مبانی بررسی و ارزيابی ضايعات مكانيكی در محصولات كشاورزی
نویسنده:
اميرحسين افكاري - سياح و سعيد مينايي
مترجم:
سال نشر:
۱۳۸۸
صفحه:
۱۸۲
نوبت چاپ:
۱

ضايعات محصولات كشاورزي، مقوله مهمي است كه در دهه اخير مورد توجه جدي پژوهشگران، مديران و به طور كلي دست اندركاران توليد، فرآوري و توزيع محصولات و فرآورده هاي كشاورزي قرار گرفته است. هر چند ضايعات مكانيكي تنها بخشي از كل ضايعات محصولات كشاورزي را تشكيل مي دهد، اما به واسطه مقادير قابل ملاحظه ضايعات محصولات كشاورزي در كشورمان، اين بخش نيز خسارت قابل توجه اي به اقتصاد ملي وارد مي سازد.

كتاب از دو بخش اصلي تشكيل مي شود كه بخش اول به تشريح پديده ضايعه مكانيكي در محصولات مختلف اختصاص دارد. در اين بخش ابتدا توجه خواننده به اهميت ضايعات مكانيكي جلب شده و سپس با توجه به تأثير قابل ملاحظه رطوبت بر ويژگي هاي مكانيكي بافت، مطالعه در دو قسمت مجزا بر روي مواد دانه اي و محصولات آب دار، با تأكيد بر نيروهاي ضربه اي انجام مي پذيرد. اما در بخش دوم كتاب، به مباني و نحوه بررسي هاي علمي بنيادي در اين حوزه پرداخته شده تا خواننده با اصول پژوهشي در اين زمينه آشنا شود. محور اصلي اين بخش بر خواص رئولوژيكي مواد بيولوژيك استوار است. بر اين اساس با تأكيد بر مطالعه رفتار كشسان و لزج كشسان در مواد بيولوژيك سعي شده است با ذكر مثال هايي از آخرين پژوهش هاي انجام شده در زمينه ضايعات و خواص مكانيكي مواد كشاورزي انگيزه لازم براي تمامي محققان داخلي، به ويژه در جهت انجام پژوهش مطابق با شرايط داخل كشور فراهم آورد.

كتاب «مباني بررسي و ارزيابي ضايعات مكانيكي در محصولات كشاورزي» در ۱۸۲ صفحه و به قيمت ۳ هزار تومان به چاپ رسيده است.

 

بخش اول: پديده آسيب مکانيکی.. ۹

فصل اول - اهميت ضايعات مکانيکی.. ۱۱

آثار بيولوژيک و شيميايی آسيب‌های مکانيکی.. ۱۴

علل و اشکال وقوع ضايعات مکانيکی.. ۱۹

تخريب مكانيكي محصولات كشاورزي.. ۲۴

جنبه‌های مهندسی در تحليل آسيب‌های مکانيکی.. ۲۶

فصل دوم - ضايعات مكانيكي در محصولات دانه‌ای.. ۲۷

ضايعات گندم در برداشت مكانيزه به وسيله. ۲۹

كمباين به صورت ريزش مستقيم. ۲۹

تلفات غلات در مراحل حمل و نقل، بارگيري و تخليه. ۳۶

ضايعات غلات در مراحل فرآوري.. ۳۷

ضايعات مکانيکی در حبوبات.. ۳۹

ارزيابی کيفيت محصول دانه‌ای از لحاظ ضايعات فيزيکی.. ۴۱

فصل سوم - ضايعات مكانيكي در ميوه، سبزی و محصولات غده‌ای.. ۴۳

آسيب مکانيکی در مرحله برداشت.. ۴۸

رسيدگی محصول. ۵۲

گيلاس، سيب زمينی و هندوانه. ۵۳

ميوه‌های هسته‌دار ۵۶

بکارگيری مواد ضربه گير. ۶۰

مرحله جعبه گيری.. ۶۰

برس زدن. ۶۱

تخليه. ۶۱

نقاط وقوع ضربه. ۶۳

بسته بندی.. ۶۳

طول مدت انبارداری.. ۶۶

 

فصل چهارم - آسيب‌های ناشی از ضربه، بار ايستا و ارتعاش... ۷۱

آسيب‌های ناشی از ضربه. ۷۱

تمهيداتی برای کاهش آسيب‌های ناشی از ضربه. ۷۲

شرايط لازم برای جلوگيری از صدمات مکانيکی.. ۷۲

تأثير رطوبت، دما و رقم بر ميزان آسيب پذيری محصول. ۷۳

پيش بينی آستانه آسيب ناشی از ضربه. ۷۶

تخمين حجم کوفتگی.. ۸۰

آسيب پنهان و شناسايی آن. ۸۲

روش‌های ارزيابی ضايعات ناشی از ضربه. ۸۳

نمونه گيری.. ۸۹

پيشگيری از آسيب مکانيکی در سيب زمينی.. ۹۰

انواع آسيب مکانيکی در سيب زمينی.. ۹۱

۱- کنده شدن پوست.. ۹۱

۲- کوفتگی.. ۹۱

۳- ايجاد پاره گی در پوست.. ۹۲

۴- آسيب ناشی از فشار ۹۲

آسيب‌های ناشی از بارهای ايستا ۹۳

آسيب‌های ناشی از ارتعاش... ۹۶

تأثير عوامل پيش از برداشت بر قابليت به آسيب مکانيکی.. ۱۰۳

بخش دوم: مبانی بررسی علمی آسيب‌های مکانيکی.. ۱۰۷

فصل پنجم ـ بررسی رفتار مکانيکی مواد بيولوژيک... ۱۰۹

پژوهش‌هاي مستقيم. ۱۰۹

پژوهش‌های غير مستقيم. ۱۱۴

مقدمه‌ای بر رئولوژی.. ۱۱۵

تعاريف.. ۱۱۷

مواد بيولوژيک، موادی ناهمسانگرد و غير هموژن. ۱۲۰

خواص مبنا  در مواد کشسان. ۱۲۰

 

سختی و نرمی مواد. ۱۲۳

ضريب کشسانی.. ۱۲۴

ضريب برشی.. ۱۲۵

ضريب پواسن.. ۱۲۶

ضريب توده ۱۲۶

مدل کشسان. ۱۲۷

تخريب بافت.. ۱۳۰

رفتار لزج کشسان. ۱۳۰

تنش آسايی.. ۱۳۱

خزش... ۱۳۴

حساسيت به ميزان کرنش... ۱۳۵

پسماند. ۱۳۶

رفتار مواد تحت بارهای ايستا ۱۳۷

رفتار مواد تحت بارهای ضربه ای.. ۱۴۰

مراحل چهارگانه ضربه. ۱۴۱

فصل ششم - بررسی مکانيکی مواد طبيعی و دست نخورده ۱۴۷

منحنی نيرو- تغيير شکل.. ۱۴۷

ضريب كشساني ظاهري.. ۱۵۰

تنش تماسي.. ۱۵۲

تئوري هرتز. ۱۵۳

منابع. ۱۶۱

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved