فن آوري و كارآفريني در هيدروپونيك (آبكشت)
نویسنده:
دكتر حميد مهرآوران
مترجم:
سال نشر:
۱۳۸۷
صفحه:
۲۸۰
نوبت چاپ:
۲

عنوان................................................................................................................. صفحه

فصل اول:........................................................................................................... ۱

هيدروپونيكز.......................................................................................................... ۱

تاريخچه............................................................................................................... ۲

كشاورزي در شرايط محيطي كنترل شده..................................................................... ۴

انتخاب محل.......................................................................................................... ۴

انرژي و آب............................................................................................................ ۶

ساختمانها و كنترل محيطي..................................................................................... ۶

سيستم هاي هيدروپونيكز/ پرورش بدون خاك.............................................................. ۹

مزايا.................................................................................................................... ۱۱

معايب.................................................................................................................. ۱۲

 

فصل دوم:.......................................................................................................... ۱۴

مديريت آبياري و تغذيه گياه ...................................................................................... ۱۴

كيفيت آب............................................................................................................. ۱۴

هدايت الكتريكي آب................................................................................................ ۱۶

PH آب.................................................................................................................. ۱۶

تغذيه عناصر معدني گياهان..................................................................................... ۱۸

تنظيم آبياري و كود – برنامه هاي تغذيه كودها.............................................................. ۲۱

مقادير و نسبتهاي عناصر غذايي............................................................................... ۲۴

طراحي برنامه تغذيه كودي....................................................................................... ۲۶

رابطه مول و ميلي مول و پي پي ام و ميلي گرم........................................................... ۲۷

منظور نمودن عناصر غذايي موجود در آب آبياري........................................................... ۲۹

منظور نمودن عناصر غذايي كه در ضمن تنظيم PH وارد محلول غذا مي شود...................... ۲۹

تعيين مقادير كودهاي شيميايي مختلف لازم براي محلول غذايي..................................... ۳۰

دستوالعمل اختلاط كودها........................................................................................ ۳۵

كاربرد كود و آب ..................................................................................................... ۳۸

 

فصل سوم:........................................................................................................ ۴۴

سيستم هاي هيدروپونيكز حقيقي (بدون محيط كشت)................................................ ۴۴

محلول غذايي تهويه شده ايستا............................................................................... ۴۴

آئروپونيكز.............................................................................................................. ۴۷

NIFT تكنيك لايه نازك محلول غذايي و ديگر روشهاي آبكشت........................................... ۴۹

 

فصل چهارم:....................................................................................................... ۶۹

سيستم هاي هيدروپونيكز در بستره هاي خنثي و معدني............................................. ۶۹

سيستم غرقاب تخليه جزر و مد محلول غذايي............................................................. ۶۹

سيستم باز كيسه اي يا گلداني با محلول غذايي قطره اي............................................. ۷۱

پرورش در پشم سنگ و ديگر بستره هاي خنثي........................................................... ۷۴

پشم سنگ.......................................................................................................... ۷۵

پرليت.................................................................................................................. ۱۴

ورميكوليت............................................................................................................ ۸۵

ليكا (گلوله هاي رسي متورم................................................................................... ۸۶

شن و ماسه......................................................................................................... ۸۷

 

فصل پنجم.......................................................................................................... ۸۸

بستره هاي بدون خاك............................................................................................. ۸۸

مقدمه................................................................................................................. ۸۸

بسترهاي خاكي و بدون خاك.................................................................................... ۸۸

مشخصات فيزيكي بستره ها.................................................................................... ۹۰

وزن حجمي و وزن مخصوص ذره اي............................................................................ ۹۱

توزيع اندازه ذرات و منافذ.......................................................................................... ۹۱

تخلخل و تهويه....................................................................................................... ۹۴

ظرفيت نگهداري آب................................................................................................ ۹۵

خصوصيات شيميايي بستره ها................................................................................ ۹۷

نسبت كربن به ازت................................................................................................ ۹۸

ظرفيت تبادل كاتيوني.............................................................................................. ۹۹

PH بستر.............................................................................................................. ۱۰۰

در دسترس بودن (فراهمي) عناصر غذايي در بستره هاي معدني.................................... ۱۰۱

مشخصات بيولوژيكي بستره ها................................................................................ ۱۰۲

سرعت تجزيه........................................................................................................ ۱۰۲

اثرات فرآورده هاي تجزيه.......................................................................................... ۱۰۳

فعاليت آنزيمي....................................................................................................... ۱۰۳

فعاليت هورموني................................................................................................... ۱۰۴

مواد آلي سازنده بستره هاي گلخانه اي..................................................................... ۱۰۵

پيت..................................................................................................................... ۱۰۵

جايگزين هاي پيت.................................................................................................. ۱۰۷

پوست درخت........................................................................................................ ۱۰۸

خاك اره و چوب خرده ها.......................................................................................... ۱۱۰

 

فصل ششم:...................................................................................................... ۱۱۳

كاشت بدون خاك................................................................................................... ۱۱۳

بستره هاي آلي.................................................................................................... ۱۱۳

فرمولهاي مخلوطهاي آلي بدون خاك.......................................................................... ۱۱۵

افزايش كودها و سنگ آهك...................................................................................... ۱۱۹

روشهاي كاشت..................................................................................................... ۱۲۱

پرورش در پيت و ديگر محيط هاي آلي......................................................................... ۱۲۲

سيستم آب رودها.................................................................................................. ۱۲۳

كيسه هاي پيت..................................................................................................... ۱۲۷

آبياري پيت............................................................................................................ ۱۲۸

تغذيه................................................................................................................... ۱۳۰

بازيافت و استفاده مجدد.......................................................................................... ۱۳۲

سيستم كيسه هاي پيت هارو................................................................................. ۱۳۲

بستره هاي خاك اره............................................................................................... ۱۳۶

بسته هاي كاه...................................................................................................... ۱۴۱

 

فصل هفتم:........................................................................................................ ۱۴۵

اثرات كمپوست در بستره ها.................................................................................... ۱۴۵

فرآيند كومپوست سازي........................................................................................... ۱۴۶

كامل شدن يا رسيدن كمپوست................................................................................ ۱۴۹

خواص شيميايي.................................................................................................... ۱۵۱

خصوصيات فيزيكي................................................................................................. ۱۵۳

خصوصيات بيولوژيك................................................................................................ ۱۵۵

 

فصل هشتم:...................................................................................................... ۱۵۷

توليد هيدروپونيك قارچهاي ميكوريز............................................................................ ۱۵۷

ريسه ها.............................................................................................................. ۱۵۹

آربوسكل ها.......................................................................................................... ۱۵۹

وسيكل ها............................................................................................................ ۱۶۰

سلولهاي كمكي.................................................................................................... ۱۶۱

اسپورها............................................................................................................... ۱۶۱

معرفي قارچها....................................................................................................... ۱۶۳

جنسهاي قارچهاي ميكوريز...................................................................................... ۱۶۵

كليد شناسايي جنس قارچهاي ميكوريز VA و.............................................................. ۱۶۷

گونه ها................................................................................................................ ۱۶۸

نقش ميكوريزها و چگونگي عمل آنها......................................................................... ۱۶۹

نحوه كاركرد ميكوريز................................................................................................ ۱۷۰

فاكتورها ناحيه اي و خاكي موثر بر همزيستي ميكوريزايي.............................................. ۱۷۱

وابستگي ميكوريزايي گياهان................................................................................... ۱۷۳

تعاريف وابستگي ميكوريزايي.................................................................................... ۱۷۴

فرم يا شكل سيستم ريشه..................................................................................... ۱۷۴

خصوصيات ايزوله هاي قارچي................................................................................... ۱۷۵

كاربرد و مديريت قارچهاي ميكوريز.............................................................................. ۱۷۶

بيوتكنولوژي توليد قارچهاي همزيست اجباري ريشه گياهان........................................... ۱۷۸

توليد قارچهاي VAM و............................................................................................. ۱۷۸

جداسازي قارچهاي آربوسكل دار از خاك...................................................................... ۱۷۸

ضدعفوني سطحي اسپورهاي استراحتي.................................................................. ۱۸۰

كشت خالص و كشت بافت ..................................................................................... ۱۸۱

كشت گياهان ميكورز به آگزنيك Axenic و.................................................................... ۱۸۲

روشهاي توليد انبوه قارچهاي AM و............................................................................ ۱۸۴

كشت در خاك ضد عفوني شده................................................................................ ۱۸۴

كشتهاي گلداني بدون خاك...................................................................................... ۱۹۳

توليد قارچ ميكوريز آربوسكولار با كاربرد واد غير آلي....................................................... ۱۹۴

توليد هيدروپونيك يا آيروپونيك قارچهاي ميكوريز آربوسكل دار............................................ ۱۹۷

كنترل ميكرو ارگانيسمهاي بيماري زا گياهي................................................................ ۱۹۹

پارازيتهاي قارچهاي VAM و شكارچي هاي انها............................................................. ۲۰۱

منابع .................................................................................................................. ۲۰۳

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved