تغییر اقلیم بدون شک قریب الوقوعترین مسئله زیست محیطی است که جهان امروز با آن مواجه است. افزایش دمای آب و هوا اثرات بسیاری بر اکوسیستم، حیات وحش، زنجیرههای غذایی و در نهایت زندگی انسان خواهد داشت. تغییر اقلیم، دماهای متوسط و شدید، الگوهای بارندگی را تغییر میدهد که عملکرد محصول را متاثر ساخته و باعث تغییراتی در بروز آفات، علفهای هرز و تغییر در فصل رشد میشود.
کائولین یا به عبارت دیگر کائولینیت یک ترکیب انعکاسی بوده که در کشاورزی به شکل پوششی برای کاهش تنش گرمایی خورشیدی، بهویژه در مناطقی که هوای گرم یا آفتابی دارند قابل استفاده است. پوشش کائولین میتواند تنش گرمایی، میزان میوههای آسیب دیده از خورشید و تنش آبی را کاهش دهد و در کنترل آفت و سرکوب بروز بیماری نقش داشته باشد. یکی دیگر از مصارف کشاورزی کائولین صرفهجویی در مصرف آب بوده و خاک کشاورزی با غنیسازی توسط کائولین میتواند محیط کشت را در برابر آلایندههای مختلف محافظت کند. همچنین استفاده از کائولین برای رفع شوری خاک و تنشهای غیر زیستی مرسوم است. کائولین مورد استفاده در کشاورزی بهشکل پودری بوده و قابلیت انحلال در آب را دارد. این ترکیب بهدلیل ذخایر طبیعی فراوان و تکنولوژی استخراج معدن در ایران قابل تولید است و استفاده از آن در بخش کشاورزی نوید بخش تحولاتی مثبت برای تولید محصولات کشاورزی خواهد بود.
این کتاب ضمن معرفی و آشنایی با کائولین و ساختار آن به بررسی چگونگی تاثیر کائولین در بخشهای متفاوت کشاورزی پرداخته و با بیان تحقیقات صورتگرفته بر نحوه استفاده از کائولین در کشاورزی با اهداف متفاوت میپردازد.
پیشگفتار/5
فصل اول: آشنایی با کائولین، ویژگیهای ساختاری، بهرهبرداری و موارد مصرف/9
فصل دوم:دلایل و چگونگی استفاده از کائولین در کشاورزی/23
فصل سوم: اثربخشی کائولین در مقابله با تنشهای زیستی و غیر زیستی/33
فصل چهارم: اثربخشی کائولین بر محصولات کشاورزی/57
فصل پنجم:اثربخشی کائولین بر محصولات جالیزی و گلخانهای/103
منابع/111
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|