مقدمه ای بر بیوتکنولوژی آبزیان
نویسنده:
قاسم عسکری - علی طاهری میر قائد - شفیق شفیعی - نسیم آگاهی
مترجم:
-
سال نشر:
1395
صفحه:
190
نوبت چاپ:
1

 امروزه مطالعات هدفمندتر در ارتباط با تعیین جنسیت در ماهیان ناشی از افزایش شدید جمعیت انسان در دو قرن اخیر می باشد.تولید مواد غذایی توسط سیستم های پرورش آبزیان یکی از راههای پاسخگویی به افزایش نیاز انسان به مواد غذاییبوده و این تولیدات عمدتاً شامل ماهیان استخوانی می باشد. صید بیش از ظرفیت از اقیانوس ها و اب های فلات قاره در چند دههگذشته و افزایش تقاضای پروتئین آبزیان باعث ایجاد رویکردی به سمت سیستم های پرورش ابزیان شده است. بنابراین درک یا شناخت صحیح از زیست شناسی تولید مثل گونه های وحشی به منظور پرورش ضروری می باشد.بطور کلی در سیستم های پرورشی درک و کنترل تولید مثل گونه های متفاوت، با نرخ رشد متفاوت یک امری ضروری می باشد.ماهیان به عنوان عضوی جدایی ناپذیر از اکوسیستم های آبی، با توجه به محدودیت و تخریب زیستگاه آنها به عنوان شاخصی جهت بررسی بهداشت محیط زیست ما شناخته شده اند.در مواردی که، به نظرمی رسد ظرفیت تولید مثلی ماهیان کاهش یافته، درک پویایی و ویژگی های تاریخی زندگی جمعیت های طبیعی آن لازم و ضروری است. بخشی از این شناخت شامل اگاهی از استراتژی هاو مکانیسم های درگیر در تولید مثل و تعیین جنسیت می باشد.

 فصل اول: نمو سلول های جنسی و تکامل گنادی / 13

فصل دوم:  تمایز جنسیت / 27

فصل سوم:  تمایز جنسیت در ماهیان / 53

فصل چهارم:  مکانیسم‌های ژنتیکی غیر معمول در جنسیت آبزیان / 85

فصل پنجم:  عوامل محیطی – تعیین جنسیت / 123

منابع / 155

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی شيلات

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved