عنوان................................................................................................................. صفحه
فصل اول:........................................................................................................... ۱
هيدروپونيكز.......................................................................................................... ۱
تاريخچه............................................................................................................... ۲
كشاورزي در شرايط محيطي كنترل شده..................................................................... ۴
انتخاب محل.......................................................................................................... ۴
انرژي و آب............................................................................................................ ۶
ساختمانها و كنترل محيطي..................................................................................... ۶
سيستم هاي هيدروپونيكز/ پرورش بدون خاك.............................................................. ۹
مزايا.................................................................................................................... ۱۱
معايب.................................................................................................................. ۱۲
فصل دوم:.......................................................................................................... ۱۴
مديريت آبياري و تغذيه گياه ...................................................................................... ۱۴
كيفيت آب............................................................................................................. ۱۴
هدايت الكتريكي آب................................................................................................ ۱۶
PH آب.................................................................................................................. ۱۶
تغذيه عناصر معدني گياهان..................................................................................... ۱۸
تنظيم آبياري و كود – برنامه هاي تغذيه كودها.............................................................. ۲۱
مقادير و نسبتهاي عناصر غذايي............................................................................... ۲۴
طراحي برنامه تغذيه كودي....................................................................................... ۲۶
رابطه مول و ميلي مول و پي پي ام و ميلي گرم........................................................... ۲۷
منظور نمودن عناصر غذايي موجود در آب آبياري........................................................... ۲۹
منظور نمودن عناصر غذايي كه در ضمن تنظيم PH وارد محلول غذا مي شود...................... ۲۹
تعيين مقادير كودهاي شيميايي مختلف لازم براي محلول غذايي..................................... ۳۰
دستوالعمل اختلاط كودها........................................................................................ ۳۵
كاربرد كود و آب ..................................................................................................... ۳۸
فصل سوم:........................................................................................................ ۴۴
سيستم هاي هيدروپونيكز حقيقي (بدون محيط كشت)................................................ ۴۴
محلول غذايي تهويه شده ايستا............................................................................... ۴۴
آئروپونيكز.............................................................................................................. ۴۷
NIFT تكنيك لايه نازك محلول غذايي و ديگر روشهاي آبكشت........................................... ۴۹
فصل چهارم:....................................................................................................... ۶۹
سيستم هاي هيدروپونيكز در بستره هاي خنثي و معدني............................................. ۶۹
سيستم غرقاب تخليه جزر و مد محلول غذايي............................................................. ۶۹
سيستم باز كيسه اي يا گلداني با محلول غذايي قطره اي............................................. ۷۱
پرورش در پشم سنگ و ديگر بستره هاي خنثي........................................................... ۷۴
پشم سنگ.......................................................................................................... ۷۵
پرليت.................................................................................................................. ۱۴
ورميكوليت............................................................................................................ ۸۵
ليكا (گلوله هاي رسي متورم................................................................................... ۸۶
شن و ماسه......................................................................................................... ۸۷
فصل پنجم.......................................................................................................... ۸۸
بستره هاي بدون خاك............................................................................................. ۸۸
مقدمه................................................................................................................. ۸۸
بسترهاي خاكي و بدون خاك.................................................................................... ۸۸
مشخصات فيزيكي بستره ها.................................................................................... ۹۰
وزن حجمي و وزن مخصوص ذره اي............................................................................ ۹۱
توزيع اندازه ذرات و منافذ.......................................................................................... ۹۱
تخلخل و تهويه....................................................................................................... ۹۴
ظرفيت نگهداري آب................................................................................................ ۹۵
خصوصيات شيميايي بستره ها................................................................................ ۹۷
نسبت كربن به ازت................................................................................................ ۹۸
ظرفيت تبادل كاتيوني.............................................................................................. ۹۹
PH بستر.............................................................................................................. ۱۰۰
در دسترس بودن (فراهمي) عناصر غذايي در بستره هاي معدني.................................... ۱۰۱
مشخصات بيولوژيكي بستره ها................................................................................ ۱۰۲
سرعت تجزيه........................................................................................................ ۱۰۲
اثرات فرآورده هاي تجزيه.......................................................................................... ۱۰۳
فعاليت آنزيمي....................................................................................................... ۱۰۳
فعاليت هورموني................................................................................................... ۱۰۴
مواد آلي سازنده بستره هاي گلخانه اي..................................................................... ۱۰۵
پيت..................................................................................................................... ۱۰۵
جايگزين هاي پيت.................................................................................................. ۱۰۷
پوست درخت........................................................................................................ ۱۰۸
خاك اره و چوب خرده ها.......................................................................................... ۱۱۰
فصل ششم:...................................................................................................... ۱۱۳
كاشت بدون خاك................................................................................................... ۱۱۳
بستره هاي آلي.................................................................................................... ۱۱۳
فرمولهاي مخلوطهاي آلي بدون خاك.......................................................................... ۱۱۵
افزايش كودها و سنگ آهك...................................................................................... ۱۱۹
روشهاي كاشت..................................................................................................... ۱۲۱
پرورش در پيت و ديگر محيط هاي آلي......................................................................... ۱۲۲
سيستم آب رودها.................................................................................................. ۱۲۳
كيسه هاي پيت..................................................................................................... ۱۲۷
آبياري پيت............................................................................................................ ۱۲۸
تغذيه................................................................................................................... ۱۳۰
بازيافت و استفاده مجدد.......................................................................................... ۱۳۲
سيستم كيسه هاي پيت هارو................................................................................. ۱۳۲
بستره هاي خاك اره............................................................................................... ۱۳۶
بسته هاي كاه...................................................................................................... ۱۴۱
فصل هفتم:........................................................................................................ ۱۴۵
اثرات كمپوست در بستره ها.................................................................................... ۱۴۵
فرآيند كومپوست سازي........................................................................................... ۱۴۶
كامل شدن يا رسيدن كمپوست................................................................................ ۱۴۹
خواص شيميايي.................................................................................................... ۱۵۱
خصوصيات فيزيكي................................................................................................. ۱۵۳
خصوصيات بيولوژيك................................................................................................ ۱۵۵
فصل هشتم:...................................................................................................... ۱۵۷
توليد هيدروپونيك قارچهاي ميكوريز............................................................................ ۱۵۷
ريسه ها.............................................................................................................. ۱۵۹
آربوسكل ها.......................................................................................................... ۱۵۹
وسيكل ها............................................................................................................ ۱۶۰
سلولهاي كمكي.................................................................................................... ۱۶۱
اسپورها............................................................................................................... ۱۶۱
معرفي قارچها....................................................................................................... ۱۶۳
جنسهاي قارچهاي ميكوريز...................................................................................... ۱۶۵
كليد شناسايي جنس قارچهاي ميكوريز VA و.............................................................. ۱۶۷
گونه ها................................................................................................................ ۱۶۸
نقش ميكوريزها و چگونگي عمل آنها......................................................................... ۱۶۹
نحوه كاركرد ميكوريز................................................................................................ ۱۷۰
فاكتورها ناحيه اي و خاكي موثر بر همزيستي ميكوريزايي.............................................. ۱۷۱
وابستگي ميكوريزايي گياهان................................................................................... ۱۷۳
تعاريف وابستگي ميكوريزايي.................................................................................... ۱۷۴
فرم يا شكل سيستم ريشه..................................................................................... ۱۷۴
خصوصيات ايزوله هاي قارچي................................................................................... ۱۷۵
كاربرد و مديريت قارچهاي ميكوريز.............................................................................. ۱۷۶
بيوتكنولوژي توليد قارچهاي همزيست اجباري ريشه گياهان........................................... ۱۷۸
توليد قارچهاي VAM و............................................................................................. ۱۷۸
جداسازي قارچهاي آربوسكل دار از خاك...................................................................... ۱۷۸
ضدعفوني سطحي اسپورهاي استراحتي.................................................................. ۱۸۰
كشت خالص و كشت بافت ..................................................................................... ۱۸۱
كشت گياهان ميكورز به آگزنيك Axenic و.................................................................... ۱۸۲
روشهاي توليد انبوه قارچهاي AM و............................................................................ ۱۸۴
كشت در خاك ضد عفوني شده................................................................................ ۱۸۴
كشتهاي گلداني بدون خاك...................................................................................... ۱۹۳
توليد قارچ ميكوريز آربوسكولار با كاربرد واد غير آلي....................................................... ۱۹۴
توليد هيدروپونيك يا آيروپونيك قارچهاي ميكوريز آربوسكل دار............................................ ۱۹۷
كنترل ميكرو ارگانيسمهاي بيماري زا گياهي................................................................ ۱۹۹
پارازيتهاي قارچهاي VAM و شكارچي هاي انها............................................................. ۲۰۱
منابع .................................................................................................................. ۲۰۳
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|