هواکشت؛ پرورش عمودی گیاهان
نویسنده:
توماس دبلیو گورلی
مترجم:
مرتضی گلدانی و احمد الفت
سال نشر:
1403
صفحه:
312
نوبت چاپ:
1

این کتاب به بررسی تاریخچه توسعه هواکشت که ریشه در کشفیات اساسی مرتبط با گیاه‌شناسی و شیمی و همچنین ارتباط مستقیمی با توسعه آب‌کشت دارد، می‌پردازد. «هواکشت» (آئروپونیک) نسخه نسبتاً جدیدی از سیستم «آب‌کشت» (هیدروپونیک) است. در این شیوه، گیاهان در محیط هوا یا مه، بدون استفاده از هیچ بستری پرورش داده می‌شوند؛ بنابراین ریشه گیاه به طور مداوم یا غیرمداوم در محیطی که اشباع از ذرات ریز عناصر غذایی است قرار دارد.
در روش هواکشت ریشه‌ها دسترسی بیشتری به اکسیژن دارند که این امر منجر به تولید گیاهان سالم‌تر، نرخ رشد سریع‌تر محصول و افزایش عملکرد می‌شود و امکان استفاده از سیستم هواکشت را در فضاهای پرورش تجاریِ بسیار بزرگتر افزایش می‌دهد.
مهمترین مزایای شیوه هواکشت عبارت‌اند از: استفاده از آب کمتر نسبت به شیوه کشت در فضای باز (تا 95 درصد)، عدم استفاده از آفت‌کش‌ها یا کودهای شیمیایی مضر، کاهش ردپای کربن، عدم نشت مواد غذایی گیاه به آبراهه‌ها و... تفاوت عمده شیوه «هواکشت» با «آب‌کشت» در این است که در شیوه آب‌کشت، ریشه‌ها فقط با اکسیژن محلول در آب، ارتباط می‌گیرند، در حالی‌که در شیوه هواکشت، ریشه‌ها در تماس مستقیم با هوا و به‌ویژه اکسیژن هستند.
کتاب حاضر، پاسخی است به این سوال چالش‌برانگیز عصر حاضر که: چگونه در قرن 21 و بعد از آن قادر خواهیم بود غذای بشر را تأمین کنیم؟

مقدمه/14

تاریخچه سیستم هواکشت/31

هواکشت پیشنهادی ارزشمند /42

علم هواکشت/52

جمع بندی/304

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved