مدیریت تغذیه سالمند
نویسنده:
مراد اسماعیل زالی - عاتکه موسوی-فاروغ نعمانی
مترجم:
-
سال نشر:
1399
صفحه:
55
نوبت چاپ:
1

جهان امروز به سمت سالمندی می‌رود و ترکیب جمعیتی کشور ما نیز از این تغییر مستثنی نیست. بر‌اساس مطالعات و گزارشات تا سال 1430 شمسی، بیش از یک سوم جمعیت کشور بالای 65 سال سن خواهند داشت. با هر سال افزایش سن، شیوع بیماری‌های مزمن افزایش تصاعدی دارد؛ که این موضوع هزینه‌های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی مخاطره‌آمیزی را بدنبال خواهد داشت. اگرچه پیشگیری از بیمارهای مزمن، تقریباً غیر‌ممکن به نظر می‌رسد اما به تاخیر انداختن و مدیریت آنها امکان‌پذیر و مقدور است. با پیشرفت‌های خیره‌کننده علم در همه زمینه‌ها بویژه حوزه سلامت، امکان داشتن زندگی با کیفیت تا پایان عمر دور از دسترس نیست. بی‌تردید اهمیت تغذیه سالم در دوران‌های زندگی به ویژه در دوره سالمندی بر کسی پوشیده نیست. تغذیه همچنین در اتیولوژی اغلب بیماری‌های مزمن نقش دارد. یکی از وظایف همکاران رشته تغذیه و پزشکان، ارائه منابع مناسب و مبتنی بر شواهد برای داشتن سبک زندگی سالم بویژه داشتن الگوی غذایی سالم برای تامین نیازهای افراد در دوران‌های مختلف زندگی است. کتاب حاضر در نظر دارد که با زبان ساده نیازهای افراد سالمند برای داشتن رفتارهای غذایی سالم را بصورت کاربردی ارائه نماید. امید است با در دسترس قرار دادن این کتاب گامی هر چند کوچک در راستای ارتقا کیفیت زندگی افراد سالمند که سرمایه و ذخایر اجتماعی جامعه ما هستند برداریم.

پیشگفتار. 7

درآمدی بر اهمیت تغذیه برای سالمندان. 7

مقـدمه. 9

فصل اول: آشنایی با اصول تغذیه و گروه‌های غذایی. 11

غذا و تغذیه. 11

1- کربوهیدرات‌ها 11

2- پروتئین‌ها 12

3- چربی‌ها 13

انواع چربی‌های رژیم غذایی. 14

خودداری از مصرف اسیدهای چرب ترانس... 14

گروههای غذایی.. 15

1- گروه نان و غلات: 16

2- گروه میوه‌ها و سبزی‌ها 17

3- گروه شیر و لبنیات.. 19

4- گروه گوشت و تخم مرغ. 20

5- گروه حبوبات.. 21

6- گروه متفرقه. 22

تنوع و تعادل با استفاده از هرم غذایی.. 24

نیازهای تغذیهای سالمندان. 25

توصیههای مهم تغذیه‌ای برای سالمندان. 26

اهمیت غذا خوردن در وعده‌های منظم. 27

اهمیت استفاده از میان‌وعده‌ها 27

مواد غذایی مناسب برای میان وعده: 28

چند نکته مهم تغذیه‌ای برای سالمندان. 29

 

ریزمغذیها 30

اهمیت ریزمغذی‌ها در سلامت.. 30

کمبود آهن و کم خونی فقر آهن. 31

کمبود ویتامین «آ» 33

کمبود روی: 34

کمبود ویتامین «د»: 34

کمبود کلسیم: 35

جنسیت و تغذیه سالمندان. 36

غذاهاي سودمند و فراسودمند برای سالمندان. 37

غذاها و نوشیدنی‌های سودمند. 37

ترکیبات فراسودمند. 39

تغذیه سالم سالمندان وقتی بیرون از منزل غذا می خورند! 40

اقتصاد غذا و تغذیه سالمندان. 40

اصول تغذیه سالم متناسب با بودجه. 41

روش‌های کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا در سالمندان. 42

ورزش کردن و ارتباط آن با تغذیه در سالمندی.. 43

اهمیت بهداشت روانی و ارتباط آن با تغذیه در سالمندان. 45

راههای حفظ شرایط روحی مناسب در سالمندان: 45

مدیریت استرس.. 45

راه‌های مقابله با استرس در سالمندان: 45

خواب مناسب برای سالمندان و ارتباط آن با تغذیه. 46

راهکارهای بهبود خواب: 46

توصیه‌های غذایی جهت افراد سالمند دچار افسردگی. 46

پیام‌های کلیدی تغذیه  برای سالمندان. 47

 

منابع: 55

 


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved