ميوه کاری
نویسنده:
دکتر رسول جليلی مرندی
مترجم:
سال نشر:
۱۳۸۴
صفحه:
۲۵۱
نوبت چاپ:
۲

 مقدمه................................................................................................................................................ ۱

۱-شناسايي اندام هاي مختلف درختان ميوه ......................................................................................... ۳

۱-ريشه ................................................................................................................................................ ۳

۲-تنه و شاخه ها.................................................................................................................................... ۴

۳-برگ................................................................................................................................................... ۶

۴-جوانه ها............................................................................................................................................. ۶

۵-تشكيل گل.......................................................................................................................................... ۸

۱-۵-گل آذين خوشه اي ........................................................................................................................... ۱۱

۲-۵-گل آذين سنبله دم گربه اي (شاتون)..................................................................................................... ۱۷

۳-۵-گل آذين ديهيم.................................................................................................................................. ۱۷

۴-۵-گل آذين گرزن................................................................................................................................... ۱۷

۶-ميوه.................................................................................................................................................. ۱۷

۱-۶-ميوه هاي ساده................................................................................................................................ ۱۷

۲-۶-ميوه هاي مركب................................................................................................................................ ۱۸

۳-۶-ميوه هاي مجتمع.............................................................................................................................. ۱۸

 

۲-مرحله رويشي درختان ميوه.............................................................................................................. ۱۹

 

۳-گرده افشاني درختان ميوه ............................................................................................................... ۲۲

۱-گرده افشاني توسط باد......................................................................................................................... ۲۳

۲-گرده افشاني توسط حشرات.................................................................................................................. ۲۴

۳-عوامل موثر در گرده افشاني درختان ميوه ................................................................................................. ۲۵

۱-۳-سازگاري......................................................................................................................................... ۲۵

۲-۳-ناهم رسي...................................................................................................................................... ۲۵

۳-۳-زنده بودن دانه گرده ........................................................................................................................... ۲۶

۴-۳-جايگزيني درخت گرده زا...................................................................................................................... ۲۶

 

۴-تشكيل و رشد ميوه.......................................................................................................................... ۲۸

۱-تشكيل ميوه ...................................................................................................................................... ۲۸

۲-رشد ميوه .......................................................................................................................................... ۲۹

 

۵-ريزش گل و ميوه .............................................................................................................................. ۳۴

 

۶-سال آور ي و تنك كردن گل و ميوه .................................................................................................... ۳۶

۱-عوامل موثر در سال آوري ...................................................................................................................... ۳۶

۱-۱-شرايط محيطي................................................................................................................................. ۳۶

۲-۱-تدابير زراعي..................................................................................................................................... ۳۷

۳-۱-عوامل وابسته به گياه........................................................................................................................ ۳۸

۲-سال آوري در برخي از درختان ميوه ......................................................................................................... ۳۹

۳-روش هاي تنك كردن گل و گياه................................................................................................................ ۴۰

۱-۳-تنك كردن دستي .............................................................................................................................. ۴۰

۲-۳-تنك كدن مكانيكي ............................................................................................................................ ۴۰

۳-۳-تنك كردن شيميايي........................................................................................................................... ۴۱

 

۷-روش هاي ازدياد درختان ميوه............................................................................................................ ۴۲

۱-خوابانيدن شاخه ................................................................................................................................. ۴۳

۲-قلمه زدن............................................................................................................................................ ۴۵

۳-عوامل موثر در ريشه زايي قلمه ها ......................................................................................................... ۴۷

۱-۳-شرايط فيزيولوژيكي گياه مادري............................................................................................................ ۴۷

۲-۳-عاري بودن پايه هاي مادري از آفات و امراض............................................................................................ ۴۷

۳-۳-سن گياه مادري................................................................................................................................ ۴۷

۴-۳-نوع چوب انتخاب شده........................................................................................................................ ۴۸

۵-۳-شرايط محيط كشت........................................................................................................................... ۴۸

۴-انواع قلمه .......................................................................................................................................... ۴۹

۱-۴-قلمه هاي خشبي............................................................................................................................. ۴۹

۲-۴-قلمه هاي نيمه خشبي و چوب نرم ...................................................................................................... ۴۹

۵-پيوند.................................................................................................................................................. ۵۰

۱-۵-علل پيوند در  درختان ميوه ................................................................................................................. ۵۰

۲-۵-محدوده پيوند.................................................................................................................................... ۵۱

۳-۵-رعايت نكات مورد لزوم در عمل پيوند..................................................................................................... ۵۱

۶-انواع پايه هاي پيوندي........................................................................................................................... ۵۲

۷-انواع پيوند در درختان ميوه..................................................................................................................... ۵۳

۸-سازگاري پايه  و پيوندك......................................................................................................................... ۵۶

۱-۸-ناسازگاري موضعي............................................................................................................................ ۵۶

۲-۸-ناسازگاري منتقل شونده.................................................................................................................... ۵۷

۹-پايه هاي مناسب براي ايجاد پاكوتاهي..................................................................................................... ۵۸

۱۰-شناسايي برخي از پايه هاي درختان ميوه ............................................................................................. ۵۹

۱-۱۰-پايه هاي سيب............................................................................................................................... ۵۹

۱-۱-۱۰-پايه هاي بذري............................................................................................................................. ۵۹

۲-۱-۱۰-پايه هاي مالينگ.......................................................................................................................... ۵۹

۳-۱-۱۰-پايه هاي كلوني سيب ميشيگان..................................................................................................... ۶۰

۴-۱-۱۰-پايه هاي مالينگ مرتون................................................................................................................. ۶۰

۵-۱-۱۰-پايه هاي بوداگوسكي.................................................................................................................... ۶۰

۶-۱-۱۰-پايه هاي اوتاوا.............................................................................................................................. ۶۰

۲-۱۰-پايه هاي گلابي............................................................................................................................... ۶۱

۳-۱۰-پايه هاي هلو.................................................................................................................................. ۶۱

۴-۱۰-پايه هاي گيلاس و آلبالو.................................................................................................................... ۶۱

۵-۱۰-پايه هاي بادام................................................................................................................................ ۶۲

۶-۱۰-پايه هاي زردآلو............................................................................................................................... ۶۲

۷-۱۰-پايه هاي مركبات............................................................................................................................. ۶۳

۸-۱۰-پايه هاي گردو................................................................................................................................. ۶۴

۹-۱۰-پايه هاي انگور................................................................................................................................ ۶۵

۱۰-۱۰-پايه هاي پسته............................................................................................................................. ۶۵

۱۱-پاجوش............................................................................................................................................. ۶۶

 

۸-مطالعه شرايط محيطي قبل از احداث باغات ميوه .............................................................................. ۶۷

۱-مسايل و مشكلات درجه حرارت هاي بالا.................................................................................................. ۶۸

۲-مسايل و مشكلات د رجه حرارت هاي پايين............................................................................................... ۶۹

۳-انواع خواب و ركورد جوانه ها .................................................................................................................. ۷۰

۱-۳-خواب نسبي.................................................................................................................................... ۷۰

۲-۳-خواب دروني..................................................................................................................................... ۷۰

۳-۳-خواب اجباري.................................................................................................................................... ۷۲

۴-سرماي زمستانه.................................................................................................................................. ۷۲

۵-سرماي بهاره ...................................................................................................................................... ۷۴

۶-روش هاي جلوگيري از سرماي بهاره ....................................................................................................... ۷۵

۱-۶-انتخاب ارقام ديرگل ........................................................................................................................... ۷۵

۲-۶-ايجاد دود براي كاهش تشعشع............................................................................................................ ۷۶

۳-۶-گرم كردن باغ توسط بخاري هاي باغي ................................................................................................. ۷۷

۴-۶-استفاده از ماشين هاي مولد باد.......................................................................................................... ۷۷

۵-۶-ايجاد بادشكن در اطراف باغ................................................................................................................. ۷۷

۶-۶-پاشيدن آب بر روي درختان.................................................................................................................. ۷۷

۷-۶-استفاده از تركيبات شيميايي.............................................................................................................. ۷۸

۸-۶-تدابير زراعي..................................................................................................................................... ۷۸

۹-۶-موقعيت و محل باغ............................................................................................................................ ۷۸

۷-رطوبت نسبي..................................................................................................................................... ۷۹

 

۹-عمليات احداث باغات ميوه ................................................................................................................ ۸۲

۱-فاصله كاشت....................................................................................................................................... ۸۲

۲-روش احداث باغ................................................................................................................................... ۸۲

۳-پياده كردن نقشه باغ............................................................................................................................ ۸۶

۴-سطح بازدهي، تراكم محصول و كارآيي عملكرد.......................................................................................... ۸۶

 

۱۰-عمليات زراعي در باغات ميوه.......................................................................................................... ۸۸

۱-خاك................................................................................................................................................... ۸۸

۲-آبياري................................................................................................................................................ ۹۲

۳-كوددهي درختان ميوه........................................................................................................................... ۹۴

۴-ويژگي برخي از مواد غذايي خاك............................................................................................................. ۹۷

۱-۴-ازت................................................................................................................................................ ۹۷

۲-۴-گوگرد.............................................................................................................................................. ۹۸

۳-۴-فسفر............................................................................................................................................. ۹۸

۴-۴-پتاسيم........................................................................................................................................... ۹۹

۵-۴-كلسيم........................................................................................................................................... ۱۰۰

۶-۴-منيزيم............................................................................................................................................ ۱۰۱

۷-۴-آهن................................................................................................................................................ ۱۰۲

۸-۴-منگنز.............................................................................................................................................. ۱۰۳

۹-۴-روي................................................................................................................................................ ۱۰۳

۱۰-۴-مس............................................................................................................................................. ۱۰۳

۱۱-۴-بر................................................................................................................................................. ۱۰۴

۱۲-۴-موليبدن......................................................................................................................................... ۱۰۴

۱۳-۴-كلر............................................................................................................................................... ۱۰۵

۱۴-۴-سديم........................................................................................................................................... ۱۰۵

۵-كنترل علف هاي هرز............................................................................................................................. ۱۰۶

۶-هدايت و تربيت درختان ميوه................................................................................................................... ۱۰۷

۱-۶-شكل هرمي.................................................................................................................................... ۱۰۸

۲-۶-شكل جامي..................................................................................................................................... ۱۰۹

۳-۶-شكل شلجمي................................................................................................................................. ۱۰۹

۴-۶-شكل پاچراغي................................................................................................................................. ۱۱۲

۵-۶-شكل كوردون.................................................................................................................................... ۱۱۴

۶-۶-شكل هاي پهن................................................................................................................................. ۱۱۴

۷-هرس سبز.......................................................................................................................................... ۱۱۵

۸-هرس زمستانه.................................................................................................................................... ۱۱۸

 

۱۱-كاربرد هورمون ها وتنظيم ك ننده هاي رشد در درختان ميوه ............................................................. ۱۲۰

۱-اكسين ها.......................................................................................................................................... ۱۲۰

۱-۱-محل سنتز و انتقال اكسين ها ............................................................................................................ ۱۲۰

۲-۱-ويژگي اكسين ها ............................................................................................................................. ۱۲۱

۳-۱-مشتقات مصنوعي اكسين ها ............................................................................................................ ۱۲۲

۴-۱-موارد كاربرد اكسين ها در درختان ميوه ................................................................................................. ۱۲۳

۲-جيبرلين ها......................................................................................................................................... ۱۲۴

۱-۲-محل سنتز و انتقال جيبرلين ها............................................................................................................ ۱۲۵

۲-۲-ويژگي جيبرلين ها............................................................................................................................. ۱۲۵

۳-۲-موارد كاربرد جيبرلين ها در درختان ميوه ................................................................................................ ۱۲۶

۶-بادام.................................................................................................................................................. ۱۴۴

۴-كوجه و آلو........................................................................................................................................... ۱۴۶

۸-گيلاس و آلبالو..................................................................................................................................... ۱۴۸

۹-گردو................................................................................................................................................... ۱۵۰

۱۰-فندق............................................................................................................................................... ۱۵۳

۱۱-پسته............................................................................................................................................... ۱۵۵

۱۲-انگور................................................................................................................................................ ۱۵۷

۱۳-انگورفرنگي........................................................................................................................................ ۱۶۱

۱۴-تمشك............................................................................................................................................. ۱۶۲

۱۵-توت فرنگي........................................................................................................................................ ۱۶۵

۱۶-ذغال اخته......................................................................................................................................... ۱۷۱

۱۷-انار.................................................................................................................................................. ۱۷۲

۱۸-انجير................................................................................................................................................ ۱۷۴

۱۹-خرمالو.............................................................................................................................................. ۱۷۷

۲۰-كيوي فروت........................................................................................................................................ ۱۷۸

۲۱-زيتون............................................................................................................................................... ۱۷۹

۲۲-مركبات............................................................................................................................................. ۱۸۲

۲۳-خرما................................................................................................................................................ ۱۹۰

۲۴-موز.................................................................................................................................................. ۱۹۳

۲۵-انبه.................................................................................................................................................. ۱۹۵

۲۶-نارگيل.............................................................................................................................................. ۱۹۶

۲۷-آناناس.............................................................................................................................................. ۱۹۷

جدول ضميمه....................................................................................................................................... ۱۹۹

واژه نامه ............................................................................................................................................. ۲۰۲

منابع مورد استفاده ............................................................................................................................. ۲۴۵

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved