابع/ ۱۹
فصل دوم: رادیکال های آزاد/ ۲۱
رادیکال آزاد/ ۲۱
طبقه بندی رادیکال های آزاد/ ۲۲
ازن/ ۲۴
منابع رادیکال های آزاد/ ۲۵
منابع/ ۲۸
فصل سوم: آنتی اکسیدان های رژیم غذایی/ ۲۹
ویتامین E/ ۲۹
ویتامین C/ ۴۰
فیتوکمیکال ها/ ۴۸
پروبوکل ها/ ۶۰
سلنیم/ ۶۰
یوبی کنیون/ ۶۲
اسید اوریک/ ۶۶
ملاتونین/ ۷۱
آنتی اکسیدان های سنتیک/ ۷۳
منابع/ ۷۵
فصل چهارم: کاربرد آنتی اکسیدان ها در بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو/ ۸۳
آنتی اکسیدان ها و آترواسکلروز/ ۸۴
آنتی اکسیدان ها و سرطان/ ۹۳
آنتی اکسیدان ها و مالتیپل اسکلروزیس/ ۱۰۷
آنتی اکسیدان ها و آرتریت روماتوئید/ ۱۱۳
آنتی اکسیدان ها و دیابت ملیتوس/ ۱۱۷
آنتی اکسیدان درمانی و مکمل یاری در دیابت ملیتوس/ ۱۳۵
آنتی اکسیدان ها و سندرم نفروتیک/ ۱۴۰
آنتی اکسیدان و آلزایمر/ ۱۴۲
آنتی اکسیدان ها و بیماری پارکینسون/ ۱۴۷
آنتی اکسیدان ها و افسردگی/ ۱۵۰
نتیجه گیری/ ۱۵۲
منابع/ ۱۵۳
پیوست: محتوای آنتی اکسیدانی غذاهای متداول/ ۱۵۷
پیوست ۱: ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن غذاهای انتخابی/ ۱۵۷
پیوست ۲: مقادیر ORAC غذاهای غنی از فلاوانول/ ۱۶۷
واژگان انگلیسی- فارسی/ ۱۶۹
نمایه/ ۱۷۹
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم پزشكي |
پزشكي
|