ميوه ها با توجه به ارزش تغذيه اي و خواص مفيد در تغذيه انسان جايگاه والايي دارند. خوشبختانه با توجه به تنوع اقليمي، امكان توليد انواع ميوه با كيفيت مناسب در كشورها وجود دارد.
ايران زمين از زمان هاي دور، مهد توليد ميوه هاي مختلف بوده است. توليدات باغي علاوه بر رفع نيازهاي داخلي، بخش مهمي از صادرات غير نفتي به بازارهاي مختلف جهاني را نيز تشكيل مي دهند كه ارز آوري مناسبي براي كشور و درآمد خوبي براي باغداران زحمتكش اين مرز و بوم دارد. با رشد روزافزون جميعت و توجه به بهداشت و تغذيه انسان و رقابتي كه در بازار جهاني وجود دارد، لزوم افزايش كمي و كيفي محصولات باغي و جلوگيري از ضايعات آن در مرحله برداشت، حمل و نقل، انبارداري و عرضه در بازار فروش بيش از پيش احساس مي گردد.
عوامل متعددي در افزايش كمي و كيفي ميوه هاي توليدي موثر هستند كه كارشناسان، توليد كنندگان و باغداران بايد نسبت به بهينه سازي آنها اقدام كنند. در اين بين تغذيه متعادل گياه نقشي بارز دارد. در تغذيه متعادل گياه هر عنصر غذايي بايد به اندازه كافي و به نسبت مناسب و در تعادل با عناصر غذايي ضروري ديگر در اختيار گياه قرار گيرد.
كمبود، زياد بود و نسبت مناسب بين عناصر غذايي، موجب افت كمي و كيفي محصول مي شود.
در اين كتاب عناصر ضروري در فصول جداگانه آورده شده و مباحث، شامل نقش فيزيولوژيكي عناصر غذايي در گياه، منابع طبيعي آنها در خاك، مواد كودي و اثرات مواد غذايي بر رشد، عملكرد و كيفيت ميوه در درختان مختلف مي باشد. علايم كمبود و زياد بود عناصر غذايي نيز در شرايط مختلف آب و هوايي و خاكي همراه با تصاوير آورده شده است. روش اين كمبود نيز به باغداران كمك مي كند تا نسبت به برطرف كردن كمبود اقدام كنند.
كتاب «تغذيه درختان ميوه» در 260 صفحه و به قيمت 50 هزار ريال در اختيار دانشجويان ليسانس و فوق ليسانس و محققين باغباني قرار دارد.
فصل اول – مقدمه
فصل دوم – عناصر ضروري و مورد نياز گياه
فصل سوم – ازت................................................................................................ 21
فصل چهارم – فسفر........................................................................................... 59
فصل پنجم – پتاسيم........................................................................................... 81ژ
فصل ششم – كلسيم......................................................................................... 115
فصل هفتم – منيزيم........................................................................................... 129
فصل هشتم – گوگرد.......................................................................................... 145
فصل نهم – منگنز............................................................................................... 157
فصل دهم – مس................................................................................................ 171
فصل يازدهم – بر................................................................................................ 183
فصل دوازدهم – روي.......................................................................................... 205
فصل سيزدهم – آهن.......................................................................................... 221
فصل چهاردهم – موليبدن.................................................................................... 233
فصل پانزدهم – كر و سديم.................................................................................. 242
فصل شانزدهم – ارزيابي نياز كودي گياهان.......................................................... 256
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|