در گستره جهان، عوامل بیماریزای گیاهی فرایند تولیدات کشاورزی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. از سوی دیگر افزایش نرخ جمعیت و تأمین نیاز غذایی خانواده بشری پاسخ به مسئله فقر جهانی را مشکل میسازد. با این مهم و با نگرش به دانش بیماریشناسی گیاهی و شناخت عوامل بیماریزا و روشهای پیشگیری و درمان، میزبانهایی چند از گیاهان زینتی – سبزی و جالیز انتخاب و مهمترین بیماریهای واگیردار آنها در ساختار کتابی با عنوان بیماریهای گیاهان زینتی – سبزی و جالیز ترجمه و تدوین شده است.
کتاب حاضر در سه فصل با عناوین گیاهان زینتی، گیاهان سبزی و جالیز و کنترل و درمان بیماریهای گیاهان زینتی، سبزی و جالیز تنظیم شده است.
در بخشهایی از کتاب آمده است: فیتوتراپی بخشی از بیماریشناسی گیاهی است که روشهای درمان بیماریهای گیاهی را مورد مطالعه قرار میدهد. رعایت روشهای زراعی بهمنظور کنترل و جلوگیری از رشد و توسعه عامل بیماریزا مانند آیش زمین موجب کاهش جمعیت انگلی خاک میشود و شرایط نامساعدی را برای فعالیت قارچهای خاکزاد فراهم میکند. روش تناوب زراعی در کاهش جمعیت عوامل بیماریزا و نیز رعایت بهداشت زراعی، انهدام منبع آلودگی در مزرعه و حذف منشأ آلودگی با از بین بردن بقایای آلوده گیاه بهمنظور جلوگیری از انتشار عامل بیماریزا قبل از هر اقدامی ضروری است.
کتاب «بیماریهای گیاهان زینتی، سبزی و جالیز» در 159 صفحه و بهقیمت 25 هزار ریال به چاپ رسیده است.
فهرست مطالب
عنوان................................................................................................................. صفحه
پيشگفتار چاپ اول................................................................................................. 7
فصل 1: گياهان زينتي......................................................................................... 9
گل رز................................................................................................................... 9
گل ميخك............................................................................................................. 16
گل داوودي............................................................................................................ 21
گل گلايول............................................................................................................. 25
گل زنبق............................................................................................................... 28
گل سوسن........................................................................................................... 32
گل نرگس............................................................................................................. 34
گل سنبل............................................................................................................. 39
گل سيكلامن........................................................................................................ 41
گل لاله................................................................................................................ 44
بگونيا.................................................................................................................. 47
آزاليا.................................................................................................................... 49
ياس خوشهاي....................................................................................................... 51
گاردنيا................................................................................................................. 53
ماگنوليا................................................................................................................ 55
فصل 2: گياهان سبزي و جاليز............................................................................. 57
گوجهفرنگي.......................................................................................................... 57
بادنجان................................................................................................................ 69
فلفل................................................................................................................... 72
اسفناج................................................................................................................ 74
كاهو.................................................................................................................... 77
كلم..................................................................................................................... 83
كرفس.................................................................................................................. 90
هويج................................................................................................................... 94
سير.................................................................................................................... 97
پياز..................................................................................................................... 100
لوبيا.................................................................................................................... 106
باقلا.................................................................................................................... 112
نخودفرنگي........................................................................................................... 114
كدو..................................................................................................................... 119
خيار.................................................................................................................... 121
خربزه................................................................................................................... 127
هندوانه................................................................................................................ 129
فصل 3: كنترل و درمان بيماريهاي گياهان زينتي، سبزي و جاليز.......................... 133
روشهاي درماني................................................................................................... 135
پيوست 1............................................................................................................ 139
جدول پ 1-1- روش پيشگيري و درمان بيماريهاي گياهان زينتي.................................... 139
جدول پ 2-1- روش پيشگيري و درمان بيماريهاي گياهان سبزي و جاليز.......................... 144
واژهنامه............................................................................................................. 155
برگزيده منابع ترجمه............................................................................................ 158
پيوست 2............................................................................................................ 161
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|