آب و هوا مهمترین عنصر در تولیدات کشاورزی است. کشاورزی پایدار تا حد زیادی به دانش دقیقی از منابع آب و هوایی وابسته است. اندازه گیری صحیح عوامل آب و هوایی برای درک تفسیر مناسب در رابطه با رشد و توسعه محصول، مورد نیاز است.
این کتاب در 19 فصل توسط دکتر لطیف احمد و همکاران ایشان تالیف شده است و راهنمای عملی مناسبی در اندازه گیری خصوصیات آب و هوایی، ابزارهای مورد استفاده و محاسبه متغیرهای مختلف آب و هوایی می باشد.
در نهایت بطور خلاصه در مورد مناطق کشاورزی اقلیمی و اکولوژیکی هند و ایالت جامو و کشمیر در این کتاب به عنوان نمونه عملی توضیح داده شده است.
این کتاب به عنوان یکی از منابع درسی دانشجویان مقاطع مختلف رشته های هواشناسی، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، اقلیم شناسی، مهندسی محیط زیست و سایر رشته های مرتبط و حوزه مطالعاتی پژوهشگران پیشنهاد می شود.
پیشگفتار/11
فصل اول: مقدمه ای بر هواشناسی کشاورزی/13
فصل دوم: دیده بانی ایستگاه های هواشناسی کشاورزی/19
فصل سوم: اندازه گیری دما/27
فصل چهارم: اندازه گیری رطوبت/37
فصل پنجم: اندازه گیری باد/43
فصل ششم:اندازه گیری ساعت آفتابی/53
فصل هفتم: اندازه گیری تابش خورشیدی/57
فصل هشتم: اندازه گیری پوشش ابری/69
فصل نهم: اندازه گیری بارش/73
فصل دهم: اندازه گیری تبخیر/87
فصل یازدهم: اندازهگیری فشار جو( اتمسفر)/97
فصل دوازدهم: ایستگاه هواشناسی خودکار/105
فصل سیزدهم: برآورد تغییر اقلیم از طریق تحلیل روند/111
فصل چهاردهم: درجه روزهای رشد برای پیشبینی مراحل کشت/117
فصل پانزدهم: منطقه کشاورزی اقلیمی و زراعی اکولوژیکی هند/121
فصل شانزدهم: هواشناسی سینوپتیک/141
فصل هفدهم: خدمات مشاوره هواشناسی کشاورزی/145
فصل هجدهم: مدل پیشبینی عملکرد محصول/149
فصل نوزدهم: اندازه گیری رطوبت خاک/153
منابع/159
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|