برنامهریزی مانند پلی، زمان حال را به آینده مربوط میکند. در صورتی که یک سازمان برای دستیابی به اهداف و رسالتش، برنامهای نداشته باشد مکوم به فنا و شکست است. برنامهریزی استراتژیک چیست؟ مطابق با تعاریف السن و ادی، برنامهریزی استراتژیک عبارت است از تلاشی مظاممند، به منظور اخذ تصمیمات و انجام فعالیتهایی بنیادی که به شکلدهی ماهیت و چگونگی و چرایی اقدامات سازمان در حالت ایدهآل میپردازد.
برنامهریزی استراتژیک میازمند گردآوری اطلاعات وسیع و اثر بخش، تعریف ماموریت سازمان و همچنیم موضوعات راهبردی و در نهایت بررسی دقیق راهکارهای مختلف برای دستیابی به اهداف سازمانی و نتایج آتی تصمیمات کنونی است. برنامهریزی استراتژیک میتواند ارتباطات سازمانی را تسهیل کرده و مشارکت کارکنان را افزایش دهد و ارزشها و نظرات ناهمگون ایشان را تعدیل کند؛تصمیمگیری تحلیلی و خردمندانه را پرورش داده و عملگرایی و مسئولیتپذیری را ترویج نماید.
به طور خلاصه، برنامهریزی استراتژیک در حالت ایدهآل میتواند باعث تقویت پندار و یا تعهدی شود که بنا به گفته حکیم و روانشناس بزرگ، توماس مور، برای حل معماری زندگی شخصی ضروری است.
در این کتاب تلاش گردیده است مدلهای مدیریت استراتژیک مورد بررسی و مداقه قرار گیرد؛ در سالهای اخیر سواد برنامهریزی در کشور به لحاظ نظری از رشد چشمگیری برخوردار بوده است ولی عموماً منابع علمی موجود در کشور از نوع ترجمه بوده است و به همین دلیل برداشتهای متفاوتی را در حوزه نظام برنامهریزی در کشور شاهد بودهایم و این گونه برداشتهای متنوع در حوزه تدوین و اجرا، نظارت و کنترل را با مشکلاتی موجه کرده است.
آنچه که در این کتاب مطمح نظر نکارنده بوده است، چگ.نگی بکارگیری مدیریت استراتژیک و بومی سازی استراتژی در سازمان تأمین اجتماعی میباشد. سازمان تأمین اجتماعی خود به مثابه یک دولت کوچک بوده و فرآیند تدوین، اجرا و نظارت استراتژی در این سازمان میتواند زمینه مناسبی برای آموزش و یادگیری علاقمندان به مباحث استراتژیک در کشور باشد به ویژه اینکه مهمترین دغدغه اکثر سازمانها پیادهسازی استراتژیهایی است که با زحمت فراوان تدوین گردیده و متاسفانه بنا به دلایل مختلف عملاً اجرای دقیق و مستمر آنها وجود ندارد.
مقدمه/15
فصل اول:مرور ادبیات مدلها مدیریت استراتژیک/19
فصل دوم: آشنایی با نظام تأمین اجتماعی در جهان و ایران/85
فصل سوم: بومی سازی استراتژی در سازمان تأمین اجتماعی /99
فصل چهارم: نحوه بکارگیری مدیریت استراتژیک در سازمان تأمین اجتماعی /121
منابع/133
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم انسانی |
اقتصاد
|