توجه روز افزون كشاورزي به مصرف علف كش ها، خطر مقاوم شدن علف هاي هرز و كمبود اطلاعات كاربردي درخصوص علف كش ها از جمله انگيزه هاي اصلي مؤلفان اين مجموعه بود.
در اين كتاب مؤلفان ابتدا تحليلي بر مديريت علف كش ها در ايران و جهان انجام مي دهند و سپس به طبقه بندي علف كش ها بر مبناي نحوه عمل و طبقه بندي علف كش ها بر مبناي محل عمل براي راهبردهاي مديريت مقاومت علف هرز مي پردازد.
در بخش پاياني كتاب، مبحث علف كش هاي ثبت شده در ايران براي محصولات مختلف مورد بررسي قرار مي گيرد.
اين مجموعه مي تواند براي تمامي محققان، دانشجويان، كارشناسان و كشاورزاني كه با علف كش ها در ارتباط هستند، مورد استفاده قرار گيرد.
كتاب «راهنماي علف كش هاي ثبت شده در ايران» در 66 صفحه و به قيمت 13 هزار ريال، به چاپ رسيده است.
پيشگفتار............................................................................................................ 7
1- تحليلي بر مديريت علف كش ها در ايران و جهان............................................... 9
نگاهي گذرا به وضعيت علف كش ها در جهان.............................................................. 10
سهم علف كش ها از كل سموم مصرف شده در ايران................................................... 13
تاريخچه و روند ثبت علف كش ها در ايران.................................................................... 14
آيا براي هر گياه زراعي متناسب با اهميت آن علف كش وجود دارد؟................................. 16
آيا روند ثبت علف كش ها در طي سالهاي گذشته در راستاي مديريت مقاومت به علف كشها
بوده است؟........................................................................................................... 16
2- طبقه بندي علف كش ها................................................................................. 19
بازدارنده هاي بيوسنتز اسيدهاي چربي (باريك برگ كش ها........................................... 19
بازدارنده هاي سنتز اسيد آمينه................................................................................ 20
بازدارنده هاي تقسيم سلولي.................................................................................. 21
تنظيم كننده هاي رشد........................................................................................... 21
بازدارنده هاي فتوسنتز............................................................................................ 21
بازدارنده هاي رنگدانه.............................................................................................. 22
علف كش هاي با مكانيسم عمل ناشناخته................................................................ 22
طبقه بندي علف كش ها بر مبناي محل عمل براي راهبردهاي مديريت مقاومت علف هرز..... 22
3- كش هاي ثبت شده در ايران براي محصولات مختلف........................................ 31
گندم و جو............................................................................................................ 31
برنج.................................................................................................................... 32
چغندر قند............................................................................................................. 32
پنبه..................................................................................................................... 36
ذرت.................................................................................................................... 36
سويا................................................................................................................... 37
سيب زميني......................................................................................................... 38
يونجه.................................................................................................................. 38
حبوبات (نخود، عدس و لوبيا)................................................................................... 39
دانه هاي روغني (آفتابگردان، گلرنگ، كنجد و كلزا)........................................................ 40
نيشكر................................................................................................................. 40
پياز..................................................................................................................... 41
باغ هاي ميوه........................................................................................................ 43
سبزي و صيفي..................................................................................................... 43
نتيجه گيري........................................................................................................... 44
منابع................................................................................................................... 45
پيوست................................................................................................................ 47
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|