كشاورزي پايدار
نویسنده:
عوض كوچكي - محمد حسيني - ابوالحسن هاشمي دزفولي
مترجم:
سال نشر:
1388
صفحه:
164
نوبت چاپ:
7

 

سیستم‌های کشاورزی پایدار، سیستم‌هایی هستند که برای حصول تولید در درازمدت و سازگاری محیطی بر نهاده‌های کم انرژی و مقادیر کمی مواد شیمیایی متکی هستند. برای سیستم‌های پایدار استفاده از اثرات متقابل و فرآیندهای اکولوژیکی ضروری است.

کشاورزی پایدار باید ازنظر اکولوژیکی، مناسب، ازنظر اقتصادی، توجیه‌پذیر و ازنظر اجتماعی، مطلوب باشد. در کشاورزی پایدار دو اصل کلیدی وجود دارد که در آن استفاده از مواد شیمیایی به‌خصوص آفت‌کش‌ها و کودها باید به حداقل برسد. مزرعه به‌صورت جامع نگریسته شود. بعضی از متخصصین که بر جنبه‌های اکولوژیکی سیستم زراعی تأکید می‌کنند. آن را کشاورزی ارگانیک، بیولوژیک، اکولوژیک، طبیعی و یا جایگزین می‌نامند. بعضی دیگر که به پویایی منابع اکوسیستم زراعی توجه دارند، آن را کشاورزی کم نهاده یا کارآمد ازنظر انرژی می‌نامند. برخی دیگر از متخصصین بر جنبه‌های اجتماعی و اکولوژیکی تأکید دارند و بعضی دیگر عملیات خاصی براساس روابط اکولوژیکی و اجتماعی را درنظر می‌گیرند که به آن بیودینامیک می‌گویند.

کتاب حاضر مشتمل بر پنج فصل است و ابتدا با کلیاتی درباره کشاورزی پایدار آغاز می‌کنند و سپس به مباحث اجزاء سیستم‌های کشاورزی پایدار، اهمیت تلفیق در سیستم‌های کشاورزی پایدار، تجارت کشاورزی پایدار در جهان و اثرات اکولوژیکی کشاورزی پایدار می‌پردازد.

کتاب «کشاورزی پایدار» در 164 صفحه و به‌قیمت 20 هزار ریال دراختیار علاقه‌مندان قرار دارد.

مقدمه مترجمان.............................................................................................. 7

فصل اول: کلیاتی درباره کشاورزی پایدار

تاریخچه کشاورزی  پایدار................................................................................... 9

نقش تحقیقات بین المللی در کشاورزی پایدار...................................................... 17

خصوصیات اکولوژِیکی و زراعی سیستمهای کشاورزی پایدار.................................... 21

فصل دوم: اجزاء سیستم های کشاورزی پایدار

مدیریت عناصر غذایی....................................................................................... 29

تناوب زراعی................................................................................................... 41

مدیریت آفات................................................................................................... 50

شخم حفاظتی............................................................................................... 62

مدیریت علفهای هرز........................................................................................ 72

فصل سوم: اهمیت تلفیق در سیستم های کشاورزی پایدار

تلفیق در کشاورزی پایدار.................................................................................. 88

فصل چهارم: تجارب کشاوزی پایدار در جهان

تجربه کشاورزی تلفیقی و ارگانیک در هلند........................................................... 100

کشاورزی اکولوژیک در چین............................................................................... 104

سیستمهای کشاورزی پایدار در مناطق حاره آفریقا................................................ 119

کشاورزی پایدار در آمریکای جنوبی...................................................................... 133

فصل پنجم: اثرات اکولوژیکی کشاورزی پایدار

اثر نهاده های کم بر باروری خاک و چرخه عناصر غذایی........................................... 139

فرسایش خاک و کشاورزی پایدار......................................................................... 143

کیفیت آب و کشاورزی پایدار............................................................................... 148

میکروبیولوژی خاک و کشاورزی پایدار................................................................... 151

نقش کشاورزی پایدار در مناطق روستایی............................................................ 153

موجودات زنده خاک به عنوان اجزایی از اکوسیستمهای کشاورزی پایدار..................... 158

منابع............................................................................................................ 169

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved