کتاب ارزشمندترین گنجینه فرهنگی استحکام دهنده تمدن بشری و دریچهای رو به دانایی بوده که همواره الهام بخش ذهنهای مستعد است.
انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران با الهام از اسناد بالادستی از جمله سند نقشه جامع علمی کشور و با اعتقاد به نقش خطیر تشکلهای علمی در پیشرفت علمی کشور، حمایت از کلیه فعالیتهای مرتبط، از جمله انتشار آثار فاخر علمی را جزئی از رسالت انجمن محسوب کرده و در دستور کار خود دارد. بر اساس اهداف تشکیل انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران مندرج در اساسنامه انجمن مبنی بر "گسترش، ارتقاء و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینههای مربوط به علوم زراعت و اصلاح نباتات" و بر اساس ماده پنجم اساسنامه مبنی بر "انتشار کتب و نشریات علمی و گاهنامههای خبری" و با عنایت به تصویب موضوع حمایت انجمن از انتشار کتب و نشریات علمی در هیات مدیره، حمایت از انتشار اثر علمی حاضر صورت گرفته است.
فهرست مطالب
پیشگفتار انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران. 3
............................ 1
3-1- ژئوشیمی- زیستی (بیو ژئوشیمی) خاکهای شالیزاری.. 6
2-2- اندازهگیری میزان آرسنیک در دانه برنج. 1
1-2-2- تجزیه و تحلیل آرسنیک کل. 2
2-1-2-2- اندازهگیری آرسنیک کل. 3
2-2-2- تعیین انواع آرسنیک با استفاده از روش طیف سنجی (کروماتوگرافی). 5
1-2-2-2-عصاره گیری شیمیایی انواع آرسنیک... 6
2-2-2-2- تعیین کمیت انواع آرسنیک... 7
3-2-2- ترکیبات مرجع گواهی شده (CRMs). 10
3-2- تعیین انواع آرسنیک در دانه برنج. 10
............................ 1
خطرات ناشی از وجود آرسنیک در دانه برنج. 1
2-3- تحقیقات مربوط به مصرف کلی آرسنیک معدنی.. 8
3-3- برنج بهعنوان یک منبع آرسنیک در تحقیقات اپیدمیولوژیک (همهگیرشناسی). 13
4-3- اثرات پختن بر محتوای آرسنیک برنج. 14
5-3- فراهمی زیستی آرسنیک برنج برای انسان. 16
6-3- ارزیابی خطر (ریسک) آرسنیک برنج. 18
7-3- استانداردهای غذایی آرسنیک... 21
8-3- محدود کردن قرار گرفتن در معرض آرسنیک برنج. 23
1-4- منابع و راههای ورود آرسنیک به اراضی شالیزاری.. 1
2-4- منابع آرسنیک ورودی به اکوسیستم های شالیزاری.. 2
1-2-4- منابع طبیعی آرسنیک... 2
2-2-4- آلودگی ناشی از واحدهای پراکنده صنعتی/شهری.. 7
3-2-4- کودهای شیمیایی و کودهای آلی آلوده به آرسنیک... 8
4-2-4- آلودگی ناشی از مراکز صنعتی.. 10
1-4-2-4- استخراج معادن و فرآوری کانیها 10
2-4-2-4- تولید مواد حاوی آرسنیک (مواد آرسنیکال). 12
5-2-4- آفتکشهای حاوی آرسنیک... 13
6-2-4- آلودگی آب آبیاری به آرسنیک... 14
1-6-2-4- دورنمای وضعیت آرسنیک در آبهای زیرزمینی جنوب شرقی آسیا 15
2-6-2-4- تجمع آرسنیک در چاههای آب در خاکهای دلتایی بنگال. 17
3-4- مفهوم هیدرولوژیکی چرخه آرسنیک در شالیزار. 21
پیشگفتار بیوشیمی آرسنیک در محیط شالیزار. 1
1-5 – مروری بر بیوشیمی خاک شالیزار. 1
2-5- تغییر شکل آرسنیک در خاک شالیزار. 6
1-2-5- اکسیداسیون و احیای آرسنیک... 6
1-1-2-5- تحرک آرسنیک بر اثر غرقاب شدن خاک.. 6
2-1-2-5- سازوکار تحرک آرسنیک در اثر غرقابسازی خاک.. 10
4-1-2-5- اکسیداسیون آرسنیت.. 14
5-1-2-5- اثر غرقاب شدن خاک بر فراهمی زیستی آرسنیک برای برنج. 15
2-2-2-5- اثر لیگاندهای رقابتی.. 21
3-2-5- متیله شدن زیستی، تبخیر و دمتیله شدن آرسنیک... 25
1-3-2-5- انواع آرسنیک آلی در خاک.. 25
2-3-2-5- مسیر متیله شدن زیستی آرسنیک... 27
3-3-2-5- متصاعد شدن آرسنیک... 30
4-2-5- پیشبینی میزان آرسنیک قابل دسترس در خاکهای شالیزاری.. 33
3-5- اثر آبیاری با آب زیرزمینی بر پویایی آرسنیک در اراضی شالیزاری.. 35
1-6 - فیزیولوژی آرسنیک در برنج. 1
2-6- سازوکارهای جذب آرسنیک توسط ریشه گیاه 1
3-2-6- جذب انواع متیله شده آرسنیک... 13
3-6- تغییر شکل انواع آرسنیک در گیاهان. 17
2-3-6- تشکیل کمپلکس آرسنیت.. 18
4-6- حبس (سکوستره کردن) آرسنیک در گیاهان. 23
2-4-6- حبس (سکوستره کردن)آرسنیک در واکوئلها 27
5-6- انتقال آرسنیک در مسیرهای طولانی و تخلیه در دانه برنج. 29
1-5-6- انتقال در آوند چوبی.. 29
2-5-6- انتقال در آوند آبکش.. 31
3-5-6- انتقال آرسنیک به دانه برنج. 32
6-6- سمیت آرسنیک و عارضه خوشهقائم (Straighthead). 35
2-6-6- عارضه خوشهقائم (Straighthead). 37
1-2-6-6- وقوع عارضه خوشهقائم. 38
2-2-6-6- فیزیولوژی عارضه خوشهقائم. 40
4-2-6-6- ارزیابی مجدد نقش آرسنیک در عارضه خوشهقائم. 42
1-7- راهکارهای تولید برنج کمآرسنیک... 1
2-2-7- آبیاری تناوبی (مرطوب سازی و خشکاندن متناوب). 4
4-2-7- اثر مدیریت آب بر تجمع سایر عناصر. 7
3-7- گزینش و اصلاح ارقام برنج کم آرسنیک... 9
1-3-7- تنوع ارقام در انباشت آرسنیک... 9
2-3-7- مکانیابی ژنهای کمی کنترل کننده تجمع آرسنیک... 12
1-8-آرسنیک در سایر محصولات کشاورزی.. 1
آرسنیک در سایر محصولات کشاورزی.. 15
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|