کنترل کودهای رهش در کشاورزی پایدار -
نویسنده:
F.B Lewu, Tatiana Volova , Sabu Thomas and R. K Rakhimol
مترجم:
مهری سلیمی، الهه معتمدی، مولود السادات چاوشیان، محسن بیگی، سلیمه یزدانی
سال نشر:
1402
صفحه:
316
نوبت چاپ:
1

مواد مغذی مورد نیاز گیاهان بر اساس عناصر طبقه­ بندی می­شوند. اما این عناصر مستقیماً به عنوان کود مورد استفاده قرار نمی­گیرند. ترکیبات حاوی این عناصر اساس تشکیل­ دهنده کودها هستند. عناصرغذایی پرمصرف در مقادیر بیشتری توسط گیاهان مصرف می­شوند. این عناصر 15/0 تا 6 درصد ماده خشک بافت گیاهی را تشکیل می­دهند. گیاهان از چهار عنصر اصلی هیدروژن، اکسیژن و کربن و نیتروژن ساخته شده­اند. هیدروژن، اکسیژن و کربن به شکل آب و دی اکسید کربن در دسترس گیاه هستند. نیتروژن در جو زمین به صورت نیتروژن اتمسفری یافت می­شود که برای گیاهان قابل استفاده نیست. نیتروژن در پروتئین­ ها، DNA و سایر اجزاء مانند کلروفیل وجود دارد و به عنوان مهمترین کود در نظر گرفته می­شود. برخی از باکتری­ ها و گیاهان لگومینوز میزبان آنها، قادرند نیتروژن اتمسفری(N2)  را تثبیت و به آمونیاک تبدیل کنند. فسفات برای تولید DNA وATP (حامل اصلی انرژی در سلول ها) و لیپیدهای خاص مورد نیاز است.

 

 

فصل اول: روش های مرسوم رهاسازی کود / 23

فصل دوم: سرنوشت کودهای معمولی در محیط زیست / 51

فصل سوم: مفهوم، واقعیت و مکانیسم رهاسازی کنترل شده کودها / 69

فصل چهارم: خصوصیات و انواع کودهای آهسته رهش / 89

فصل پنجم: روش های رهاسازی کنترل شده کوده / 117

فصل ششم: تولید کودهای آهسته و کنترل رهش / 137

فصل هفتم: عواامل کنترل کننده کودهای آهسته یا کنترل رهش / 157

فصل هشتم: حس گرهای تشخیص دهنده رهاسازی کنترل شده کودها / 179

فصل نهم: روش ها و فنآوری های تولید کودهای کنترل رهش / 205

فصل دهم: نانوتکنولوژی در کودهای کنترل رهش / 223

فصل یازدهم: فرمولاسیون های پلیمری برای رهاسازی کنترل شده کودها / 241

فصل دوازدهم: شیمی و سمشناسی کودهای شیمیایی / 257

 فصل سیزدهم: کودهای آلی مسیری برای رهاسازی کنترل شده عناصرغذایی / 299

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved