اتاق فكر طي عمر چند دهه اي خود، با توجه به تحولات سياسي و اجتماعي كشورهاي مختلف، تعاريف، مفاهيم و كار ويژه هاي متعددي را در بر گرفته است.
امروزه اتاق هاي فكر به پديده جهاني تبديل شده و به نحوي مشاركت مستقيم و غير مستقيم در سياست دارند و در مواقعي همتاي آن ها هستند يا به تعامل با آن ها مي پردازند.
در مجموع مي توان گفت كه اتاق فكر سازماني است كه تحقيقات بر روي مشكلات و مسائل خاص را حمايت مالي مي كند. كشف راه حل براي آن مشكلات را تشويق مي نمايد و تعامل ميان دانشمندان و روشنفكران را جهت پيگيري اين اهداف تسهيل مي نمايد.
همچنين اتاق هاي فكر سياست گذاري عمومي با جهان علمي و آكادميك در ارتباط اند و در حقيقت مي توان عنوان داشت كه مهمترين منبع تغييرات سياسي، سياست مداران، احزاب يا مشاركان مالي نيستند بلكه انديشه ها و ايده هايي هستند كه در دانشگاه ها، اتاق هاي فكر و ساير سازمان هاي تحقيقاتي توليد شده اند.
در اين كتاب طي دو بخش، به معرفي هر چه بيشتر اتاق هاي فكر سلامت پرداخته است.
در بخش اول در ابتدا تعاريفي از اتاق فكر ارائه شده و سپس با شرح مختصري از تاريخچه تحولات اين سامانه به بررسي ويژگي ها و كار ويژه هاي آن طي چند دهه اخير مي پردازد و در بخش دوم به معرفي چند اتاق فكر سلامت با تمركز بر صندوق تأسيس و شرح اهداف و فعاليت هاي آنان پرداخته است.
كتاب «اتاق فكر سلامت در جهان امروز» در 39 صفحه در اختيار علاقه مندان قرار دارد.
مقدمه/ 4
ديباچه/ 6
1-1- تعريف اتاق فكر/ 9
1-2- تاريخچه اتاق فكر/12
1-3-كار ويژه هاي اتاق فكر/14
1-4- انواع اتاق فكر/ 16
1-5- نمونه هايي از اتاق هاي فكر جهان/ 19
1-5-1- اتاق هاي فكر در ايالات متحده/ 19
1-5-2- اتاق هاي فكر در اروپا/ 21
1-5-3- اتاق هاي فكر در آسيا/23
فصل دوم: اتاق هاي فكر سلامت
2-1- اتاق فكر سلامت رند/ 26
2-2- مجمع اروپايي سلامت گاستين/29
2-3- سازمان پژوهش ارتقاي سلامت/31
2-4- آكادمي سلامت/ 34
2-5- موسسه تحقيقات اجتماعي و جمعيت/ 37
منابع و مآخذ/ 39
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم انسانی |
علوم سیاسی
|