گيلاس و آلبالو
نویسنده:
وبستر لونی
مترجم:
دکتر حسين نعمتی - مهندس امير عبداله زاده
سال نشر:
1387
صفحه:
520
نوبت چاپ:
1

با وجود اينكه گيلاس از گران ترين ميوه هاي مناطق معتدله محسوب مي شود، امامصرف بالايي داشته و طرفداران زيادي دارد. عده اي از كارشناسان معتقدند كه مصرف زياد گيلاس به دليل عدم شيريني زياد ميوه، طعم بسيار مطلوب آن، ميوه هاي متوسط و داشتن تنها يك هسته غير خوراكي در بيشتر آنها مي باشد. گيلاس از مدت ها پيش مظهر تجمل، ثروت، فراواني و حتي سقوط و انحطاط اين موارد بوده است. بدون شك اين ميوه داراي ظاهري جذاب است، زيرا نمايي براق داشته؛ رنگ پوست آن جلا دار بوده و طعم و شيريني خاص اين ميوه علت اصلي تمايل زياد اغلب افراد به مصرف اين ميوه است. گيلاس و آلبالو از مهمترين و با ارزش ترين ميوه هاي مناطق معتدله بوده و بسيار مورد پسند مردم مي باشند. اين محصولات در بيش از 40 كشور جهان در مناطق معتدله، نيمه گرمسيري و همچنين مناطق نيمه خشك پرورش مي يابند و ايران يكي از مهمترين و مستعدترين مناطق توليد گيلاس و آلبالو محسوب مي شود. گيلاس نسبت به آلبالو سطح كشت، گسترش و توليد بيشتري دارد. تا اين اواخر به اصلاح گيلاس و آلبالو توجه كمتري شده بود، اما در سال هاي اخير بر روي اصلاح گيلاس و آلبالو و به خصوص اصلاح پايه هاي پاكوتاه تحقيقات زيادي انجام مي شود.

كتاب حاضر با داشتن مطالبي نسبتاً جامع در مورد گيلاس و آلبالو مباحث تاريخچه كشت، شاخص هاي توليد، ارقام و پايه هاي مورد استفاده در كشورهاي توليد كننده، مشخصات ارقام و پايه هاي مختلف گيلاس و آلبالو و روش هاي اصلاح آنها، روشهاي مختلف تكثير، نكات مهم در رابطه با احداث باغ، فرايند گلدهي، گرده افشاني و باروري، مسائل مربوط به تغذيه و آبياري باغات گيلاس و آلبالو، مبارزه با آفات بيماريها، علف هاي هرز، پرندگان و مقابله با بارش هاي ناگهاني و خسارت زا و همچنين فناوري برداشت و مسائل پس از برداشت اين محصولات مي باشد.

كتاب حاضر مي تواند مورد استفاده دانشجويان رشته هاي مختلف علوم زيستي، بويژه دانشجويان رشته علوم باغباني در مقاطع مختلف و همچنين علاقه مند به مطالعه و تحقيق در رابطه با گيلاس و آلبالو قرار گيرد.

كتاب «گيلاس و آلبالو فيزيولوژي، توليد و مصرف» در 517 صفحه و به قيمت 55 هزار ريال به چاپ رسيده است.

پيشگفتار مؤلفين................................................................................................. 11

 

پيشگفتار مترجمين.............................................................................................. 13

 

1- طبقه بندي گيلاس و آلبالو و تاريخچه ي مختصري از كشت آنها.......................... 15

 

2- توزيع جهاني توليد گيلاس و آلبالو: آمار ملي...................................................... 28

 

3- گيلاس: ويژگي هاي ارقام مهم تجاري و اهداف و روش هاي اصلاح آن............... 53

 

4- آلبالو؛ اهداف و روش هاي اصلاح ميوه و خصوصيات ارقام مهم تجاري................ 102

 

5- پايه هاي مورد استفاده براي گيلاس و آلبالو...................................................... 116

 

6-تكثير گيلاس و آلبالو.......................................................................................... 161

 

7- انتخاب مكان، طراحي و احداث باغ................................................................... 205

 

8- گلدهي، گرده افشاني و تشكيل ميوه............................................................. 227

 

9- احتياجات غذايي و روابط آبي در گيلاس و آلبالو................................................. 268

 

10- مديريت پوشش درختي و محيط باغ: اصول و روش هاي هرس و تربيت............ 268

 

11- اصول و روش هاي استفاده از مواد تنظيم كننده زيستي گياه در توليد

گيلاس و آلبالو..................................................................................................... 289

 

12- عوامل ترك خوردگي گيلاس و راه هاي جلوگيري از آن.................................... 306

 

13- مديريت پوشش گياهي سطح باغ.................................................................. 340

 

14- پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي گيلاس و آلبالو............................................. 357

 

15- مديريت آفات گيلاس و آلبالو........................................................................... 382

 

16- حفاظت ميوه هاي گيلاس از آسيب پرندگان و باران.......................................... 413

 

17- برداشت و انتقال گيلاس و آلبالو..................................................................... 430

 

18- برداشت و انتقال گيلاس و آلبالو جهت فرآيند................................................... 467

 

منابع.................................................................................................................. 495

 

 

 

 

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved