گل های شاخه بریده: اصول علمی و عملی پرورش - ویرایش دوم
نویسنده:
علی نیکبخت - نبی اله اشرفی
مترجم:
سال نشر:
۱۴۰۰
صفحه:
۴۶۲
نوبت چاپ:
۲

مخاطبان این کتاب دو دسته افراد می توانند باشند. یکی دانشجویان رشته­ های مختلف کشاورزی مانند علوم باغبانی، گیاه‌پزشکی و تولیدات گلخانه ­ای و دیگری بهره ­برداران و تولید­کنندگان گل‌های شاخه بریده.

الف) کشت هیدروپونیک (بدون خاک)                
ب) انواع روش¬های کشت هیدروپونیک     
ب-۱) کشت در بستر    
ب-۲) کشت آبی یا مایع     
ب-۳) کشت در سنگریزه     
ب-۴) هواکشت (آئروپونیک)     
پ) توزیع محلول غذایی     
ت) راهنمای تهیه محلول غذایی برای کشت هیدروپونیک     
ت-۱) نقش و عملکرد عناصر غذایی در رشد گیاهان     
ج) فرمولاسیون و تهیه محلول غذایی     
ج-۱) آنیون¬ها، کاتیون¬ها و تبدیل واحدها     
ج-۲) فرمول¬های غذایی موجود     
ج-۳) نکات حائز اهمیت در تهیه محلول غذایی     
ج-۴) متعادل¬سازی یون¬ها در تهیه محلول غذایی     
چ) بستر کاشت برای پرورش گل¬های شاخه بریده     
چ-۱) ویژگی¬های عمومی بستر کاشت     
چ-۲) ویژگی¬های فیزیکی محیط رشد      
چ-۳) ویژگی¬های شیمیایی محیط رشد     
ح) انتخاب بستر (محیط رشد)     
ح-۱) بستر¬های رشد غیر آلی     
ح-۲) بستر¬های رشد آلی     
فصل اول، آلسترومریا
۱-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۱-۲ کاشت و بستر     
۱-۳ شرایط محیطی تولید          
۱-۴ نگهداری (داشت)     
۱-۵ زمان‌بندی تولید     
۱-۶ آفات و بیماری‌ها          
۱-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
۱-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل دوم، آنتوریوم
۲-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۲-۲ کاشت و بستر     
۲-۱-۱ کاشت گلدانی     
۲-۱-۲ کاشت در بستر     
الف) اندازه بستر     
ب) جنس و مواد بستر     
ب-۱) فوم پلی فنول (اواسیس)     
ب-۲) راکوول (پشم سنگ)     
۲-۳ شرایط محیطی تولید     
۲-۳-۱ دما     
۲-۳-۲ نور     
۲-۳-۳ آبیاری و تغذیه     
الف) سیستم‌های آبیاری     
الف-۱) سیستم آبیاری بارانی یک ردیفه کم ارتفاع برای کود آبیاری     
الف-۲) سیستم آبیاری دو ردیفه     
الف-۳) سیستم قطره چکان¬های ردیفی (برخط)     
الف-۴) آبیاری قطره‌ای     
ب) ظرفیت سیستم‌های آبیاری و زهکشی     
پ) تصفیه آب و سیستم‌های مربوط به آن     
ت) تغذیه          
۲-۳-۴ تغذیه با دی اکسید کربن و تهویه     
۲-۴ نگهداری (داشت)     
۲-۴-۱ مدیریت گلخانه در طی چهار فصل سال     
الف) فصل زمستان     
ب) فصل بهار     
پ) فصل تابستان     
ت) فصل پائیز     
۲-۴-۲ داشت و نگه‌داری آنتوریوم     
الف) بریدن برگ¬های قدیمی     
ب) حذف پاجوش‌ها     
پ) سیم¬کشی اطراف بسترها     
ت) تغییر جهت دادن گیاهان (خوابانیدن)     
ث) کنترل آبپاش‌های سیستم آبیاری     
ج) وجین علف‌های هرز     
چ) تمیز کردن شیشه یا پلاستیک     
ح) جمع‌آوری گیاهان و تخلیه گلخانه     
۲-۵ زمان‌بندی تولید     
۲-۶ آفات و بیماری‌ها     
۲-۶-۱ آفات     
الف) شته‌ها     
ب) کنه‌های تار عنکبوتی     
پ) تریپس‌ها     
ت) مگس سفید     
۲-۶-۲ بیماری‌ها     
الف) بلایت باکتریایی     
ب) اروینیا     
پ) سودوموناس     
ت) آنتراکنوز     
‌ث) پوسیدگی ریشه     
ج) بیماری‌های قارچی دیگر     
چ) نماتدها     
۲-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
۲-۷-۱ سقط گل، بدشکلی گل و کوتوله شدن گیاه     
۲-۷-۲ بدشکلی و گوش‌های تا شده     
۲-۷-۳ چسبیدگی و لوله شدگی گل     
۲-۷-۴ عدم خروج گل از غلاف گل (جام شدگی گل)     
۲-۷-۵ شکافتگی اسپات     
۲-۷-۶ شیشه‌ای شدن و آبی رنگ شدن     
۲-۷-۷ داسی شدن ساقه گل     
۲-۷-۸ سرمازدگی     
۲-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
۲-۸-۱ برداشت     
۲-۸-۲ درجه‌بندی     
الف) استفاده از پاکت‌های پلاستیکی     
ب) استفاده از بریده‌های کاغذ     
پ) مراقبت‌های پس از برداشت و عمر گلدانی     
فصل سوم، گل داوودی شاخه بریده
۳-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۳-۱-۱ تقسیم¬‌بندی رقم‌های داوودی     
الف) تقسیم‌بندی بر اساس ویژگی¬های گل     
ب) تقسیم‌بندی بر اساس کاربرد تجاری     
ج) تقسیم‌بندی رقم‌های داوودی از لحاظ واکنش به طول روز     
۳-۲ کاشت و بستر     
۳-۲-۱ تکثیر     
۳-۲-۲ کاشت و استقرار گیاهان     
۳-۲-۳ پرورش گیاه مادری برای تولید قلمه     
۳-۲-۴ سیستم‌های کاشت و پرورش داوودی     
۳-۳ شرایط محیطی تولید     
۳-۳-۱ دما     
۳-۳-۲ نور     
۳-۳-۳ آبیاری و تغذیه     
۳-۴ نگهداری (داشت)     
۳-۴-۱ پنسمان، سربرداری و غنچه‌برداری داوودی     
۳-۵ زمان‌بندی تولید     
۳-۶ آفات و بیماری‌ها     
الف) قارچ بوتریتیس     
ب) بلاست باکتریایی ساقه     
پ) بیماری لکه برگی سپتوریایی     
ت) پژمردگی ورتیسیلیومی     
ث) بلایت آسکوچیتا     
ج) نماتدها     
۳-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
۳-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل چهارم، گل رز
۴-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۴-۲ کاشت و بستر     
۴-۳ شرایط محیطی تولید     
۴-۴ نگهداری (داشت)     
۴-۵ زمان بندی تولید     
۴-۶ آفات و بیماری‌ها     
۴-۷ نابسامانی¬های فیزیولوژیک     
۴-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل پنجم، ژربرا
۵-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۵-۲ کاشت و بستر     
۵-۳ شرایط محیطی تولید     
۵-۴ نگهداری (داشت)     
۵-۵ زمان‌بندی تولید     
۵-۶ آفات و بیماری‌ها     
۵-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
۵-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل ششم، گلایول
۶-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۶-۲ بستر وکاشت     
۶-۳ شرایط محیطی     
۶-۴ نگهداری (داشت)     
۶-۵ آفات و بیماری‌ها     
۶-۶ نابسامانی‌ها فیزیولوژیکی گلایول     
۶-۷ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل هفتم، لاله
۷-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۷-۲ کاشت و بستر     
۷-۳ شرایط محیطی تولید     
۷-۴ نگهداری (داشت)     
۷-۴-۱ فرآیندهای معمول در زمان پرورش     
۷-۴-۲ انبارداری پیاز لاله     
۷-۵ زمان بندی تولید     
۷-۶ آفات و بیماری‌ها     
۷-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
۷-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل هشتم، لیسیانتوس
۸-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۸-۲ کاشت و بستر     
۸-۳ شرایط محیطی تولید     
۸-۴ نگهداری (داشت)     
۸-۵ زمان‌بندی تولید     
۸-۶ آفات و بیماری‌ها     
۸-۶-۱ آفات     
۸-۶-۲ بیماری‌ها     
۸-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژی     
۸-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل نهم، لیلیوم (سوسن)
۹-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۹-۲ کاشت و بستر     
۹-۳ شرایط محیطی تولید     
۹-۴ نگهداری (داشت)     
۹-۵ زمان بندی تولید     
۹-۶ آفات و بیماری‌ها     
۹-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژیک     
۹-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل دهم، گل مریم
۱۰-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۱۰-۲ کاشت و بستر     
۱۰-۳ شرایط محیطی تولید     
۱۰-۴ نگهداری (داشت)     
۱۰-۵ زمان‌بندی تولید     
۱۰-۶ آفات، علف¬های هرز و بیماری‌ها     
۱۰-۷ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     
فصل یازدهم، گل میخک
۱۱-۱ مقدمه و گیاه‌شناسی     
۱۱-۲ کاشت و بستر     
۱۱-۳ شرایط محیطی تولید     
۱۱-۴ نگهداری (داشت)     
۱۱-۵ زمان‌بندی تولید     
۱۱-۶ آفات و بیماری‌ها     
۱۱-۶-۱ آفات     
۱۱-۶-۲ بیماری¬ها     
۱۱-۷ نابسامانی‌های فیزیولوژی     
۱۱-۸ برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت     



تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved