عنوان -------------------------------- صفحه
فصل اول: کلیات ایمنی در آزمایشگاه 1
روش نگارش گزارش کار 1
ایمنی در آزمایشگاه 1
روش نگارش گزارش کار 4
لوازم و ظروف شیشه ای اصلی مورد استفاده در آزمایشگاه بیوشیمی 8
استوانه مدرج 9
بالن ژوژه یا بالن حجمی 9
بورت 11
پیپت 12
سمپلر یا نمونه بردار 15
ترازوی وزن بالا 16
ترازوی حساس تجزیه ای 17
منابع بیشتر جهت مطالعه 19
فصل دوم: محلولسازی- رقتها 21
مول 22
مولاریته 24
مولالیته 26
مفاهیم حلالیت و رقت 27
درجه حرارت 28
اهمیت حلالیت 28
رقت 30
رقت های سریالی 32
تهیه بافرها 35
منابع جهت مطالعه بیشتر 37
فصل سوم: PH، بافرها 39
تعریف PH 39
اندازهگیری PH 40
کاغذهای شاخصPH 41
PH متر 43
روش اندازه گیری PH به کمک PH متر 44
کالیبراسیون PH متر 44
بافر 46
تعریف بافر 46
مولفههای بافر 46
عملکرد بافرها 46
بافر و معادله هندرسن – هسل باخ 47
ظرفیت بافری 48
منابع جهت مطالعه بیشتر 53
فصل چهارم: آشنایی با اسپکتروفتومتری جذبی (UV- VISIBLE) 55
مقدمه 56
نور و طیف نوري 56
قانون بير – لامبرت 58
سنجشهاي کیفی 61
سنجشهای کمّی 61
اندازهگیری کمّی به كمك كدورت سنجي 62
اندازهگیری کمّی با روش رنگسنجی 62
روش كار با دستگاه اسپكتروفتومتر 63
آزمایش 4-1- مطالعه طیف جذب محلولهای ماده رنگی 64
آزمایش 4-2- تعیین غلظت یک نمونه مجهول 65
منابع جهت مطالعه بیشتر 67
فصل پنجم: اسیدهای آمینه و پروتئینها 69
پروتئين ها 70
اسيدهاي آمينه 73
سنجش کیفی اسیدهای آمینه و پروتئین ها 78
آزمایش 5-1- سنجش کیفی گروه آلفا آمینو ی آزاد به کمک تست نین هیدرین 78
آزمایش 5-2- سنجش کیفی پیوندهای پپتیدی با تست بیوره 80
آزمایش 5-3- سنجش کیفی گروه های جانبی به کمک تست سولفور 81
آزمایش5-4- زانتوپروتیک 83
رفتار تاخوردن پروتئین ها 84
کاربرد خواص نقطه ایزوالکتریک در ترسیب پروتئین ها 87
آزمایش ۵-۵-آشنایی با ویژگی ایزوالکتریک برای ترسیب پروتئین ها 87
آزمایش 5-6- دناتوره شدن پروتئین ها توسط مواد شیمیایی 88
سنجش کمی اسید های آمینه و پروتئین ها 89
روش بیوره 90
روش لوری LOWRY 90
آزمایش 5-7- روش لوری در سنجش کمی پروتئین ها 91
روش برادفورد BRADFORD 92
مزایای روش برادفورد 94
آزمایش 5-8- روش برادفورد 95
روش تهیه محلول استاندارد پروتئین 95
روش اصلاح شده برادفورد 97
روش بیسینکُنینیک اسید (BCA OR BICINCHONINIC ACID) 98
روش اسکپتروفتومتری UV 98
منابع جهت مطالعه بیشتر 99
فصل ششم: کربوهیدراتها 101
مقدمه 102
نام گذاری کربوهیدرات ها 102
طبقه بندی کربوهیدرات ها 103
خواص عمومی کربوهیدرات ها 109
آزمایش 6-1ـ بخش الف : تست مولیش 110
آزمایش 6-1- بخش ب: آزمایش سیلوانف 111
آزمایش 6-2- آزمایش بندیکت 112
آزمایش 6-3- تعیین قدرت کاهندگی قندها به کمک اسید ۳ و ۵- دی نیتروسالیسیلیک 115
جداول آزمایشات 117
منابع جهت مطالعه بیشتر 119
فصل هفتم: لیپیدها 121
درک تجزیه و تحلیل کمّی لیپیدها 121
طبقهبندی لیپیدها 122
۱- ليپيدهاي ساده 122
۲- لیپیدهای پیچیده 124
آزمایش 7-1- حلالیت 125
آزمایش 7-2- بررسی درجه غیر اشباعیت 127
آزمایش 7-3- خواص صابون و پاک کننده ها 127
منابع جهت مطالعه بیشتر 131
فصل هشتم: کروماتوگرافی 133
کروماتوگرافی بیومولکول ها 133
کروماتوگرافی: روش کلیدی جهت جداسازی و شناسائی بیومولکول ها 134
انواع روشهای کروماتوگرافی 135
تئوری صفحه ای 137
کروماتوگرافی کاغذی 137
کروماتوگرافی لایه نازک 138
کروماتوگرافی تعویض یون 142
جداسازی مولکولهای جذب شده به ستون 145
کروماتوگرافی تمایلی 145
فاز ساکن در کروماتوگرافی تمایلی 145
کاربرد کروماتوگرافی در علوم زیستی و بهداشتی 148
کروماتوگرافی کاغذی 148
کروماتوگرافی لایه نازک 148
کروماتوگرافی اختصاصی براساس اندازه 149
کروماتوگرافی تعویض یون 150
کروماتوگرافی تمایلی 150
آزمایش8-1 جداسازی اسیدهای آمینه به روش TLC 150
آزمایش 8-2- روشهای کروماتوگرافی جدا سازی لیپید 157
جداسازی اجزء لیپید به روش TLC 159
منابع جهت مطالعه بیشتر 161
فصل نهم: آنزیمها 163
آنزیم ها 163
سینتیک آنزیم ها 165
روش میکائیلیس - منتن 166
ثابت میکائیلیس و منتن یا KM 167
منحنی لینویور- برک 168
آزمایش 9-1- سینتیک آنزیم -Α آمیلاز 169
آزمایش 9-2- تاثیر PH بر سرعت واکنش آنزیم 173
آزمایش 9-3- تخمیر گلوکز توسط مخمر 173
منابع جهت مطالعه بیشتر 176
فصل دهم: اسیدهای نوکلئیک 177
مقدمه 177
بازهای آلی 178
بازهای آلی پورین و پیریمیدین 178
تجزیه و تحلیل DNA 179
آزمایش 10-1- جداسازی DNA با وزن مولکولی بالا 180
فصل یازدهم: الکتروفورز 183
روشهای جداسازی الکتروفورتیک پیشرفته برای ژنوم و پروتئوم 183
مفاهیم پایه الکتروفورز 184
الکتروفورز چگونه کار میکند؟ 185
اجزای سیستم الکتروفورز 186
چرا مولکول ها تحت تاثیر میدان الکتریکی در محیط آبی حرکت میکنند؟ 186
انواع الکتروفورز 188
الكتروفورز افقي 188
الكتروفورز عمودي 189
مواد مورد استفاده در ساخت ژل پلي اكريل آميد 189
طریقه ساخت ژل پلي اكريل آميد 191
مواد مورد استفاده جهت رنگ آميزي ژل پلي اكريل آميد 192
نحوه رنگ آميزي ژل پلي آكريل آميد 192
الکتروفورز پروتئين ها 193
روش متداول SDS-PAGE پروتئين ها 194
رنگ آمیزی با کوماسی آبی ۲۵۰R - 200
ایزوالکتریک فوکوسینگ یا IEF 202
الکتروفورز ژل دو بعدی (D 2) 203
ایمونو الکتروفروز (IEP) 204
الکتروفروز ژل میدان پالسی یا PFGE 205
الکتروفروز موئینگی (CF) 207
منابع جهت مطالعه بیشتر 208
فصل دوازدهم: الکتروفورز DNA 211
الکتروفورز ژل آگاروز DNA 211
مقدمه 211
اصول الکتروفورز 211
قاعده کلی الکتروفوروز ژل آگاروز DNA 212
میزان مهاجرت الکتروفورزی DNA از طریق ژل آگارز 213
تحرک قطعات DNA 214
ترکیب DNA 216
بافرهای الکتروفورز 217
بافر EDTA تریس استات 217
بافر EDTA تریس بورات 218
بافر تریس فسفات 219
اندازه ژل 220
غلظت نمونه 220
رنگ آمیزی ژل 224
تاریخچه اتیدیوم بروماید 226
اکنون ETBR کجاست؟ 227
متیلن بلو (METHYLENE BLUE) 228
کریستال ویولت (CRYSTAL VIOLET) 228
سایبر سیف (SYBR SAFE) 229
ژل رد (GEL RED) 229
سایبر گرین (SYBR GREEN) 230
ژل گرین (GEL GREEN) 231
عکسبرداری ژل 232
شستشوی قطعات DNA از ژل های آگاروز 233
شستشوی الکترونی (الکتروالوشن) 233
آنزیم هضم کننده آگاروز 234
پودر سیلیکا 235
رنگ آمیزی ژل برای بازیابی DNA 235
الکتروفورز آگاروز با وضوح بالا 243
پروتکل الکتروفورز آگاروز 243
پروتکل های بازیابی قطعات DNA از ژل های آگاروز 246
پروتکل پودر سیلیکا 247
پروتکل ژلاز 250
عیب یابی در الکتروفورز 253
مشکلات مربوط به بازیابی قطعات DNA 254
عیب یابی روش پودر سیلیکا 255
اتصال برگشت ناپذیر قطعات به ذرات سیلیکا 255
برش مکانیکی قطعات DNA 256
ذوب شدن ناقص تکه آگاروز 256
منابع 257
فصل سیزدهم: واکنش زنجیرهای پلیمراز PCR)) 259
مقدمه 259
سینتیک واکنش PCR 262
اجزای واکنش PCR 264
DNA پلیمراز 264
DNA الگو 265
آغازگر 266
طراحی پرایمر 267
نوکلئوزیدتری فسفات (DNTP) 269
انواع DNA پلیمراز 271
DNA پلیمرازهای ویرایشگر مقاوم به حرارت 271
انتخاب آنزیم ویرایشگر 272
DNA پلیمرازهای VENT و TLI 272
DNA پلیمراز DEEP VENT 273
DNA پلیمراز PFU 273
آنزیمهای EXO 273
DNA پلیمراز PWO 274
DNA پلیمراز UITMA 274
DNA پلیمراز KOD HIFI 274
مراحل PCR 275
نگهداری نهایی (FINAL HOLD) 277
پروتکل 278
انواع PCR 284
PCR چندتایی (MULTIPLEX PCR) 284
طراحی و اجرای MULTIPLEX PCR 285
تیتراسیون اجزای واکنش 286
REAL-TIME PCR 286
روشهاي سنجش REAL-TIME PCR 287
RT-PCR 287
NESTED-PCR 288
PCR نامتقارن (ASYMMETRIC PCR) 288
HOT-START PCR 289
روش آرمز _ PCR 290
(AMPLIFICATION REFRACTORY MUTATION SYSTEM-PCR) ARMS-PCR 290
TOUCHDOWN PCR 290
کاربردهای PCR 291
منابع 292
فصل چهاردهم: شبیهسازی ژنها (CLONING) 293
مقدمه 293
ابزارهای کار کلونینگ 294
مراحل اصلی در شبیه سازی ژن 294
آنزیمهای مورد استفاده در کلونینگ 295
وکتورهای کلونینگ 300
معیارهای انتخاب وکتور کلونینگ 301
اندازه DNA قرار گرفته در وکتور 301
تعداد رونوشت 302
مارکر انتخابی 304
سایتهای کلونینگ چندتایی (MCS) 306
باکتریوفاژ ها 307
کاسمیدها 309
فاسمیدها 310
میزبان ها 310
انتقال 310
غربالگري 313
استخراج پلاسميد و تعیین تعداد نسخه های آن 318
تهیه محیط کشت باکتری 319
کشت خطی و کشت مایع باکتری DH5Α 320
واکنش پیوند (لیگاسیون) 322
انتقال پلاسمیدها به باکتری (ترانسفورماسیون) 322
روش تهیه محلولهای IPTG و X-GAL 324
استخراج پلاسمید نوترکیب به روش دستي 325
فصل پانزدهم: مقدمهای بر بیوانفورماتیک 331
بیوانفورماتیک 331
تعامل بیوانفورماتیک با سایر رشتهها 333
پایگاه داده 334
پایگاه دادهها در علوم زیستی 335
پایگاه اطلاعات اولیه دادههای زیستی 336
پایگاه های اطلاعات اولیه توالی DNA 337
معرفی پایگاه NCBI 338
منابع بیشتر جهت مطالعه 341
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
فنی و مهندسی |
مهندسی شيمي
|