زراعت در مناطق خشك
نویسنده:
دكتر عوض كوچكي
مترجم:
سال نشر:
1388
صفحه:
202
نوبت چاپ:
10

برخلاف كتابهاي زراعت خصوصي موجود به زبان فارسي كه هر كدام براي يك گروه از گياهان زراعي نوشته شده است، در كتاب حاضر براساس قالب اصلي و به دليل اشتراك موضوع اصلي آن، يعني زراعت در منطقه خشك، اين گياهان فصول مختلف كتاب را تشكيل داده اند و البته با توجه به اينكه تشريح كليه گياهان زراعي موجود در مناطق خشك ضروري نبوده است، سعي شده است، عمدتاً به گياهان اصلي و بخصوص آنهايي كه در كشاورزي ايران در سطوح نسبتاً وسيع كشت مي شوند و يا داراي دور نمايي در آينده مي باشند پرداخته شود.

چون در حقيقت، حداقل 90% كل توليدات گياهي مناطق خشك و نيمه خشك، شامل گندم، جو، سورگم و ارزن مي شود و 10 درصد بقيه را پنبه، گياهان روغني و حبوبات تشكيل مي دهد، فصول اصلي كتاب به سه قسمت تقسيم شده است.

قسمت اول: شامل غلات و حبوبات كه تأكيد اصلي بر گندم و جو، و مطالبي راجع به ارزن ذكر شده است (ذرت و سورگم در بخش گياهان علوفه اي آورده شده اند) و از حبوبات، خلاصه اي راجع به نخود، عدس و لوبيا كه بيشتر در ايران كشت مي شوند گفته شده است. در قسمت دوم كتاب، تحت عنوان گياهان صنعتي، مطالبي راجع به پنبه، چغندر، نيشكر، آفتابگردان، گلرنگ و سويا و در قسمت سوم، گياهان علوفه اي مناطق خشك از جمله يونجه، شبدرها، چغندر علوفه اي، ذرت و سورگم تشريح شده اند.

كتاب «زراعت در مناطق خشك» در 202 صفحه و به قيمت 28 هزار ريال در اختيار علاقه مندان قرار دارد.

 

مقدمه مترجم................................................................................................. 9

 غلات و حبوبات................................................................................................ 12

گندم............................................................................................................... 12

جو.................................................................................................................. 44

ارزن................................................................................................................ 52

حبوبات............................................................................................................ 54

نخود............................................................................................................... 56

عدس ها......................................................................................................... 57

لوبيا................................................................................................................ 58

 

گياهان صنعتي............................................................................................... 60

پنبه................................................................................................................ 60

 

گياهان توليد كننده قند..................................................................................... 104

مقدمه............................................................................................................. 104

چغندر قند........................................................................................................ 106

نيشكر............................................................................................................. 125

 

گياهان روغني................................................................................................ 131

آفتابگردان......................................................................................................... 131

سويا............................................................................................................... 135

گلرنگ............................................................................................................. 138

 

گياهان علوفه اي............................................................................................ 143

مقدمه............................................................................................................. 143

يونجه.............................................................................................................. 145

شبدربرسيم..................................................................................................... 154

ماشكهاي خوشه اي.......................................................................................... 158

چغندر علوفه اي................................................................................................ 160

سورگم............................................................................................................ 162

سورگمهاي هيبريد............................................................................................. 164

سورگم علوفه اي.............................................................................................. 167

سودانگراس...................................................................................................... 169

الفانت گراس.................................................................................................... 171

ذرت................................................................................................................ 173

نگهداري و ذخيره علوفه....................................................................................... 186

سيلو.............................................................................................................. 194

نتيجه............................................................................................................. 223

 

فهرست منابع................................................................................................. 225

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved