دامپروری عمومی
نویسنده:
دکتر پرويز فرهومند
مترجم:
سال نشر:
۱۳۸۶
صفحه:
۲۹۶
نوبت چاپ:
۵

دامپروری به‌طور سنتی به پرورش حیوانات گوشتی و اسب مربوط می‌شد و پرورش و نگهداری طیور و حیوانات شیرده را دربر نمی‌گرفت. ولی با گذشت زمان و افزایش اطلاعات و نیازهای روزانه، دامپروری شامل پرورش تمامی حیواناتی شد که در جهت انواع مختلف محصولات غذایی، صنعتی، کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی به‌کار برده می‌شوند.

با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت، اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آنها وابسته‌تر شده، به‌طوری که امروزه دامپروری یکی از مهمترین رشته‌های کشاورزی و تولیدات دامی و یکی از عمده‌ترین و با ارزش‌ترین فراورده‌های کشاورزی است و مردم به فرآورده‌های دامی جهت تغذیه و تولید پوشاک نیازمند هستند.

کتاب حاضر مشتمل بر ۹ فصل است و به مباحثی همچون اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت، تقسیم‌بندی غذاها، غذاهای پروتئینی با منشأ گیاهی، گیاهان علوفه‌ای تیره غلات و حبوبات، مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی، روش‌های اصلاح ژنتیکی در حیوانان، تغذیه گاوهای گوشتی، احتیاجات غذایی گاوهای شیری، روش‌های پرورش گوسفندان در ایران، اهمیت صنعت مرغداری و پرورش بز می‌پردازد.

کتاب حاضر در ۲۹۶ صفحه و به‌قیمت ۳۰۰۰ تومان به‌چاپ رسیده است.

فصل اول: اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت.......................................................... ۱۲

فصل دوم: خصوصیات دستگاه گوارش نشخوارکنندگان................................................... ۲۳

فصل سوم: دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................... ۳۳

دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... ۳۶

تلقیح مصنوعی شامل مراحل زیر است:

۱ – جمع‌آوری اسپرم............................................................................................... ۴۲

۲ – آزمایش اسپرم................................................................................................. ۴۲

۳ – رقیق کردن اسپرم............................................................................................. ۴۳

۴ – نگاهداری اسپرم.............................................................................................. ۴۳

۵ – تلقیح مصنوعی اسپرم...................................................................................... ۴۳

علایم فحلی......................................................................................................... ۴۴

مناسب‌ترین موقع تلقیح در گاو................................................................................. ۴۴

فصل چهارم: تقسیم‌بندی غذاها............................................................................... ۵۲

دانه‌ها.................................................................................................................. ۵۳

غذاهای پروتئینی با منشاء گیاهی............................................................................ ۵۵

غذاهای پروتئینی با منشاء حیوانی........................................................................... ۵۸

گیاهان علوفه‌ای تیره غلات...................................................................................... ۶۰

گیاهان علوفه‌ای تیره حبوبات.................................................................................... ۶۱

ریشه‌ها و غده‌های علوفه‌ای.................................................................................... ۶۳

مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی.......................................................... ۶۵

روشهای نگهداری علوفه.......................................................................................... ۶۶

ماکروالمنتها یا عناصر عمده...................................................................................... ۶۷

میکروالمنتها.......................................................................................................... ۶۹

ویتامین محلول در چربی.......................................................................................... ۷۱

فصل پنجم: روشهای اصلاح ژنتیکی در حیوانات............................................................ ۸۹

فصل ششم: تغذیه گاوهای گوشتی.......................................................................... ۱۰۱

احتیاجات غذایی گاوهای شیری............................................................................... ۱۱۳

تغذیه گاوهای شیری............................................................................................... ۱۲۰

بیماریهای عمده‌ای که گاوهای شیری بیشتر مبتلا می‌شوند.......................................... ۱۲۹

فاکتورهایی که در تولید و ترکیبات شیر تأثیر می‌گذارند................................................... ۱۳۴

فصل هفتم: نژادهای گوسفند................................................................................... ۱۵۷

روشهای پرورش گوسفندان در ایران........................................................................... ۱۶۵

تغذیه گوسفند....................................................................................................... ۱۶۸

گوشت و پشم....................................................................................................... ۱۹۰

فصل هشتم: اهمیت صنعت مرغداری........................................................................ ۲۰۳

پرورش مرغان تخمگذار............................................................................................ ۲۳۸

فصل نهم: پرورش بز................................................................................................ ۲۵۹

دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................................... ۲۶۰

دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... ۲۶۱

زایش در بز............................................................................................................ ۲۶۴

نژادهای بز............................................................................................................ ۲۷۰

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی علوم دامی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved