بيماريهای گياهان زينتی - سبزی و جاليز
نویسنده:
مترجم:
محمدمهدی جهان‌آرا
سال نشر:
1387
صفحه:
168
نوبت چاپ:
3

در گستره جهان، عوامل بیماری‌زای گیاهی فرایند تولیدات کشاورزی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. از سوی دیگر افزایش نرخ جمعیت و تأمین نیاز غذایی خانواده بشری پاسخ به مسئله فقر جهانی را مشکل می‌سازد. با این مهم و با نگرش به دانش بیماری‌شناسی گیاهی و شناخت عوامل بیماری‌زا و روش‌های پیشگیری و درمان، میزبان‌هایی چند از گیاهان زینتی – سبزی و جالیز انتخاب و مهم‌ترین بیماری‌های واگیردار آنها در ساختار کتابی با عنوان بیماری‌های گیاهان زینتی – سبزی و جالیز ترجمه و تدوین شده است.

کتاب حاضر در سه فصل با عناوین گیاهان زینتی، گیاهان سبزی و جالیز و کنترل و درمان بیماری‌های گیاهان زینتی، سبزی و جالیز تنظیم شده است.

در بخش‌هایی از کتاب آمده است: فیتوتراپی بخشی از بیماری‌شناسی گیاهی است که روش‌های درمان بیماری‌های گیاهی را مورد مطالعه قرار می‌دهد. رعایت روش‌های زراعی به‌منظور کنترل و جلوگیری از رشد و توسعه عامل بیماری‌زا مانند آیش زمین موجب کاهش جمعیت انگلی خاک می‌شود و شرایط نامساعدی را برای فعالیت قارچ‌های خاکزاد فراهم می‌کند. روش تناوب زراعی در کاهش جمعیت عوامل بیماری‌زا و نیز رعایت بهداشت زراعی، انهدام منبع آلودگی در مزرعه و حذف منشأ آلودگی با از بین بردن بقایای آلوده گیاه به‌منظور جلوگیری از انتشار عامل بیماری‌زا قبل از هر اقدامی ضروری است.

کتاب «بیماری‌های گیاهان زینتی، سبزی و جالیز» در 159 صفحه و به‌قیمت 25 هزار ریال به چاپ رسیده است.

 

فهرست مطالب

 

عنوان................................................................................................................. صفحه

 

پيشگفتار چاپ اول................................................................................................. 7

فصل 1: گياهان زينتي......................................................................................... 9

گل رز................................................................................................................... 9

گل ميخك............................................................................................................. 16

گل داوودي............................................................................................................ 21

گل گلايول............................................................................................................. 25

گل زنبق............................................................................................................... 28

گل سوسن........................................................................................................... 32

گل نرگس............................................................................................................. 34

گل سنبل............................................................................................................. 39

گل سيكلامن........................................................................................................ 41

گل لاله................................................................................................................ 44

بگونيا.................................................................................................................. 47

آزاليا.................................................................................................................... 49

ياس خوشه‌اي....................................................................................................... 51

گاردنيا................................................................................................................. 53

ماگنوليا................................................................................................................ 55

فصل 2: گياهان سبزي و جاليز............................................................................. 57

گوجه‌فرنگي.......................................................................................................... 57

بادنجان................................................................................................................ 69

فلفل................................................................................................................... 72

اسفناج................................................................................................................ 74

كاهو.................................................................................................................... 77

كلم..................................................................................................................... 83

كرفس.................................................................................................................. 90

هويج................................................................................................................... 94

سير.................................................................................................................... 97

پياز..................................................................................................................... 100

لوبيا.................................................................................................................... 106

باقلا.................................................................................................................... 112

نخودفرنگي........................................................................................................... 114

كدو..................................................................................................................... 119

خيار.................................................................................................................... 121

خربزه................................................................................................................... 127

هندوانه................................................................................................................ 129

فصل 3: كنترل و درمان بيماري‌هاي گياهان زينتي، سبزي و جاليز.......................... 133

روش‌هاي درماني................................................................................................... 135

پيوست 1............................................................................................................ 139

جدول پ 1-1- روش پيشگيري و درمان بيماري‌هاي گياهان زينتي.................................... 139

جدول پ 2-1- روش پيشگيري و درمان بيماري‌هاي گياهان سبزي و جاليز.......................... 144

واژه‌نامه............................................................................................................. 155

برگزيده منابع ترجمه............................................................................................ 158

پيوست 2............................................................................................................ 161

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved