گل های شاخه بریده: اصول علمی و عملی پرورش - ویرایش دوم
نویسنده:
علی نیکبخت - نبی اله اشرفی
مترجم:
سال نشر:
1400
صفحه:
462
نوبت چاپ:
2

مخاطبان این کتاب دو دسته افراد می توانند باشند. یکی دانشجویان رشته­ های مختلف کشاورزی مانند علوم باغبانی، گیاه‌پزشکی و تولیدات گلخانه ­ای و دیگری بهره ­برداران و تولید­کنندگان گل‌های شاخه بریده.

الف) کشت هیدروپونیک (بدون خاک)                
ب) انواع روش¬های کشت هیدروپونیک     
ب-1) کشت در بستر    
ب-2) کشت آبی یا مایع     
ب-3) کشت در سنگریزه     
ب-4) هواکشت (آئروپونیک)     
پ) توزیع محلول غذایی     
ت) راهنمای تهیه محلول غذایی برای کشت هیدروپونیک     
ت-1) نقش و عملکرد عناصر غذایی در رشد گیاهان     
ج) فرمولاسیون و تهیه محلول غذایی     
ج-1) آنیون¬ها، کاتیون¬ها و تبدیل واحدها     
ج-2) فرمول¬های غذایی موجود     
ج-3) نکات حائز اهمیت در تهیه محلول غذایی     
ج-4) متعادل¬سازی یون¬ها در تهیه محلول غذایی     
چ) بستر کاشت برای پرورش گل¬های شاخه بریده     
چ-1) ویژگی¬های عمومی بستر کاشت     
چ-2) ویژگی¬های فیزیکی محیط رشد      
چ-3) ویژگی¬های شیمیایی محیط رشد     
ح) انتخاب بستر (محیط رشد)     
ح-1) بستر¬های رشد غیر آلی     
ح-2) بستر¬های رشد آلی     
فصل اول، آلسترومریا
1-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
1-2 کاشت و بستر     
1-3 شرایط محیطی تولید          
1-4 نگهداری (داشت)     
1-5 زمان‌بندی تولید     
1-6 آفات و بیماری‌ها          
1-7 نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
1-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل دوم، آنتوریوم
2-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
2-2 کاشت و بستر     
2-1-1 کاشت گلدانی     
2-1-2 کاشت در بستر     
الف) اندازه بستر     
ب) جنس و مواد بستر     
ب-1) فوم پلی فنول (اواسیس)     
ب-2) راکوول (پشم سنگ)     
2-3 شرایط محیطی تولید     
2-3-1 دما     
2-3-2 نور     
2-3-3 آبیاری و تغذیه     
الف) سیستم‌های آبیاری     
الف-1) سیستم آبیاری بارانی یک ردیفه کم ارتفاع برای کود آبیاری     
الف-2) سیستم آبیاری دو ردیفه     
الف-3) سیستم قطره چکان¬های ردیفی (برخط)     
الف-4) آبیاری قطره‌ای     
ب) ظرفیت سیستم‌های آبیاری و زهکشی     
پ) تصفیه آب و سیستم‌های مربوط به آن     
ت) تغذیه          
2-3-4 تغذیه با دی اکسید کربن و تهویه     
2-4 نگهداری (داشت)     
2-4-1 مدیریت گلخانه در طی چهار فصل سال     
الف) فصل زمستان     
ب) فصل بهار     
پ) فصل تابستان     
ت) فصل پائیز     
2-4-2 داشت و نگه‌داری آنتوریوم     
الف) بریدن برگ¬های قدیمی     
ب) حذف پاجوش‌ها     
پ) سیم¬کشی اطراف بسترها     
ت) تغییر جهت دادن گیاهان (خوابانیدن)     
ث) کنترل آبپاش‌های سیستم آبیاری     
ج) وجین علف‌های هرز     
چ) تمیز کردن شیشه یا پلاستیک     
ح) جمع‌آوری گیاهان و تخلیه گلخانه     
2-5 زمان‌بندی تولید     
2-6 آفات و بیماری‌ها     
2-6-1 آفات     
الف) شته‌ها     
ب) کنه‌های تار عنکبوتی     
پ) تریپس‌ها     
ت) مگس سفید     
2-6-2 بیماری‌ها     
الف) بلایت باکتریایی     
ب) اروینیا     
پ) سودوموناس     
ت) آنتراکنوز     
‌ث) پوسیدگی ریشه     
ج) بیماری‌های قارچی دیگر     
چ) نماتدها     
2-7 نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
2-7-1 سقط گل، بدشکلی گل و کوتوله شدن گیاه     
2-7-2 بدشکلی و گوش‌های تا شده     
2-7-3 چسبیدگی و لوله شدگی گل     
2-7-4 عدم خروج گل از غلاف گل (جام شدگی گل)     
2-7-5 شکافتگی اسپات     
2-7-6 شیشه‌ای شدن و آبی رنگ شدن     
2-7-7 داسی شدن ساقه گل     
2-7-8 سرمازدگی     
2-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
2-8-1 برداشت     
2-8-2 درجه‌بندی     
الف) استفاده از پاکت‌های پلاستیکی     
ب) استفاده از بریده‌های کاغذ     
پ) مراقبت‌های پس از برداشت و عمر گلدانی     
فصل سوم، گل داوودی شاخه بریده
3-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
3-1-1 تقسیم¬‌بندی رقم‌های داوودی     
الف) تقسیم‌بندی بر اساس ویژگی¬های گل     
ب) تقسیم‌بندی بر اساس کاربرد تجاری     
ج) تقسیم‌بندی رقم‌های داوودی از لحاظ واکنش به طول روز     
3-2 کاشت و بستر     
3-2-1 تکثیر     
3-2-2 کاشت و استقرار گیاهان     
3-2-3 پرورش گیاه مادری برای تولید قلمه     
3-2-4 سیستم‌های کاشت و پرورش داوودی     
3-3 شرایط محیطی تولید     
3-3-1 دما     
3-3-2 نور     
3-3-3 آبیاری و تغذیه     
3-4 نگهداری (داشت)     
3-4-1 پنسمان، سربرداری و غنچه‌برداری داوودی     
3-5 زمان‌بندی تولید     
3-6 آفات و بیماری‌ها     
الف) قارچ بوتریتیس     
ب) بلاست باکتریایی ساقه     
پ) بیماری لکه برگی سپتوریایی     
ت) پژمردگی ورتیسیلیومی     
ث) بلایت آسکوچیتا     
ج) نماتدها     
3-7 نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
3-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل چهارم، گل رز
4-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
4-2 کاشت و بستر     
4-3 شرایط محیطی تولید     
4-4 نگهداری (داشت)     
4-5 زمان بندی تولید     
4-6 آفات و بیماری‌ها     
4-7 نابسامانی¬های فیزیولوژیک     
4-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل پنجم، ژربرا
5-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
5-2 کاشت و بستر     
5-3 شرایط محیطی تولید     
5-4 نگهداری (داشت)     
5-5 زمان‌بندی تولید     
5-6 آفات و بیماری‌ها     
5-7 نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
5-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل ششم، گلایول
6-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
6-2 بستر وکاشت     
6-3 شرایط محیطی     
6-4 نگهداری (داشت)     
6-5 آفات و بیماری‌ها     
6-6 نابسامانی‌ها فیزیولوژیکی گلایول     
6-7 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل هفتم، لاله
7-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
7-2 کاشت و بستر     
7-3 شرایط محیطی تولید     
7-4 نگهداری (داشت)     
7-4-1 فرآیندهای معمول در زمان پرورش     
7-4-2 انبارداری پیاز لاله     
7-5 زمان بندی تولید     
7-6 آفات و بیماری‌ها     
7-7 نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
7-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل هشتم، لیسیانتوس
8-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
8-2 کاشت و بستر     
8-3 شرایط محیطی تولید     
8-4 نگهداری (داشت)     
8-5 زمان‌بندی تولید     
8-6 آفات و بیماری‌ها     
8-6-1 آفات     
8-6-2 بیماری‌ها     
8-7 نابسامانی‌های فیزیولوژی     
8-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل نهم، لیلیوم (سوسن)
9-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
9-2 کاشت و بستر     
9-3 شرایط محیطی تولید     
9-4 نگهداری (داشت)     
9-5 زمان بندی تولید     
9-6 آفات و بیماری‌ها     
9-7 نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
9-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل دهم، گل مریم
10-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
10-2 کاشت و بستر     
10-3 شرایط محیطی تولید     
10-4 نگهداری (داشت)     
10-5 زمان‌بندی تولید     
10-6 آفات، علف¬های هرز و بیماری‌ها     
10-7 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل یازدهم، گل میخک
11-1 مقدمه و گیاه‌شناسی     
11-2 کاشت و بستر     
11-3 شرایط محیطی تولید     
11-4 نگهداری (داشت)     
11-5 زمان‌بندی تولید     
11-6 آفات و بیماری‌ها     
11-6-1 آفات     
11-6-2 بیماری¬ها     
11-7 نابسامانی‌های فیزیولوژی     
11-8 برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     



تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved