فلات ایران از مهمترین مراکز اقلیمی برای پرورش میوه محسوب میشود و ایران یکی از کشورهای مهم پرورش و تولید میوه در دنیا بهشمار میآید.
ایران باتوجه به عرض جغرافیایی و شرایط مختلف اقلیمی، از مناطق کمیاب برای کشت و کار و پرورش انواع میوههای سردسیری، نیمه گرمسیری میباشد. زیرا وجود دریای خزر و سلسله کوههای البرز در شمال کشور، سلسله کوههای زاگرس در شمال غرب، خلیجفارس و دریای عمان در جنوب، رودخانهها، جنگلها و بیشهزارهای مختلف دستبهدست هم داده و موجب تشکیل اقلیمهای متفاوت در کشورمان شده است.
پرورش، تولید و صادرات انواع میوهها درآمد قابل توجه صادرات غیرنفتی کشورمان را تشکیل میدهد. بهطوری که ایران از صادرکنندههای مهم کشمش، مرکبات، خرما و میوههای خشکبار همچون پسته، گردو و بادام در دنیا بهشمار میآید.
کتاب حاضر براساس سرفصلهای توصیه شده از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دروس میوهکاری، میوههای معتدله، میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری و میوههای ریز تنظیم شده است.
دراین کتاب مباحث شناسایی اندامهای مختلف درختان میوه، مرحله رویشی درختان میوه، گردهافشانی درختان میوه، تشکیل و رشد میوه، ریزش گل و میوه، سالآوری و تنک کردن گل و میوه و روشهای ازدیاد درختان میوه را مورد بررسی قرار میدهد.
مولف همچنین به مباحث مطالعه شرایط محیطی قبل از احداث باغات میوه، عملیات احداث باغات میوه، عملیات زراعی در باغات میوه، کاربرد هورمونها و تنظیمکنندههای رشد در درختان میوه و شناسایی برخی از درختان میوه میپردازد.
دراین کتاب واژهنامه، جدول و منابع مورد استفاده نیز بهصورت پیوست آمده است.
کتاب «میوهکاری» در ۲۵۱ صفحه و بهقیمت ۴ هزار تومان مورد استفاده دانشجویان علوم باغبانی و علاقهمندان است.
مقدمه................................................................................................................. ۱
۱- شناسایی اندامهای مختلف درختان میوه............................................................... ۳
۲- مرحله رویشی درختان میوه................................................................................. ۱۹
۳- گردهافشانی درختان میوه.................................................................................... ۲۲
۴- تشکیل و رشد میوه............................................................................................ ۲۸
۵- ریزش گل و میوه................................................................................................ ۳۴
۶- سالآوری و تنک کردن گل و میوه........................................................................... ۳۶
۷- روشهای ازدیاد درختان میوه................................................................................ ۴۲
۸- مطالعه شرایط محیطی قبل از احداث باغات میوه...................................................... ۶۷
۹- عملیات احداث باغات میوه................................................................................... ۸۲
۱۰- عملیات زراعی در باغات میوه............................................................................. ۸۸
۱۱- کاربرد هورمونها و تنظیمکنندههای رشد در درختان میوه......................................... ۱۲۰
۱۲- شناسایی برخی از درختان میوه......................................................................... ۱۳۵
جدول ضمیمه........................................................................................................ ۱۹۹
واژهنامه................................................................................................................ ۲۰۲
منابع مورد استفاده................................................................................................ ۲۴۵
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|