هدف اين كتاب تهيه مقدمه جامعي در زمينه پلياتيلن از تمام جنبههاي آن شامل ريشه، خواص و كاربردهايش ميباشد. مخصوصاً ارتباط ساختمان مولكولي با شكلشناسي و بدنبال آن با خواص و كاربردهاي نهايي آن است. اين هدف با بيان مولكولي متغيرهاي اصلي پلياتيلن آغاز ميگردد، كه بناي تصور يكساني از ساختار مذاب پلياتيلن و شكلشناسي حالت جامد و بيان اينكه چطور اين فاكتورها به متغيرهاي فراينددهي و كاربرد نهايي ارتباط دارند است.
فصل مقدماتي خواننده را با موضوع تا پلياتيلن و طرح ساختمان مولكولي پلياتيلن، شكلشناسي،خواص، بازار و كاربردهاي آن آشنا ميسازد. پيرو اين موضوع، بدنه كتاب بزرگ گشته است. فصلي از كتاب به تاريخ توسعه پلياتيلن از سال 1933 تاكنون اختصاص داده شده است. توسعه تجاري تحت عنوان اختراعي كه به طراحي مولكولي كردن Molecular tailoring و گسترش كاربردهاي جديد اين پليمر شرح داده شده است. كاتاليستها و فرايندهاي توليد جاري به منظور تشكيل الگوي مولكولي كه معيار تفاوت بين انواع پلياتيلنها است مرور گرديده است. رابطه بين ساختمان مولكولي و خواص استفاده نهايي با امتحان شكلشناسي نيمه بلوري پلياتيلن و چگونگي تشكيل اين حالت از حالت مذاب در جريان متبلور شدن آغاز گرديده است. محدوده كاملي از صفات فيزيكي شامل خصوصيات مكانيك حالت جامد، شيميايي، حرارتي، نوري و الكتريكي و خصوصيات رئولوژيكي مذاب بحث شده است. روشهاي هويت شناسي هويت مولكولي و خواص فيزيكي در موضوعات كاربردهاي استفاده نهايي شرح داده شده است. تخريب شيميايي، اكسيداسيون، پايداركنندگي همچنين اصلاحات شيميايي سطح نيز شرح داده شده است. فرايندهاي مولكولي فعال در جريان تغيير شكل دادن به منظور بيان خصوصيات جهتيابي ساختماني، شامل الياف و تسمههاي با مدولوس بالا شرح داده شده است. روشهاي فراورش تجاري مورد استفاده براي تبديل پلياتيلن خام به محصول بحث شده است تأكيد بر خواص و كاربردهاي نهايي شده است. بازار پلياتيلن توسط استفاده و نوع مولكول ريز گشته است. در نهايت تمايل به تهيه پلياتيلن و استفاده از آن به منظور نشان دادن آينده اين صنعت بحث گرديده است. اين كتاب براي استفاده شيميدانها، مهندسين، فيزيكدانان و اساتيد راهنما و مشاورين كه تمايل به بيان دانش در زمينه پلياتيلن دارند كانديد ميگردد. اين كتاب همچنين مقدماتي را براي دانشجويان كارشناسي و گريد شاخههاي مربوط به پليمر مهيا ميسازد.
چاپ نخست کتاب «راهنمای پلی اتیلن(جلد اول)» با شمارگان 700 نسخه و در 296 صفحه در قطع وزیری و به بهای 17000 تومان از سوی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
فصل اول: مقدمه/19
ذات پلی اتیلن/19
ساختمان مولکولی/19
ترکیب مولکولی/25
صفات پلی اتیلن/35
خصوصیات ذاتی/35
خواص مقایسهای/41
بازارهای اصلی و کاربرد/43
پلی اتیلن سنگین/43
پلی اتیلن سبک/44
پلی اتیلن سبک خطی و خیلی سبک/46
کوپلیمر اتیلن- وینیل استات/47
فصل دوم: توسعه تاری پلیاتیلن/49
چشم انداز/49
محصولات اتفاقی قبل از 1933/49
اکتشاف/50
توسعه فروش بعد از جنگ جهانی دوم/52
نوآوری مهم و وسیع در محدوده پلیاتیلن/57
پلیاتیلن سنگین محصول عمده میشود/61
پلیاتیلن خیلی ویژه میشود/63
فصل سوم: فرآیندهای تولید/69
پلیمر شدن در فشار بالا/69
پلیمر شدن کاتالیستی از نوع زیگلرناتا/81
پلیمر شدن با متالوسن/88
پلیمر شدن کاتالیستهای اکسید فلزی/90
فصل چهارم: مورفولوژی و متبلور شدن پلیاتیلن/97
مورفولوژی نیمه بلورها/97
سلول واحد بلور پلیاتیلن/101
بلورکها/106
مکانیزمهای متبلور شدن/113
سینتیک تبلور/130
اتصالات بین ورقهای/139
محصولات کریستالیزاسیون/142
فصل پنجم: خواص پلیاتیلن/159
مقدمه/159
خواص فیزیکی پلی اتیلن جامد/160
خواص الکتریکی پلی اتیلن جامد/260
رئولوژی پلیاتیلن مذاب/273
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
فنی و مهندسی |
مهندسی شيمي
|