کنترل آفات و علف های هرز به وسیله دشمنان طبیعی (مقدمه ای بر کنترل بیولوژیک)
نویسنده:
روی وان دریش- مارک هاردل- تدسنتز
مترجم:
جواد کریمی- حسین مددی- رضا طلایی حسنلویی
سال نشر:
۱۳۹۱
صفحه:
۵۶۱
نوبت چاپ:
۱

این کتاب حاصل همکاری مداوم مترجمین طی سه سال بوده که اندکی بعد از انتشار کتاب در سال۱۳۸۸ آغاز شده است. جامع بودن کتاب در حوزه کنترل بیولوژیک آفات و علف های هرز و ضرورت وجود منبعی به روز در این خصوص، مترجمین را بر آن داشت تا با ترجمه این کتاب، قدم در مسیر رفع بخشی از نیاز دانشجویان و علاقه مندان کنترل بیولوژیک بگذارند. این کتاب در برگیرنده مفاهیم اساسی کنترل بیولوژیک شامل تعاریف، معرفی گروه های متعدد کنترل بیولوژیک آفات و علف های هرز، ضرورت کنترل بیولوژیک و مبانی نظری و اکولوژیک آن است. در ادامه، فصلی جذاب، به موضوع کنترل بیولوژیک کلاسیک توام با مثال هایی تاریخی اختصاص یافته و سپس به موضوع کاربرد این شیوه در مورد علف های هرز ختم شده است. ابزارهای اجرای کنترل بیولوژیک کلاسیک نیز در بخش پنجم مورد بحث قرار گرفته است که در این بین، فصل ۱۵ به قلم ریچارد استوتامر می تواند برای دانشجویان علاقه مند منبعی مختصر جهت شروع مطالعات مولکولی باشد. در فصول بعدی روش های ارزیابی کارایی عوامل کنترل بیولوژیک بحث شده است و در ادامه دو فصل به آفت کش های میکروبی اختصاص یافته است. کنترل بیولوژیک گلخانه و اهمیت زنبور تریکوگراما، در ادامه آمده است. در فصل ۲۷ موضوعاتی نوین در چارچوب کنترل بیولوژیک مهره داران آفت طرح شده است.

این کتاب منبعی مفید برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های گیاه پزشکی، زراعت، باغبانی و نیز دانشجویان و محققین علاقه مند دیگر حوزه های علوم زیستی خواهد بود.

کنترل آفات و علف های هرز به وسیله دشمنان طبیعی(مقدمه ای بر کنترل بیولوژیک) در تیراژ ۱۶۵۰ نسخه و با قیمت ۲۲۰۰۰ تومان در ۶۴۸ صفحه توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی واحد مشهد به چاپ رسیده است.

دیباچه/ ۱۳

پیشگفتار مترجمین/ ۱۵

پیشگفتار مؤلفین/ ۱۷

بخش ۱: گستره ی کنترل بیولوژیک

۱- مقدمه/ ۲۳

۲- روش ها، اهداف و عوامل کنترل بیولوژیک/ ۲۵

کنترل بیولوژیک چیست؟/ ۲۵

کنترل دائمی در سطح گسترده/ ۲۵

مهار موقت آفت در مناطق تولید/ ۲۸

انواع اهداف و عوامل کنترل بیولوژیک/ ۳۱

بخش ۲: انواع دشمنان طبیعی

۳. اکولوژی و نتوع پارازیتوئید/ ۳۵

پارازیتوئید چیست؟/ ۳۵

مفاهیم و فرایندها/ ۳۵

برخشی منابع علمی در خصوص خانواده های پارازیتوئید/ ۳۷

گروه های پارازیتوئیدها/ ۳۸

پیدا کردن میزبان/ ۴۳

تشخیص و ارزیابی میزبان/ ۴۸

غلبه بر دفاع میزبان/ ۵۳

تنظیم فیزیولوژی میزبان/ ۵۷

زمان اختصاص یافته برای هر لکه (پچ)/ ۵۸

۴. تنوع و اکولوژی شکارگرها/ ۶۳

شکارگرهایی غیر از حشرات/ ۶۳

گروه های اصلی حشرات شکارگر/ ۶۶

مروری بر زیست شناسی شکارگرها/ ۷۰

رفتار غذاکاوری شکارگر/ ۷۲

شکارگرها و کنترل آفات/ ۷۶

اثرات غذاهای جایگزین روی تأثیر شکارگر/ ۸۱

تداخل شکارگرهای عمومی با عوامل کنترل بیولوژیک کلاسیک/ ۸۳

شکارگرها و راهبردهای دفاعی شکار/ ۸۶

۵. تنوع و اکولوژی عوامل کنترل بیولوژیک علف های هرز/ ۸۹

هدف کنترل بیولوژیک علف های هرز/ ۸۹

مفاهیم و مراحل/ ۸۹

گیاه خواری و میزبان یابی/ ۹۰

رسته های گیاه خواری/ ۹۲

گروه های گیاه خوار و بیمارگرهای گیاهی/ ۹۳

۶. تنوع و اکولوژی بیمارگرهای بندپایان/ ۱۰۷

باکتری های بیمارگر بندپایان/ ۱۰۷

ویروس بیمارگر بندپایان/ ۱۱۰

قارچ های بیمارگر بندپایان/ ۱۱۲

نماتدهای بیمارگر بندپایان/ ۱۱۴

دوره ی زندگی بیمارگر بندپایان/ ۱۱۷

همه گیری شناسی: چه چیزی منجر به طغیان بیماری می شود؟/ ۱۲۰

بخش ۳: تهاجم: چرا کنترل بیولوژیک ضروری است؟

۷. بحران تهاجم/ ۱۲۷

جدی بودن بحران تهاجم/ ۱۲۷

تاریخچه ی چهار گونه مهاجم مخرب/ ۱۲۹

شدت و گستره ی اثرات مضر مهاجمان/ ۱۳۴

چگونه گونه های مهاجم به مکان های جدید وارد می شوند؟/ ۱۳۷

چرا بخری گونه های مهاجم موفق هستند ولی برخی ناموفق/ ۱۴۱

تأثیر اکولوژی مهاجم/ ۱۴۲

۸. روش های مهار گونه های مهاجم/ ۱۴۵

پیگشیری: سرآغاز مقابله با تهاجم جدید از طریق اعمال سیاست های کارآمد/ ۱۴۵

ریشه کنی براساس تشخیص زودهنگام/ ۱۵۱

مهاجمان بی خطر/ ۱۵۲

کنترل آفات مهاجم در عرصه های طبیعی/ ۱۵۲

عوامل مؤثر بر کنترل در عرصه های طبیعی/ ۱۵۶

کنترل گونه های مهاجم در گیاهان/ ۱۵۷

بخش ۴: وارد نمودن دشمنان طبیعی: مبانی نظری و کاربردی

۹. شبکه های برهم کنش به عنوان چارچوب ذهنی کنترل بیولوژیک کلاسیک

واژه شناسی/ ۱۶۱

نیروهای تنظیم کننده ی انبوهی گیاه/ ۱۶۴

نیروهای تنظیم کننده ی انبوهی جمعیت حشرات/ ۱۶۶

پیشگویی هایی در مورد آفات براساس شبکه های غذایی/ ۱۶۷

۱۰. نقش اکولوژی جمعیت و مدل های جمعیت در کنترل بیولوژیک/ ۱۷۱

مفاهیم اساسی/ ۱۷۱

مدل های جمعیت/ ۱۸۱

۱۱. کنترل بیولوژیک کلاسیک/ ۱۹۵

مقدمه/ ۱۹۵

کنترل بیولوژیک کلاسیک/ ۱۹۵

کنترل بیولوژیک نوپیوند/ ۲۲۴

خلاصه/ ۲۲۸

۱۲. کنترل بیولوژیک علف های هرز/ ۲۲۹

تفاوت ها و شباهت های موجود بین برنامه های کنترل علف های هرز و بند پایان/ ۲۲۹

چرا گیاهان مهاجم می شوند؟/ ۲۳۰

انتخاب اهداف مناسب برای کنترل بیولوژیک علف هرز/ ۲۳۲

تضاد در علاقه مندی کنترل بیولوژیک علف هرز// ۲۳۲

شناسایی فون: یافتن عوامل بالقوه ی کنترل بیولوژیک علف های هرز/ ۲۳۳

ایمنی: آیا این حشرات درختچه های رزمن را از بین می برند؟/ ۲۳۵

تعیین کارایی عامل کنترل پیش از رهاسازی/ ۲۳۸

چه تعداد عامل برای کنترل علف هرز نیاز است؟/ ۲۳۹

رهاسازی، استقرار و پخش/ ۲۴۰

ارزیابی تأثیرات/ ۲۴۲

تأثیرات غیر هدف/۲۴۳

چه هنگامی یک برنامه به موفقیت می رسد؟/ ۲۴۴

نتیجه گیری نهایی/ ۲۴۵

بخش ۵: ابزارهای کنترل بیولوژیک کلاسیک

۱۳. جستجوی برون مرزی/ ۲۴۹

برنامه ریزی و اجرای جستجوی برون مرزی/ ۲۴۹

حمل و نقل دشمنان طبیعی/ ۲۵۵

فعالیت های یک آزمایشگاه قرنطینه/ ۲۵۷

مدیریت کلنی های حشرات در شرایط قرنطینه/ ۲۵۸

درخواست برای رهاسازی در محیط زیست/ ۲۶۰

 

۱۴. تطبیق اقلیمی/ ۲۶۳

تطبیق اقلیمی/ ۲۶۴

مدل سازی قیاسی: پیش بینی پراکنش و موقعیت حمله/ ۲۶۶

مدل سازی استقرایی: پیش بینی پراکنش و موقعیت حمله/۲۶۹

نتیجه گیری/ ۲۷۱

۱۵. ابزارهای مولکولی/ ۲۷۳

انواع اطلاعات مولکولی/ ۲۷۴

مسائل مهم کنترل بیولوژیک که روش های مولکولی در آنها قابل استقاده است./ ۲۸۸

نتیجه گیری/ ۲۹۳

بخش۶: ایمنی

۱۶. اثرات غیرهدف عوامل کنترل بیولوژیک/ ۲۹۷

کنترل بیولوژیک به عنوان یک فناوری در حال تکامل/ ۲۹۷

دوره ی آماتور تا شروع عصر علمی اولیه (۱۹۲۰-۱۸۰۰)/ ۲۹۸

توسعه ی علمی با نقایص و اشتباهای همراه است (۱۹۷۰-۱۹۲۰)/ ۳۰۵

دوره ی توسعه ی افق چشم اندازه ها (۱۹۹۰-۱۹۷۰)/ ۳۱۲

شیوه ی رایج و نگرانی ها/ ۳۱۷

رویش مجدد کنترل بیولوژیک/ ۳۲۲

۱۷. پیش بینی دامنه ی میزبانی دشمنان طبیعی/ ۳۲۳

گزارش های علمی/ ۳۲۳

بررسی های میدانی در محدوده ی بومی/ ۳۲۶

آزمون های آزمایشگاهی برای تخمین محدوده ی میزبانی/ ۳۲۷

تفسیر آزمون ها/ ۳۳۵

مثال هایی از تخمین دامنه ی میزبانی/ ۳۳۸

برآورد احتمال خطر/ ۳۴۴

۱۸. اجتناب از اثرات غیر هدف غیر مستقیم/ ۳۴۷

انواع اثرات غیر مستقیم بالقوه/ ۳۴۷

آیا احتمال خطر اثرا غیر مستقیم می تواند با پیش بینی کارایی دشمن طبیعی کاهش یابد؟/ ۳۵۰

بخش ۷: ارزیابی اثرات دشمن طبیعی روی آفات

۱۹. پرگنه سازی (کلونیزاسیون) دشمنان طبیعی در مزرعه/ ۳۵۷

محدودیت های عامل یا جامعه ی دریافت کننده/ ۳۵۷

مدیریت مناطق رهاسازی شده/ ۳۶۱

کیفیت رهاسازی/ ۳۶۱

استفاده از قبس یا سایر روش های رهاسازی/ ۳۶۵

ماندگاری و تثبیت/ ۳۶۷

۲۰. ارزیابی دشمن طبیعی/ ۳۶۹

بررسی دشمنان طبیعی در گیاهان زراعی/ ۳۶۹

بررسی های پیش از رهاسازی در محدوده ی بومی برای کنترل بیولوژیک کلاسیک/ ۳۷۱

بررسی های بعد از رهاسازی برای تشخیص استقرار و گسترش عوامل جدید/ ۳۷۲

دیده بانی پس از رهاسازی برای اثرات غیر هدف/ ۳۷۴

اندازه گیری اثرات روی آفت/ ۳۷۵

تفکیک اثرات روی آفت/ ۳۷۵

تفکیک اثرات یک مجموعه از دشمنان طبیعی/ ۳۹۶

ارزیابی اقتصادی کنترل بیولوژیک/ ۴۰۰

بخش هشتم: حفاظت از عوامل کنترل بیولوژیک در محصولات

۲۱. محافظت از دشمنان طبیعی در برابر آفت کش ها/ ۴۰۵

مشکلات ناشی از آفت کش ها/ ۴۰۵

فوق آفت ها و از دست رفتن دشمنان طبیعی/ ۴۰۷

حیات وحش مرده و باقیمانده ی آفت کش ها در غذا/ ۴۰۹

مواردی که آفت کش ها بهترین ابزارند/ ۴۱۲

چگونگی اثرگذاری آفت کش ها روی دشمنان طبیعی/ ۴۱۲

جستجوی راه حل ها: به گزینی فیزیولوژیک/ ۴۱۵

دشمنان طبیعی مقاوم به آفت کش/ ۴۱۶

انتخاب اکولوژیک:استفاده ی ماهرانه از آفت کش های غیر انتخابی/ ۴۱۷

محصولات تراریخته ی Bt: آفت کش انتخابی اکولوژیک/ ۴۱۹

۲۲. بهبود گیاهان زراعی به عنوان زیستگاه دشمن طبیعی/ ۴۲۱

مسئله ۱: واریته های نامطلوب گیاهان زراعی/ ۴۲۱

راه حل ۱: اصلاح گیاهان زراغی مساعد برای دشمنان طبیعی/ ۴۲۵

مسئله ۲: مضر بودن فیزیک مزارع برای دشمنان طبیعی/۴۲۶

راه حل ۲: گیاهان زراعی پوششی، مالچینگ، زراعت بدون شخم، برداشت نواری/ ۴۲۶

مسئله ۳: منابع غذایی ناکافی/ ۴۲۸

راه حل ۳: افزون مواد غذایی به محیط گیاه زراعی/ ۴۲۹

مسئله ۴: فرصت های ناکافی برای تولید مثل/ ۴۳۲

راه حل ۴: ایجاد فرصت برای تماس با میزان ها یا شکار متناوب/ ۴۳۲

مسئله ۵: منابع ناکافی از کلنی اولیه ی دشمن طبیعی/ ۴۳۳

راه حل ۵: ارتباط دادن مزارع، تنوع پوشش گیاهی و پناهگاه ها/ ۴۳۶

سایر روش هایی که می تواند روی دشمنان طبیعی اثر بگذارد/ ۴۳۶

جمع بندی/ ۴۴۰

بخش۹: آفت کشی های زیستی

۲۳. آفت کشی های میکروبی، نظریات و مفاهیم

تاریخچه حشره کش های میکروبی/ ۴۴۳

چه چیز موجب می شود که یک بیمارگر، آفت کش بیولوژیک موفقی باشد؟/ ۴۴۵

نگاهی به روش های پرورش بیمارگرها/۴۴۶

کیفیت عامل: پیدا کردن، نگهداری و بهبود/ ۴۴۸

سنجش تدثیر آفت کش های میکروبی/ ۴۵۰

گستره ی بازار و چشم انداز آینده/ ۴۵۱

۲۴. استفاده از بیمارگرهای بند پایان به عنوان حشره کش/ ۴۵۵

باکتری ها به عنوان حشره کش/ ۴۵۵

قارچ ها به عنوان آفت کش های بیولوژیک/ ۴۵۹

ویروس ها به عنوان حشره کش/ ۴۶۵

نماتدها برای کنترل حشرات/ ۴۷۰

ایمنی آفت کش های میکروبی/ ۴۷۵

 

بخش ۱۰: کنترل بیولوژیک ازدیادی

۲۵. کنترل بیولوژیک در گلخانه ها/ ۴۸۳

تاریخچه/ ۴۸۳

چه موقع گلخانه ها برای کنترل بیولوژیک مناسب هستند؟/ ۴۸۵

دشمنان طبیعی در دسترس از طریق انسکتاریوم/ ۴۸۸

تمایل کشاورزان جهت تغییر/ ۴۹۵

پیش نیازهای موفقیت: تأثیر بالا و هزینه ی کم/ ۴۹۶

روش های پرورش انبوه پارازیتوئیدها و شکارگرها/ ۵۰۰

استفاده ی عملی از دشمنان طبیعی/ ۵۰۱

مثال هایی از برنامه های کنترل بیولوژیک با راهبردهای متفاوت/ ۵۰۴

تلفیق چند عامل بیولوژیک برای کنترل چند آفت/ ۵۰۷

ایمنی دشمنان طبیعی در گلخانه/ ۵۰۸

۲۶. رهاسازی افزایشی دشمنان طبیعی در محصولات کشت شده در فضای باز/ ۵۱۱

زنبورهای تریکو گراما برای کنترل شب پره ها/ ۵۱۳

استفاده از کنه های شکارگر فیتوزئید/ ۵۲۱

کنترل مگس های پهن/ ۵۲۴

سایر مثال های عوامل کنترل بیولوژیک اختصاصی/ ۵۲۶

شکارگرهای عمومی فروخته شده برای مشکلات غیر تخصصی/ ۵۳۰

بخش ۱۱: سایر اهداف و افق های جدید

۲۷. مهره داران آفت/ ۵۳۵

شکارگرها به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک مهره داران/ ۵۳۵

انگل ها در کنترل بیولوژیک مهره داران/ ۵۳۶

بیمارگرها در نقش عوامل کنترل مهره داران/ ۵۳۸

روش های جدید برای کنترل بیولوژیک مهره داران/ ۵۴۳

جمع بندی/ ۵۴۸

۲۸. توسعه ی افق کنترل بیولوژیک: پیشنهادها و اهداف جدید/ ۵۴۹

کنترل علف های هرز و بندپایان آفت در مناطق طبیعی/ ۵۵۰

کنترل آفات مهاجم به شیوه ای غیر کلاسیک/ ۵۵۱

جمع بندی/ ۵۵۶

۲۹. جهت گیری آینده/ ۵۵۷

کنترل بیولوژیک کلاسیک/ ۵۵۷

کنترل بیولوژیک حفاظتی/ ۵۵۸

کنترل بیولوژیک ازدیادی/ ۵۵۹

آفت کش های زیستی/ ۵۵۹

جمع بندی/ ۵۶۰

منابع/ ۵۶۱

پیوست رنگی/ ۶۴۱

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved