زراعت و توليد حبوبات
نویسنده:
دكتر ناصر مجنون حسيني
مترجم:
سال نشر:
1387
صفحه:
294
نوبت چاپ:
4

حبوبات از منابع مهم غذايي سرشار از پروتئين براي تغذيه انسان و دام به شمار مي رود. در تغذيه انسان حدود 22 درصد پروتئين گياهي، 32 درصد چربي و 7 درصد كربوهيدرات ها از حبوبات تأمين مي شود. همين طور، در تغذيه دام 38 درصد پروتئين گياهي، 16 درصد چربي و 5 درصد كربوهيدرات ها از اين منبع تأمين مي شود.

برخي حبوبات در تجارت بين المللي افزون بر توليد روغن براي مصارف مختلف تغذيه انسان و دام استفاده مي شوند. اهميت آنها بعد از غلات است و در ايران پس از گندم و برنج قرار دارند. اراضي نخست كشت حبوبات براي توليد دانه خوراكي حدود 10 درصد مساحت زيركشت غلات است و ميزان توليد كل آنها حدود 5/3 درصد مي باشد.

مجموعه حاضر مشتمل بر 14 فصل، اطلاعاتي درخصوص اهميت تغذيه اي و اقتصادي حبوبات، ويژگي هاي گياه شناسي، تثبيت نيتروژن زيستي، فيزيولوژي عملكرد، زراعت و توليد حبوبات مهم و رايج در ايران را دربر مي گيرد. در هر بخش منشا و پراكندگي، نياز آب و هوائي، عمليات به زراعي و به نژادي، آفات، بيماري ها و علف هاي هرز محصولات مختلف ارائه شده است.

در پايان كتاب برخي خواص درماني حبوبات، سايت هاي مفيد علمي – تحقيقاتي در حبوبات، مراجع مورد استفاده، واژه نامه و فهرست الفبائي را به صورت ضميمه آورده است.

اين كتاب براي طيف وسيعي از عموم مردم، دانشجويان، كشاورزان و محققين مربوط قابل استفاده مي باشد.

كتاب «زراعت و توليد حبوبات» در 294 صفحه و به قيمت 42 هزار ريال به چاپ رسيده است.

عنوان    صفحه

فصل اول: اهميت حبوبات/ 1

فصل دوم: ويژگي هاي گياهان تيره بقولات/ 29

فصل سوم: فيزيولوژي حبوبات/ 45

فصل چهارم: عمليات كشت و كار حبوبات/ 83

فصل پنجم: نخود زراعي/103

فصل ششم: عدس/131

فصل هفتم: لوبيا معمولي/155

فصل هشتم: ماش:179

فصل نهم: لوبيا چشم بلبلي/ 191

فصل دهم: باقلا/207

فصل يازدهم: نخودفرنگي/219

فصل دوازدهم: لژه هندي يا لوبيا سوداني/ 229

فصل سيزدهم: ارقام اصلاح شده حبوبات در ايران./ 237

بخش ضمائم: 247

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved