کشاورزی پايدار
نویسنده:
دکتر عوض کوچکی - دکتر ابوالحسن هاشمی دزفولی
مترجم:
سال نشر:
1387
صفحه:
164
نوبت چاپ:
6

سیستم‌های کشاورزی پایدار، سیستم‌هایی هستند که برای حصول تولید در درازمدت و سازگاری محیطی بر نهاده‌های کم انرژی و مقادیر کمی مواد شیمیایی متکی هستند. برای سیستم‌های پایدار استفاده از اثرات متقابل و فرآیندهای اکولوژیکی ضروری است.

کشاورزی پایدار باید ازنظر اکولوژیکی، مناسب، ازنظر اقتصادی، توجیه‌پذیر و ازنظر اجتماعی، مطلوب باشد. در کشاورزی پایدار دو اصل کلیدی وجود دارد که در آن استفاده از مواد شیمیایی به‌خصوص آفت‌کش‌ها و کودها باید به حداقل برسد. مزرعه به‌صورت جامع نگریسته شود. بعضی از متخصصین که بر جنبه‌های اکولوژیکی سیستم زراعی تأکید می‌کنند. آن را کشاورزی ارگانیک، بیولوژیک، اکولوژیک، طبیعی و یا جایگزین می‌نامند. بعضی دیگر که به پویایی منابع اکوسیستم زراعی توجه دارند، آن را کشاورزی کم نهاده یا کارآمد ازنظر انرژی می‌نامند. برخی دیگر از متخصصین بر جنبه‌های اجتماعی و اکولوژیکی تأکید دارند و بعضی دیگر عملیات خاصی براساس روابط اکولوژیکی و اجتماعی را درنظر می‌گیرند که به آن بیودینامیک می‌گویند.

کتاب حاضر مشتمل بر پنج فصل است و ابتدا با کلیاتی درباره کشاورزی پایدار آغاز می‌کنند و سپس به مباحث اجزاء سیستم‌های کشاورزی پایدار، اهمیت تلفیق در سیستم‌های کشاورزی پایدار، تجارت کشاورزی پایدار در جهان و اثرات اکولوژیکی کشاورزی پایدار می‌پردازد.

کتاب «کشاورزی پایدار» در 164 صفحه و به‌قیمت 16 هزار ریال دراختیار علاقه‌مندان قرار دارد.

فهرست مطالب

 

صفحه................................................................................................................ عنوان

 

مقدمه مترجمان.................................................................................................... 7

فصل اول: كلياتي درباره كشاورزي پايدار

تاريخچه كشاورزي پايدار.......................................................................................... 9

نقش تحقيقات بين‌المللي در كشاورزي پايدار.............................................................. 17

خصوصيات اكولوژي و زراعي سيستمهاي كشاورزي پايدار.............................................. 21

فصل دوم: اجزاء سيستمهاي كشاورزي پايدار

مديريت عناصر غذايي............................................................................................. 29

تناوب زراعي......................................................................................................... 41

مديريت آفات......................................................................................................... 50

شخم حفاظتي..................................................................................................... 62

مديريت علفهاي هرز............................................................................................... 72

فصل سوم: اهميت تلفيق در سيستمهاي كشاورزي پايدار

تلفيق در كشاورزي پايدار......................................................................................... 88

فصل چهارم: تجارب كشاورزي پايدار در جهان

تجربه كشاورزي تلفيقي و ارگانيك در هلند.................................................................. 100

كشاورزي اكولوژيك در چين....................................................................................... 104

سيستمهاي كشاورزي پايدار در مناطق حاره آفريقا....................................................... 119

كشاورزي پايدار در آمريكاي جنوبي............................................................................ 133

فصل پنجم: اثرات اكولوژيكي كشاورزي پايدار

اثر نهاده‌هاي كم بر باروري خاك و چرخه عناصر غذايي.................................................... 139

فرسايش خاك و كشاورزي پايدار................................................................................ 143

كيفيت آب و كشاورزي پايدار..................................................................................... 148

ميكروبيولوژي خاك و كشاورزي پايدار.......................................................................... 151

نقش كشاورزي پايدار در مناطق روستايي.................................................................. 153

موجودات زنده خاك به‌عنوان اجزايي از اكوسيستمهاي كشاورزي پايدار............................. 158

منابع.................................................................................................................. 169

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved