دامپروری بهطور سنتی به پرورش حیوانات گوشتی و اسب مربوط میشد و پرورش و نگهداری طیور و حیوانات شیرده را دربر نمیگرفت. ولی با گذشت زمان و افزایش اطلاعات و نیازهای روزانه، دامپروری شامل پرورش تمامی حیواناتی شد که در جهت انواع مختلف محصولات غذایی، صنعتی، کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی بهکار برده میشوند.
با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت، اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آنها وابستهتر شده، بهطوری که امروزه دامپروری یکی از مهمترین رشتههای کشاورزی و تولیدات دامی و یکی از عمدهترین و با ارزشترین فراوردههای کشاورزی است و مردم به فرآوردههای دامی جهت تغذیه و تولید پوشاک نیازمند هستند.
کتاب حاضر مشتمل بر ۹ فصل است و به مباحثی همچون اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت، تقسیمبندی غذاها، غذاهای پروتئینی با منشأ گیاهی، گیاهان علوفهای تیره غلات و حبوبات، مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی، روشهای اصلاح ژنتیکی در حیوانان، تغذیه گاوهای گوشتی، احتیاجات غذایی گاوهای شیری، روشهای پرورش گوسفندان در ایران، اهمیت صنعت مرغداری و پرورش بز میپردازد.
کتاب حاضر در ۲۹۶ صفحه و بهقیمت ۳۰۰۰ تومان بهچاپ رسیده است.
فصل اول: اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت.......................................................... ۱۲
فصل دوم: خصوصیات دستگاه گوارش نشخوارکنندگان................................................... ۲۳
فصل سوم: دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................... ۳۳
دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... ۳۶
تلقیح مصنوعی شامل مراحل زیر است:
۱ – جمعآوری اسپرم............................................................................................... ۴۲
۲ – آزمایش اسپرم................................................................................................. ۴۲
۳ – رقیق کردن اسپرم............................................................................................. ۴۳
۴ – نگاهداری اسپرم.............................................................................................. ۴۳
۵ – تلقیح مصنوعی اسپرم...................................................................................... ۴۳
علایم فحلی......................................................................................................... ۴۴
مناسبترین موقع تلقیح در گاو................................................................................. ۴۴
فصل چهارم: تقسیمبندی غذاها............................................................................... ۵۲
دانهها.................................................................................................................. ۵۳
غذاهای پروتئینی با منشاء گیاهی............................................................................ ۵۵
غذاهای پروتئینی با منشاء حیوانی........................................................................... ۵۸
گیاهان علوفهای تیره غلات...................................................................................... ۶۰
گیاهان علوفهای تیره حبوبات.................................................................................... ۶۱
ریشهها و غدههای علوفهای.................................................................................... ۶۳
مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی.......................................................... ۶۵
روشهای نگهداری علوفه.......................................................................................... ۶۶
ماکروالمنتها یا عناصر عمده...................................................................................... ۶۷
میکروالمنتها.......................................................................................................... ۶۹
ویتامین محلول در چربی.......................................................................................... ۷۱
فصل پنجم: روشهای اصلاح ژنتیکی در حیوانات............................................................ ۸۹
فصل ششم: تغذیه گاوهای گوشتی.......................................................................... ۱۰۱
احتیاجات غذایی گاوهای شیری............................................................................... ۱۱۳
تغذیه گاوهای شیری............................................................................................... ۱۲۰
بیماریهای عمدهای که گاوهای شیری بیشتر مبتلا میشوند.......................................... ۱۲۹
فاکتورهایی که در تولید و ترکیبات شیر تأثیر میگذارند................................................... ۱۳۴
فصل هفتم: نژادهای گوسفند................................................................................... ۱۵۷
روشهای پرورش گوسفندان در ایران........................................................................... ۱۶۵
تغذیه گوسفند....................................................................................................... ۱۶۸
گوشت و پشم....................................................................................................... ۱۹۰
فصل هشتم: اهمیت صنعت مرغداری........................................................................ ۲۰۳
پرورش مرغان تخمگذار............................................................................................ ۲۳۸
فصل نهم: پرورش بز................................................................................................ ۲۵۹
دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................................... ۲۶۰
دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... ۲۶۱
زایش در بز............................................................................................................ ۲۶۴
نژادهای بز............................................................................................................ ۲۷۰
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|