کشاورزی ارگانیک؛ پیشرفت‌ها و شیوه‌های مدیریت خاک
نویسنده:
ویجی سینگ مینا و همکاران
مترجم:
سیدعبدالرضا کاظمینی و محمدرضا عدالت‌پیشه
سال نشر:
1403
صفحه:
392
نوبت چاپ:
1

کشاورزی ارگانیک هم چالش‌برانگیز و هم هیجان‌انگیز است، زیرا عملیات «تغذیه خاک، نه گیاه» فرصتی را برای درک بهتر اینکه چرا برخی از روش‌های رشد بر سایر روش‌ها ترجیح داده می‌شود، فراهم می‌کند.
با توجه به تقاضای رو به رشد مواد غذایی سالم، بهداشتی و ایمن و سایر مشکلات زیست محیطی مرتبط با استفاده بی‌رویه از مواد شیمیایی کشاورزی در عصر حاضر، کشاورزی ارگانیک اهمیت جهانی پیدا کرده‌ است.
این اثر، بر تعاملات یکپارچه بین عناصر خاک-گیاه-میکروب-محیط در یک زیست‌بوم فعال تمرکز دارد و مدیریت پایدار عناصر غذایی را تحت کشاورزی مرسوم و کشاورزی ارگانیک توضیح می‌دهد. فصل‌های کتاب حاضر بر نقش مدیریت عناصر غذایی در حفظ زیست‌بوم‌های جهانی، اصلاح خاک‌های آلوده، شیوه‌های حفاظت از خاک و زیست‌بوم، کاهش آلاینده‌ها، استفاده از کودها و آفت‌کش‌های زیستی، چرخه‌های بیوژئوشیمیایی حیاتی برای جریان، واکنش‌های بالقوه بیوژئوشیمیایی و تغییرات محیطی قریب‌الوقوع و سایر عوامل حیاتی تمرکز دارد.
این کتاب ضمن ارائه مروری کلی از تحولات اخیر و پیشرفت‌های جدید تحقیقات مزرعه‌ای کشاورزی ارگانیک در چارچوب نظری مربوطه، طیف وسیعی از شیوه‌های مدیریتی ارزان و بهبودیافته را برجسته می‌کند و بر نقش مدیریت عناصر غذایی در حفظ زیست‌بوم تمرکز دارد.

مفهوم جهانی کشاورزی ارگانیک/15

شیوه های کشاورزی حفاظتی در کشاورزی ارگانیک/37

مدیریت حاصلخیزی خاک در کشاورزی ارگانیک/73

ساختار جامعه میکروبی در کشاورزی ارگانیک و مدیریت آنها/86

استفاده از محرک های زیستی میکروبی در کشاورزی ارگانیک/107

اصلاح خاک های شور به وسیله میکروب های خاک برای ترویج  کشاورزی ارگانیک/132

 


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved