كشت گياهان بيرون از خاك در كشورهايي نظير ايران كه آب يكي از عوامل محدود كننده توليدات است مي تواند در بعضي موارد خاص جايگزين خوبي براي كشت درون خاك باشد. در اين تكنيك آب و مواد غذايي به ميزان مورد نياز در اختيار گياه قرار مي گيرد و از هرزروي آنها جلوگيري مي شود، هر چند كه اين تكنيك نيز معايب خاص خود، بخصوص عدم آشنايي كشاورزان با آن را دارد.
ساخت وتجهيز گلخانه ها و توسعه كشت گياهان بيرون از خاك مي تواند راهكار تازه اي در توسعه بخش كشاورزي در جهت توليد و نيل به خودكفايي و حتي صدور محصولات خاص كشاورزي به كشورهاي همسايه و همچنين اشتغال زايي باشد.
كتاب حاضر از يك طرف مفاهيم پايه و اساسي فيزيولوژي تغذيه گياهان و از طرف ديگر نحوه كاربرد اين تكنيك در عمل را به خوبي بيان مي كند. با استفاده از اين كتاب انجام تحقيقات روي فيزيولوژي تغذيه گياهان، بررسي بيماري هاي فيزيولوژيك گياهان، بررسي نوع تغذيه گياهان و اثرات آن در خسارات ناشي از حشرات و بيماري ها و...عملي خواهد بود.
اين كتاب طوري است كه هم جهت افرادي كه نياز به اطلاعات عملي دقيق دارند و هم آنهايي كه مستقيماً وارد عمل نمي شوند و فقط جهت شناخت تكنولوژي هاي مدرن كشاورزي آن را مطالعه مي كنند، مفيد و قابل استفاده خواهد بود.
كتاب «كشت گياهان بيرون از خاك» در ۴۲۴ صفحه و به قيمت ۷۵ هزار ريال به چاپ رسيده است.
مقدمه مترجم..................................................................................................... ۱
دیباچه............................................................................................................. ۳
مقدمه مولف....................................................................................................... ۷
۱-کشت گیاهان بیرون از خاک از تحقیق و پژوهش تا توسعه ............................................ ۹
۱-۱-تعاریف....................................................................................................... ۱۱
۲-۱-اصطلاحات.................................................................................................. ۱۲
۳-۱-زمینه های کاربرد......................................................................................... ۱۴
۴-۱-مزایا ومعایب............................................................................................... ۲۰
منابع.............................................................................................................. ۳۹
۲-موقعیت کنونی تولیدات کشت گیاهان بیرون از خاک.................................................. ۴۱
۲-۱-تاریخچه..................................................................................................... ۴۳
۲-۲-موقعیت کشت هیدروپونیک در فرانسه............................................................. ۴۶
۳-۲-موقعیت اروپایی و دنیا................................................................................... ۵۵
۴-۲-پاره ای داده های اقتصادی............................................................................. ۵۹
منابع................................................................................................................ ۶۶
۳-سیستم های متفاوت کشت هیدروپونیک................................................................ ۶۹
۱-۳-سیستم های بدون سوبسترا........................................................................... ۷۲
۲-۳-سیستم های همراه سوبسترا.......................................................................... ۸۵
منابع.............................................................................................................. ۱۰۸
۴-اصول فیزیولوژی تغذیه معدنی............................................................................ ۱۰۹
۱-۴-تغذیه آب.................................................................................................... ۱۱۱
۲-۴-اکسیژن دهی سیستم ریشه ای ..................................................................... ۱۲۶
۳-۴-تغذیه معدنی.............................................................................................. ۱۳۷
منابع.............................................................................................................. ۱۷۳
۵-سوبستراها................................................................................................... ۱۷۹
۱-۵-خواص عمومی سوبستراها.............................................................................. ۱۸۱
۲-۵-معیارانتخاب یک سوبسترا............................................................................. ۱۹۷
۳-۵-انواع سوبستراهای استفاده شده .................................................................... ۲۰۱
منابع............................................................................................................... ۲۱۹
۶-محلولهای غذایی............................................................................................... ۲۲۱
۱-۶-وضعیت...................................................................................................... ۲۲۳
۲-۶-پیشرفت در متدولوژی................................................................................... ۲۲۹
۳-۶-تنگناهای فیزیولوژیکی و شیمیایی..................................................................... ۲۴۱
۴-۶-ساخت محلولهای غذایی با استفاده از آب آبیاری..................................................... ۲۶۵
۵-۶-محلولهای غذایی برای کارهای تحقیقاتی............................................................... ۲۸۲
منابع................................................................................................................ ۲۹۷
۷-کنترل و تنظیم تغذیه گیاهان................................................................................ ۳۰۱
۱-۷-کنترل تغذیه................................................................................................ ۳۰۳
۲-۷-اتوماتیزاسیون (اتوماتیک سازی)..................................................................... ۳۱۰
۳-۷-بازیابی واستفاده از زائد و باقیمانده................................................................. ۳۱۵
منابع.............................................................................................................. ۳۲۶
ضمیمه ها
شماره ۱:تعاریف کشت گیاهان بیرون ازخاک................................................................... ۳۲۹
شماره ۲:ارزیابی کشت گیاهان جالیزی در فرانسه (سال ۱۹۹۰)........................................... ۳۳۱
شماره ۳: آمار حاصله از پژوهش های S.C.E.E.Sفرانسه (سال ۱۹۸۴)................................. ۳۳۳
شماره ۴: استخراج و آمارهای S.C.E.E.S فرانسه (سال ۱۹۸۹).......................................... ۳۳۴
شماره ۵: توزیع کشت گیاهان بیرون از خاک بر اساس ناحیه ها (۱۹۸۹).................................. ۳۳۶
شماره ۶: موارد استفاده اصلی از گلخانه ها بر اساس اهمیت اقتصادی به هکتار (سال
۱۹۸۹)................................................................................................................ ۳۳۷
شماره ۷: مساحتهای جدید سالانه کشت رز به صورت بیرون از خاک........................................ ۳۳۸
شماره ۸:هزینه متوسط تاسیس یک گلخانه با تجهیزات مختلف............................................... ۳۳۹
شماره ۹: سوددهی یک گلخانه با تجهیزات مختلف.............................................................. ۳۳۹
شماره ۱۰: مقایسه هزینه های کشت رز در شرایط مختلف زمین، در باکهای پوزولان و روی
بلوکهای پشم صخره................................................................................................... ۳۴۵
شماره ۱۱: هزینه های مربوط به انرژِی در سیستم های مختلف کشت....................................... ۳۴۶
شماره ۱۲: مطالعه اکسیژناسیون سیستم ریشه ای ........................................................... ۳۵۳
شماره ۱۳: مینرالیزاسیون و ترکیبات معدنی بافتهای گیاهی ................................................ ۳۶۳
شماره ۱۴: نقش فیزیولوژیک عناصر معدنی ضروری........................................................... ۳۶۸
شماره ۱۵: تجزیه کلرورسدیم..................................................................................... ۳۸۳
شماره ۱۶: واحدهای مختلف جهت بیان محلولهای غذائی و تبدیل آنها به یکدیگر......................... ۳۸۷
شماره ۱۷: جدول وزن مولکولی نمکهای اصلی و سایر مواد مورد استفاده در محلولهای
غذایی................................................................................................................. ۳۹۱
شماره ۱۸: چند فرمولاسیون محلولهای غذایی................................................................. ۳۹۲
شماره ۱۹: مرورری بر اسیدیته (PH).......................................................................... ۳۹۳
شماره ۲۰: هدایت الکتریکی محلولهای غذایی.................................................................. ۳۹۵
شماره ۲۱: تبدیل اسید نیتریک واسید فسفریک............................................................ ۳۹۷
شماره ۲۲: ساخت ملحلوهای غذایی به روش COIC-LESAINT....................................... ۳۹۹
شماره ۲۳: ساخت محلولهای غذایی به روش BIOFEED.................................................. ۴۰۵
شماره ۲۴:فرمولاسیونهای مختلف یک محلول غذایی کمبود به فسفات................................... ۴۰۸
شماره ۲۵:تبدیل واحدها از سیستم بین المللی به سیستم انگلیسی.................................... ۴۱۰
شماره ۲۶:قوائد فرانسه برای کودها در محلولهای غذایی (در حال حاضر این قواعد حذف
شده اند) (CONRME AFNOR NF-U-۴۲-۰۰۴)...................................................... ۴۱۱
منابع عمومی جهت مطالعات تکمیلی ............................................................................... ۴۱۷
آدرسهای مفید و ضروری........................................................................................... ۴۲۲
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|