راهنمای جامع تمرینات عملکردی (اصول، ارزیابی و کاربردها)
نویسنده:
سید حامد قیامی تکلیمی، محسن رضایی، رویا محمودی، شهرنوش رحمانی
مترجم:
سال نشر:
1403
صفحه:
375
نوبت چاپ:
1

تمرینات عملکردی به مجموعه‌ای از حرکات گفته می‌شود که بتوانند تمامی عضلات را درگیر کنند و روش تمرینی محبوبی جهت توصیف رویکردهای ورزشی در تمامی سطوح است. به‌عنوان‌مثال هنگامی‌‌که فرد پرشی انجام می‌دهد، علاوه بر درگیر شدن عضلات پا، سیستم اعصاب، قلب و عروق و عضلات دیگر او نیز دچار چالش می‌شود. هدف این کتاب در واقع تشخیص و تعیین عملکرد و خصوصیات تمرینات عملکردی و متحول کردن دیدگاه کلی در این خصوص است. با وجود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دروغین، نیازهای وابسته به تجربه فردی‏ می‌شود که فقط اطلاعات را منتشر کرده است. این کتاب به شما کمک‏ می‏کند تا صدای افرادی را بشنوید که سال‌ها در این زمینه تلاش کرده‌اند.

این کتاب از مجموعه کتاب‌های است که با هدف آموزش مفاهیم صحیح ورزش، سلامت و تندرستی برای تمام افراد جامعه تألیف شده است. این کتاب با نگاهی دقیق و صحیح اصول و مفاهیم تمرینات عملکردی را بررسی می‌کند. هدف شما از تمرین تناسب‌اندام، کنترل وزن، حفظ وضعیت بدنی مناسب، بازتوانی، افزایش عملکرد و یا با اهداف دیگر خواهد بود. تمرینات عملکردی با در نظر گرفتن تمامی اهداف، در پی ارتقای عملکرد است تا در نهایت بهترین شیوه تمرینی را انتخاب کنید. درحالی‌که به نظر می‌رسد تمرینات عملکردی جزء روش‌های تمرینی جدید و در حال توسعه است اما این تمرینات یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین نوع تمرینات می‌باشند. تمرینات عملکردی باید به‌عنوان مجموعه‌ای از حرکات و به‌صورتبه‌صورت کلی و نه فقط منحصر به یک عضله و به‌صورت مجزا دیده شوند.

فصل اول این کتاب مهیج به بررسی تاریخچه انگیزه طراحی تمرینات عملکردی که در توان‌بخشی اتفاق خواهد افتاد می‌پردازد.

در فصل دوم به بررسی مفاهیم و ویژگی‌های تمرینات عملکردی پرداخته شده تا خواننده با این نوع تمرینات و ویژگی‌های تمرینات عملکردی آشنا شود.

در فصل سوم نقش آمادگی عضلانی اسکلتی در پیشگیری از آسیب‌ها بررسی‌شده است.

در قلمرو پویای علوم ورزشی و توان‌بخشی، علم بیومکانیک نقش اساسی در رمزگشایی پیچیدگی‌های حرکت انسان ایفا می‌کند که در فصل چهارم به ابن موضوع پرداخته شده است.

غربالگری الگوهای حرکات عملکردی ورزشکاران و سالمندان اولین مرحله برای تجویز برنامه‌های تمرینی به‌حساب می‌آید که در فصل پنجم به آن پرداخته شده است.

با توجه به اینکه آمادگی جسمانی یکی از مؤلفه‌های اصلی ورزشکاران حرفه‌ای برای شرکت در مسابقات و رسیدن به رکوردها است. در فصل ششم تأثیر تمرینات عملکردی بر مؤلفه‌های آمادگی جسمانی ورزشکاران بررسی خواهد شد.

همان‌طور که می‌دانید سالمندان احتمال خطر سقوط بیشتری نسبت به سایر جمعیت‌ها دارند و در نتیجه اجرای تمرینات به‌صورت عملکردی باید بر سایر موارد و تمرینات تقدم داشته باشند در فصل هفتم به بررسی این موضوع بررسی شد.

فصل هشتم این کتاب به انواع روش‌های تمرینات عملکردی می‌پردازد که در جمعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فصل اول: تاریخچه تمرینات عملکردی

فصل دوم: آشنایی با تعاریف و ویژگی تمرینات عملکردی

فصل سوم: آمادگی عضلانی اسکلتی

فصل چهارم: بیومکانیک: توان‌بخشی و افزایش عملکرد انسان

فصل پنجم: غربالگری الگوهای حرکات عملکردی

فصل ششم: تأثیر تمرینات عملکردی بر آمادگی جسمانی ورزشکاران

فصل هفتم: بررسی تمرینات عملکردی در افراد مسن

فصل هشتم: انواع تمرینات عملکردی

 


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved