كشت گياهان بيرون از خاك در كشورهايي نظير ايران كه آب يكي از عوامل محدود كننده توليدات است مي تواند در بعضي موارد خاص جايگزين خوبي براي كشت درون خاك باشد. در اين تكنيك آب و مواد غذايي به ميزان مورد نياز در اختيار گياه قرار مي گيرد و از هرزروي آنها جلوگيري مي شود، هر چند كه اين تكنيك نيز معايب خاص خود، بخصوص عدم آشنايي كشاورزان با آن را دارد.
ساخت وتجهيز گلخانه ها و توسعه كشت گياهان بيرون از خاك مي تواند راهكار تازه اي در توسعه بخش كشاورزي در جهت توليد و نيل به خودكفايي و حتي صدور محصولات خاص كشاورزي به كشورهاي همسايه و همچنين اشتغال زايي باشد.
كتاب حاضر از يك طرف مفاهيم پايه و اساسي فيزيولوژي تغذيه گياهان و از طرف ديگر نحوه كاربرد اين تكنيك در عمل را به خوبي بيان مي كند. با استفاده از اين كتاب انجام تحقيقات روي فيزيولوژي تغذيه گياهان، بررسي بيماري هاي فيزيولوژيك گياهان، بررسي نوع تغذيه گياهان و اثرات آن در خسارات ناشي از حشرات و بيماري ها و...عملي خواهد بود.
اين كتاب طوري است كه هم جهت افرادي كه نياز به اطلاعات عملي دقيق دارند و هم آنهايي كه مستقيماً وارد عمل نمي شوند و فقط جهت شناخت تكنولوژي هاي مدرن كشاورزي آن را مطالعه مي كنند، مفيد و قابل استفاده خواهد بود.
كتاب «كشت گياهان بيرون از خاك» در 424 صفحه و به قيمت 75 هزار ريال به چاپ رسيده است.
مقدمه مترجم..................................................................................................... 1
دیباچه............................................................................................................. 3
مقدمه مولف....................................................................................................... 7
1-کشت گیاهان بیرون از خاک از تحقیق و پژوهش تا توسعه ............................................ 9
1-1-تعاریف....................................................................................................... 11
2-1-اصطلاحات.................................................................................................. 12
3-1-زمینه های کاربرد......................................................................................... 14
4-1-مزایا ومعایب............................................................................................... 20
منابع.............................................................................................................. 39
2-موقعیت کنونی تولیدات کشت گیاهان بیرون از خاک.................................................. 41
2-1-تاریخچه..................................................................................................... 43
2-2-موقعیت کشت هیدروپونیک در فرانسه............................................................. 46
3-2-موقعیت اروپایی و دنیا................................................................................... 55
4-2-پاره ای داده های اقتصادی............................................................................. 59
منابع................................................................................................................ 66
3-سیستم های متفاوت کشت هیدروپونیک................................................................ 69
1-3-سیستم های بدون سوبسترا........................................................................... 72
2-3-سیستم های همراه سوبسترا.......................................................................... 85
منابع.............................................................................................................. 108
4-اصول فیزیولوژی تغذیه معدنی............................................................................ 109
1-4-تغذیه آب.................................................................................................... 111
2-4-اکسیژن دهی سیستم ریشه ای ..................................................................... 126
3-4-تغذیه معدنی.............................................................................................. 137
منابع.............................................................................................................. 173
5-سوبستراها................................................................................................... 179
1-5-خواص عمومی سوبستراها.............................................................................. 181
2-5-معیارانتخاب یک سوبسترا............................................................................. 197
3-5-انواع سوبستراهای استفاده شده .................................................................... 201
منابع............................................................................................................... 219
6-محلولهای غذایی............................................................................................... 221
1-6-وضعیت...................................................................................................... 223
2-6-پیشرفت در متدولوژی................................................................................... 229
3-6-تنگناهای فیزیولوژیکی و شیمیایی..................................................................... 241
4-6-ساخت محلولهای غذایی با استفاده از آب آبیاری..................................................... 265
5-6-محلولهای غذایی برای کارهای تحقیقاتی............................................................... 282
منابع................................................................................................................ 297
7-کنترل و تنظیم تغذیه گیاهان................................................................................ 301
1-7-کنترل تغذیه................................................................................................ 303
2-7-اتوماتیزاسیون (اتوماتیک سازی)..................................................................... 310
3-7-بازیابی واستفاده از زائد و باقیمانده................................................................. 315
منابع.............................................................................................................. 326
ضمیمه ها
شماره 1:تعاریف کشت گیاهان بیرون ازخاک................................................................... 329
شماره 2:ارزیابی کشت گیاهان جالیزی در فرانسه (سال 1990)........................................... 331
شماره 3: آمار حاصله از پژوهش های S.C.E.E.Sفرانسه (سال 1984)................................. 333
شماره 4: استخراج و آمارهای S.C.E.E.S فرانسه (سال 1989).......................................... 334
شماره 5: توزیع کشت گیاهان بیرون از خاک بر اساس ناحیه ها (1989).................................. 336
شماره 6: موارد استفاده اصلی از گلخانه ها بر اساس اهمیت اقتصادی به هکتار (سال
1989)................................................................................................................ 337
شماره 7: مساحتهای جدید سالانه کشت رز به صورت بیرون از خاک........................................ 338
شماره 8:هزینه متوسط تاسیس یک گلخانه با تجهیزات مختلف............................................... 339
شماره 9: سوددهی یک گلخانه با تجهیزات مختلف.............................................................. 339
شماره 10: مقایسه هزینه های کشت رز در شرایط مختلف زمین، در باکهای پوزولان و روی
بلوکهای پشم صخره................................................................................................... 345
شماره 11: هزینه های مربوط به انرژِی در سیستم های مختلف کشت....................................... 346
شماره 12: مطالعه اکسیژناسیون سیستم ریشه ای ........................................................... 353
شماره 13: مینرالیزاسیون و ترکیبات معدنی بافتهای گیاهی ................................................ 363
شماره 14: نقش فیزیولوژیک عناصر معدنی ضروری........................................................... 368
شماره 15: تجزیه کلرورسدیم..................................................................................... 383
شماره 16: واحدهای مختلف جهت بیان محلولهای غذائی و تبدیل آنها به یکدیگر......................... 387
شماره 17: جدول وزن مولکولی نمکهای اصلی و سایر مواد مورد استفاده در محلولهای
غذایی................................................................................................................. 391
شماره 18: چند فرمولاسیون محلولهای غذایی................................................................. 392
شماره 19: مرورری بر اسیدیته (PH).......................................................................... 393
شماره 20: هدایت الکتریکی محلولهای غذایی.................................................................. 395
شماره 21: تبدیل اسید نیتریک واسید فسفریک............................................................ 397
شماره 22: ساخت ملحلوهای غذایی به روش COIC-LESAINT....................................... 399
شماره 23: ساخت محلولهای غذایی به روش BIOFEED.................................................. 405
شماره 24:فرمولاسیونهای مختلف یک محلول غذایی کمبود به فسفات................................... 408
شماره 25:تبدیل واحدها از سیستم بین المللی به سیستم انگلیسی.................................... 410
شماره 26:قوائد فرانسه برای کودها در محلولهای غذایی (در حال حاضر این قواعد حذف
شده اند) (CONRME AFNOR NF-U-42-004)...................................................... 411
منابع عمومی جهت مطالعات تکمیلی ............................................................................... 417
آدرسهای مفید و ضروری........................................................................................... 422
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|