مخاطبان این کتاب دو دسته افراد می توانند باشند. یکی دانشجویان رشته های مختلف کشاورزی مانند علوم باغبانی، گیاهپزشکی و تولیدات گلخانه ای و دیگری بهره برداران و تولیدکنندگان گلهای شاخه بریده.
الف) کشت هیدروپونیک (بدون خاک)
ب) انواع روش¬های کشت هیدروپونیک
ب-۱) کشت در بستر
ب-۲) کشت آبی یا مایع
ب-۳) کشت در سنگریزه
ب-۴) هواکشت (آئروپونیک)
پ) توزیع محلول غذایی
ت) راهنمای تهیه محلول غذایی برای کشت هیدروپونیک
ت-۱) نقش و عملکرد عناصر غذایی در رشد گیاهان
ج) فرمولاسیون و تهیه محلول غذایی
ج-۱) آنیون¬ها، کاتیون¬ها و تبدیل واحدها
ج-۲) فرمول¬های غذایی موجود
ج-۳) نکات حائز اهمیت در تهیه محلول غذایی
ج-۴) متعادل¬سازی یون¬ها در تهیه محلول غذایی
چ) بستر کاشت برای پرورش گل¬های شاخه بریده
چ-۱) ویژگی¬های عمومی بستر کاشت
چ-۲) ویژگی¬های فیزیکی محیط رشد
چ-۳) ویژگی¬های شیمیایی محیط رشد
ح) انتخاب بستر (محیط رشد)
ح-۱) بستر¬های رشد غیر آلی
ح-۲) بستر¬های رشد آلی
فصل اول، آلسترومریا
۱-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۱-۲ کاشت و بستر
۱-۳ شرایط محیطی تولید
۱-۴ نگهداری (داشت)
۱-۵ زمانبندی تولید
۱-۶ آفات و بیماریها
۱-۷ نابسامانیهای فیزیولوژیک
۱-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل دوم، آنتوریوم
۲-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۲-۲ کاشت و بستر
۲-۱-۱ کاشت گلدانی
۲-۱-۲ کاشت در بستر
الف) اندازه بستر
ب) جنس و مواد بستر
ب-۱) فوم پلی فنول (اواسیس)
ب-۲) راکوول (پشم سنگ)
۲-۳ شرایط محیطی تولید
۲-۳-۱ دما
۲-۳-۲ نور
۲-۳-۳ آبیاری و تغذیه
الف) سیستمهای آبیاری
الف-۱) سیستم آبیاری بارانی یک ردیفه کم ارتفاع برای کود آبیاری
الف-۲) سیستم آبیاری دو ردیفه
الف-۳) سیستم قطره چکان¬های ردیفی (برخط)
الف-۴) آبیاری قطرهای
ب) ظرفیت سیستمهای آبیاری و زهکشی
پ) تصفیه آب و سیستمهای مربوط به آن
ت) تغذیه
۲-۳-۴ تغذیه با دی اکسید کربن و تهویه
۲-۴ نگهداری (داشت)
۲-۴-۱ مدیریت گلخانه در طی چهار فصل سال
الف) فصل زمستان
ب) فصل بهار
پ) فصل تابستان
ت) فصل پائیز
۲-۴-۲ داشت و نگهداری آنتوریوم
الف) بریدن برگ¬های قدیمی
ب) حذف پاجوشها
پ) سیم¬کشی اطراف بسترها
ت) تغییر جهت دادن گیاهان (خوابانیدن)
ث) کنترل آبپاشهای سیستم آبیاری
ج) وجین علفهای هرز
چ) تمیز کردن شیشه یا پلاستیک
ح) جمعآوری گیاهان و تخلیه گلخانه
۲-۵ زمانبندی تولید
۲-۶ آفات و بیماریها
۲-۶-۱ آفات
الف) شتهها
ب) کنههای تار عنکبوتی
پ) تریپسها
ت) مگس سفید
۲-۶-۲ بیماریها
الف) بلایت باکتریایی
ب) اروینیا
پ) سودوموناس
ت) آنتراکنوز
ث) پوسیدگی ریشه
ج) بیماریهای قارچی دیگر
چ) نماتدها
۲-۷ نابسامانیهای فیزیولوژیک
۲-۷-۱ سقط گل، بدشکلی گل و کوتوله شدن گیاه
۲-۷-۲ بدشکلی و گوشهای تا شده
۲-۷-۳ چسبیدگی و لوله شدگی گل
۲-۷-۴ عدم خروج گل از غلاف گل (جام شدگی گل)
۲-۷-۵ شکافتگی اسپات
۲-۷-۶ شیشهای شدن و آبی رنگ شدن
۲-۷-۷ داسی شدن ساقه گل
۲-۷-۸ سرمازدگی
۲-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
۲-۸-۱ برداشت
۲-۸-۲ درجهبندی
الف) استفاده از پاکتهای پلاستیکی
ب) استفاده از بریدههای کاغذ
پ) مراقبتهای پس از برداشت و عمر گلدانی
فصل سوم، گل داوودی شاخه بریده
۳-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۳-۱-۱ تقسیم¬بندی رقمهای داوودی
الف) تقسیمبندی بر اساس ویژگی¬های گل
ب) تقسیمبندی بر اساس کاربرد تجاری
ج) تقسیمبندی رقمهای داوودی از لحاظ واکنش به طول روز
۳-۲ کاشت و بستر
۳-۲-۱ تکثیر
۳-۲-۲ کاشت و استقرار گیاهان
۳-۲-۳ پرورش گیاه مادری برای تولید قلمه
۳-۲-۴ سیستمهای کاشت و پرورش داوودی
۳-۳ شرایط محیطی تولید
۳-۳-۱ دما
۳-۳-۲ نور
۳-۳-۳ آبیاری و تغذیه
۳-۴ نگهداری (داشت)
۳-۴-۱ پنسمان، سربرداری و غنچهبرداری داوودی
۳-۵ زمانبندی تولید
۳-۶ آفات و بیماریها
الف) قارچ بوتریتیس
ب) بلاست باکتریایی ساقه
پ) بیماری لکه برگی سپتوریایی
ت) پژمردگی ورتیسیلیومی
ث) بلایت آسکوچیتا
ج) نماتدها
۳-۷ نابسامانیهای فیزیولوژیک
۳-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل چهارم، گل رز
۴-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۴-۲ کاشت و بستر
۴-۳ شرایط محیطی تولید
۴-۴ نگهداری (داشت)
۴-۵ زمان بندی تولید
۴-۶ آفات و بیماریها
۴-۷ نابسامانی¬های فیزیولوژیک
۴-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل پنجم، ژربرا
۵-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۵-۲ کاشت و بستر
۵-۳ شرایط محیطی تولید
۵-۴ نگهداری (داشت)
۵-۵ زمانبندی تولید
۵-۶ آفات و بیماریها
۵-۷ نابسامانیهای فیزیولوژیک
۵-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل ششم، گلایول
۶-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۶-۲ بستر وکاشت
۶-۳ شرایط محیطی
۶-۴ نگهداری (داشت)
۶-۵ آفات و بیماریها
۶-۶ نابسامانیها فیزیولوژیکی گلایول
۶-۷ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل هفتم، لاله
۷-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۷-۲ کاشت و بستر
۷-۳ شرایط محیطی تولید
۷-۴ نگهداری (داشت)
۷-۴-۱ فرآیندهای معمول در زمان پرورش
۷-۴-۲ انبارداری پیاز لاله
۷-۵ زمان بندی تولید
۷-۶ آفات و بیماریها
۷-۷ نابسامانیهای فیزیولوژیک
۷-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل هشتم، لیسیانتوس
۸-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۸-۲ کاشت و بستر
۸-۳ شرایط محیطی تولید
۸-۴ نگهداری (داشت)
۸-۵ زمانبندی تولید
۸-۶ آفات و بیماریها
۸-۶-۱ آفات
۸-۶-۲ بیماریها
۸-۷ نابسامانیهای فیزیولوژی
۸-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل نهم، لیلیوم (سوسن)
۹-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۹-۲ کاشت و بستر
۹-۳ شرایط محیطی تولید
۹-۴ نگهداری (داشت)
۹-۵ زمان بندی تولید
۹-۶ آفات و بیماریها
۹-۷ نابسامانیهای فیزیولوژیک
۹-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل دهم، گل مریم
۱۰-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۱۰-۲ کاشت و بستر
۱۰-۳ شرایط محیطی تولید
۱۰-۴ نگهداری (داشت)
۱۰-۵ زمانبندی تولید
۱۰-۶ آفات، علف¬های هرز و بیماریها
۱۰-۷ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
فصل یازدهم، گل میخک
۱۱-۱ مقدمه و گیاهشناسی
۱۱-۲ کاشت و بستر
۱۱-۳ شرایط محیطی تولید
۱۱-۴ نگهداری (داشت)
۱۱-۵ زمانبندی تولید
۱۱-۶ آفات و بیماریها
۱۱-۶-۱ آفات
۱۱-۶-۲ بیماری¬ها
۱۱-۷ نابسامانیهای فیزیولوژی
۱۱-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
کشاورزی |