مقدمه................................................................................................................................................ ۱
۱-شناسايي اندام هاي مختلف درختان ميوه ......................................................................................... ۳
۱-ريشه ................................................................................................................................................ ۳
۲-تنه و شاخه ها.................................................................................................................................... ۴
۳-برگ................................................................................................................................................... ۶
۴-جوانه ها............................................................................................................................................. ۶
۵-تشكيل گل.......................................................................................................................................... ۸
۱-۵-گل آذين خوشه اي ........................................................................................................................... ۱۱
۲-۵-گل آذين سنبله دم گربه اي (شاتون)..................................................................................................... ۱۷
۳-۵-گل آذين ديهيم.................................................................................................................................. ۱۷
۴-۵-گل آذين گرزن................................................................................................................................... ۱۷
۶-ميوه.................................................................................................................................................. ۱۷
۱-۶-ميوه هاي ساده................................................................................................................................ ۱۷
۲-۶-ميوه هاي مركب................................................................................................................................ ۱۸
۳-۶-ميوه هاي مجتمع.............................................................................................................................. ۱۸
۲-مرحله رويشي درختان ميوه.............................................................................................................. ۱۹
۳-گرده افشاني درختان ميوه ............................................................................................................... ۲۲
۱-گرده افشاني توسط باد......................................................................................................................... ۲۳
۲-گرده افشاني توسط حشرات.................................................................................................................. ۲۴
۳-عوامل موثر در گرده افشاني درختان ميوه ................................................................................................. ۲۵
۱-۳-سازگاري......................................................................................................................................... ۲۵
۲-۳-ناهم رسي...................................................................................................................................... ۲۵
۳-۳-زنده بودن دانه گرده ........................................................................................................................... ۲۶
۴-۳-جايگزيني درخت گرده زا...................................................................................................................... ۲۶
۴-تشكيل و رشد ميوه.......................................................................................................................... ۲۸
۱-تشكيل ميوه ...................................................................................................................................... ۲۸
۲-رشد ميوه .......................................................................................................................................... ۲۹
۵-ريزش گل و ميوه .............................................................................................................................. ۳۴
۶-سال آور ي و تنك كردن گل و ميوه .................................................................................................... ۳۶
۱-عوامل موثر در سال آوري ...................................................................................................................... ۳۶
۱-۱-شرايط محيطي................................................................................................................................. ۳۶
۲-۱-تدابير زراعي..................................................................................................................................... ۳۷
۳-۱-عوامل وابسته به گياه........................................................................................................................ ۳۸
۲-سال آوري در برخي از درختان ميوه ......................................................................................................... ۳۹
۳-روش هاي تنك كردن گل و گياه................................................................................................................ ۴۰
۱-۳-تنك كردن دستي .............................................................................................................................. ۴۰
۲-۳-تنك كدن مكانيكي ............................................................................................................................ ۴۰
۳-۳-تنك كردن شيميايي........................................................................................................................... ۴۱
۷-روش هاي ازدياد درختان ميوه............................................................................................................ ۴۲
۱-خوابانيدن شاخه ................................................................................................................................. ۴۳
۲-قلمه زدن............................................................................................................................................ ۴۵
۳-عوامل موثر در ريشه زايي قلمه ها ......................................................................................................... ۴۷
۱-۳-شرايط فيزيولوژيكي گياه مادري............................................................................................................ ۴۷
۲-۳-عاري بودن پايه هاي مادري از آفات و امراض............................................................................................ ۴۷
۳-۳-سن گياه مادري................................................................................................................................ ۴۷
۴-۳-نوع چوب انتخاب شده........................................................................................................................ ۴۸
۵-۳-شرايط محيط كشت........................................................................................................................... ۴۸
۴-انواع قلمه .......................................................................................................................................... ۴۹
۱-۴-قلمه هاي خشبي............................................................................................................................. ۴۹
۲-۴-قلمه هاي نيمه خشبي و چوب نرم ...................................................................................................... ۴۹
۵-پيوند.................................................................................................................................................. ۵۰
۱-۵-علل پيوند در درختان ميوه ................................................................................................................. ۵۰
۲-۵-محدوده پيوند.................................................................................................................................... ۵۱
۳-۵-رعايت نكات مورد لزوم در عمل پيوند..................................................................................................... ۵۱
۶-انواع پايه هاي پيوندي........................................................................................................................... ۵۲
۷-انواع پيوند در درختان ميوه..................................................................................................................... ۵۳
۸-سازگاري پايه و پيوندك......................................................................................................................... ۵۶
۱-۸-ناسازگاري موضعي............................................................................................................................ ۵۶
۲-۸-ناسازگاري منتقل شونده.................................................................................................................... ۵۷
۹-پايه هاي مناسب براي ايجاد پاكوتاهي..................................................................................................... ۵۸
۱۰-شناسايي برخي از پايه هاي درختان ميوه ............................................................................................. ۵۹
۱-۱۰-پايه هاي سيب............................................................................................................................... ۵۹
۱-۱-۱۰-پايه هاي بذري............................................................................................................................. ۵۹
۲-۱-۱۰-پايه هاي مالينگ.......................................................................................................................... ۵۹
۳-۱-۱۰-پايه هاي كلوني سيب ميشيگان..................................................................................................... ۶۰
۴-۱-۱۰-پايه هاي مالينگ مرتون................................................................................................................. ۶۰
۵-۱-۱۰-پايه هاي بوداگوسكي.................................................................................................................... ۶۰
۶-۱-۱۰-پايه هاي اوتاوا.............................................................................................................................. ۶۰
۲-۱۰-پايه هاي گلابي............................................................................................................................... ۶۱
۳-۱۰-پايه هاي هلو.................................................................................................................................. ۶۱
۴-۱۰-پايه هاي گيلاس و آلبالو.................................................................................................................... ۶۱
۵-۱۰-پايه هاي بادام................................................................................................................................ ۶۲
۶-۱۰-پايه هاي زردآلو............................................................................................................................... ۶۲
۷-۱۰-پايه هاي مركبات............................................................................................................................. ۶۳
۸-۱۰-پايه هاي گردو................................................................................................................................. ۶۴
۹-۱۰-پايه هاي انگور................................................................................................................................ ۶۵
۱۰-۱۰-پايه هاي پسته............................................................................................................................. ۶۵
۱۱-پاجوش............................................................................................................................................. ۶۶
۸-مطالعه شرايط محيطي قبل از احداث باغات ميوه .............................................................................. ۶۷
۱-مسايل و مشكلات درجه حرارت هاي بالا.................................................................................................. ۶۸
۲-مسايل و مشكلات د رجه حرارت هاي پايين............................................................................................... ۶۹
۳-انواع خواب و ركورد جوانه ها .................................................................................................................. ۷۰
۱-۳-خواب نسبي.................................................................................................................................... ۷۰
۲-۳-خواب دروني..................................................................................................................................... ۷۰
۳-۳-خواب اجباري.................................................................................................................................... ۷۲
۴-سرماي زمستانه.................................................................................................................................. ۷۲
۵-سرماي بهاره ...................................................................................................................................... ۷۴
۶-روش هاي جلوگيري از سرماي بهاره ....................................................................................................... ۷۵
۱-۶-انتخاب ارقام ديرگل ........................................................................................................................... ۷۵
۲-۶-ايجاد دود براي كاهش تشعشع............................................................................................................ ۷۶
۳-۶-گرم كردن باغ توسط بخاري هاي باغي ................................................................................................. ۷۷
۴-۶-استفاده از ماشين هاي مولد باد.......................................................................................................... ۷۷
۵-۶-ايجاد بادشكن در اطراف باغ................................................................................................................. ۷۷
۶-۶-پاشيدن آب بر روي درختان.................................................................................................................. ۷۷
۷-۶-استفاده از تركيبات شيميايي.............................................................................................................. ۷۸
۸-۶-تدابير زراعي..................................................................................................................................... ۷۸
۹-۶-موقعيت و محل باغ............................................................................................................................ ۷۸
۷-رطوبت نسبي..................................................................................................................................... ۷۹
۹-عمليات احداث باغات ميوه ................................................................................................................ ۸۲
۱-فاصله كاشت....................................................................................................................................... ۸۲
۲-روش احداث باغ................................................................................................................................... ۸۲
۳-پياده كردن نقشه باغ............................................................................................................................ ۸۶
۴-سطح بازدهي، تراكم محصول و كارآيي عملكرد.......................................................................................... ۸۶
۱۰-عمليات زراعي در باغات ميوه.......................................................................................................... ۸۸
۱-خاك................................................................................................................................................... ۸۸
۲-آبياري................................................................................................................................................ ۹۲
۳-كوددهي درختان ميوه........................................................................................................................... ۹۴
۴-ويژگي برخي از مواد غذايي خاك............................................................................................................. ۹۷
۱-۴-ازت................................................................................................................................................ ۹۷
۲-۴-گوگرد.............................................................................................................................................. ۹۸
۳-۴-فسفر............................................................................................................................................. ۹۸
۴-۴-پتاسيم........................................................................................................................................... ۹۹
۵-۴-كلسيم........................................................................................................................................... ۱۰۰
۶-۴-منيزيم............................................................................................................................................ ۱۰۱
۷-۴-آهن................................................................................................................................................ ۱۰۲
۸-۴-منگنز.............................................................................................................................................. ۱۰۳
۹-۴-روي................................................................................................................................................ ۱۰۳
۱۰-۴-مس............................................................................................................................................. ۱۰۳
۱۱-۴-بر................................................................................................................................................. ۱۰۴
۱۲-۴-موليبدن......................................................................................................................................... ۱۰۴
۱۳-۴-كلر............................................................................................................................................... ۱۰۵
۱۴-۴-سديم........................................................................................................................................... ۱۰۵
۵-كنترل علف هاي هرز............................................................................................................................. ۱۰۶
۶-هدايت و تربيت درختان ميوه................................................................................................................... ۱۰۷
۱-۶-شكل هرمي.................................................................................................................................... ۱۰۸
۲-۶-شكل جامي..................................................................................................................................... ۱۰۹
۳-۶-شكل شلجمي................................................................................................................................. ۱۰۹
۴-۶-شكل پاچراغي................................................................................................................................. ۱۱۲
۵-۶-شكل كوردون.................................................................................................................................... ۱۱۴
۶-۶-شكل هاي پهن................................................................................................................................. ۱۱۴
۷-هرس سبز.......................................................................................................................................... ۱۱۵
۸-هرس زمستانه.................................................................................................................................... ۱۱۸
۱۱-كاربرد هورمون ها وتنظيم ك ننده هاي رشد در درختان ميوه ............................................................. ۱۲۰
۱-اكسين ها.......................................................................................................................................... ۱۲۰
۱-۱-محل سنتز و انتقال اكسين ها ............................................................................................................ ۱۲۰
۲-۱-ويژگي اكسين ها ............................................................................................................................. ۱۲۱
۳-۱-مشتقات مصنوعي اكسين ها ............................................................................................................ ۱۲۲
۴-۱-موارد كاربرد اكسين ها در درختان ميوه ................................................................................................. ۱۲۳
۲-جيبرلين ها......................................................................................................................................... ۱۲۴
۱-۲-محل سنتز و انتقال جيبرلين ها............................................................................................................ ۱۲۵
۲-۲-ويژگي جيبرلين ها............................................................................................................................. ۱۲۵
۳-۲-موارد كاربرد جيبرلين ها در درختان ميوه ................................................................................................ ۱۲۶
۶-بادام.................................................................................................................................................. ۱۴۴
۴-كوجه و آلو........................................................................................................................................... ۱۴۶
۸-گيلاس و آلبالو..................................................................................................................................... ۱۴۸
۹-گردو................................................................................................................................................... ۱۵۰
۱۰-فندق............................................................................................................................................... ۱۵۳
۱۱-پسته............................................................................................................................................... ۱۵۵
۱۲-انگور................................................................................................................................................ ۱۵۷
۱۳-انگورفرنگي........................................................................................................................................ ۱۶۱
۱۴-تمشك............................................................................................................................................. ۱۶۲
۱۵-توت فرنگي........................................................................................................................................ ۱۶۵
۱۶-ذغال اخته......................................................................................................................................... ۱۷۱
۱۷-انار.................................................................................................................................................. ۱۷۲
۱۸-انجير................................................................................................................................................ ۱۷۴
۱۹-خرمالو.............................................................................................................................................. ۱۷۷
۲۰-كيوي فروت........................................................................................................................................ ۱۷۸
۲۱-زيتون............................................................................................................................................... ۱۷۹
۲۲-مركبات............................................................................................................................................. ۱۸۲
۲۳-خرما................................................................................................................................................ ۱۹۰
۲۴-موز.................................................................................................................................................. ۱۹۳
۲۵-انبه.................................................................................................................................................. ۱۹۵
۲۶-نارگيل.............................................................................................................................................. ۱۹۶
۲۷-آناناس.............................................................................................................................................. ۱۹۷
جدول ضميمه....................................................................................................................................... ۱۹۹
واژه نامه ............................................................................................................................................. ۲۰۲
منابع مورد استفاده ............................................................................................................................. ۲۴۵
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|