حبوبات از منابع مهم غذايي سرشار از پروتئين براي تغذيه انسان و دام به شمار مي رود. در تغذيه انسان حدود 22 درصد پروتئين گياهي، 32 درصد چربي و 7 درصد كربوهيدرات ها از حبوبات تأمين مي شود. همين طور، در تغذيه دام 38 درصد پروتئين گياهي، 16 درصد چربي و 5 درصد كربوهيدرات ها از اين منبع تأمين مي شود.
برخي حبوبات در تجارت بين المللي افزون بر توليد روغن براي مصارف مختلف تغذيه انسان و دام استفاده مي شوند. اهميت آنها بعد از غلات است و در ايران پس از گندم و برنج قرار دارند. اراضي نخست كشت حبوبات براي توليد دانه خوراكي حدود 10 درصد مساحت زيركشت غلات است و ميزان توليد كل آنها حدود 5/3 درصد مي باشد.
مجموعه حاضر مشتمل بر 14 فصل، اطلاعاتي درخصوص اهميت تغذيه اي و اقتصادي حبوبات، ويژگي هاي گياه شناسي، تثبيت نيتروژن زيستي، فيزيولوژي عملكرد، زراعت و توليد حبوبات مهم و رايج در ايران را دربر مي گيرد. در هر بخش منشا و پراكندگي، نياز آب و هوائي، عمليات به زراعي و به نژادي، آفات، بيماري ها و علف هاي هرز محصولات مختلف ارائه شده است.
در پايان كتاب برخي خواص درماني حبوبات، سايت هاي مفيد علمي – تحقيقاتي در حبوبات، مراجع مورد استفاده، واژه نامه و فهرست الفبائي را به صورت ضميمه آورده است.
اين كتاب براي طيف وسيعي از عموم مردم، دانشجويان، كشاورزان و محققين مربوط قابل استفاده مي باشد.
كتاب «زراعت و توليد حبوبات» در 294 صفحه و به قيمت 42 هزار ريال به چاپ رسيده است.
عنوان صفحه
فصل اول: اهميت حبوبات/ 1
فصل دوم: ويژگي هاي گياهان تيره بقولات/ 29
فصل سوم: فيزيولوژي حبوبات/ 45
فصل چهارم: عمليات كشت و كار حبوبات/ 83
فصل پنجم: نخود زراعي/103
فصل ششم: عدس/131
فصل هفتم: لوبيا معمولي/155
فصل هشتم: ماش:179
فصل نهم: لوبيا چشم بلبلي/ 191
فصل دهم: باقلا/207
فصل يازدهم: نخودفرنگي/219
فصل دوازدهم: لژه هندي يا لوبيا سوداني/ 229
فصل سيزدهم: ارقام اصلاح شده حبوبات در ايران./ 237
بخش ضمائم: 247
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|