مقدمه مترجمین/ 21
مقدمه/ 23
بخش اول: شناخت بیماریهای عفونی طیور/ 23
بخش دوم: پیشگیری از بیماریها در طیور/ 24
بخش سوم: ارتقاء سلامت طیور در بخشهای مختلف تولید طیور/25
بخش اول: شناخت بیماریهای عفونی در طیور/ 27
فصل اول: شناخت زیستشناسی مولکولی ویروسهای پرندگان و نقش آنها در سلامت طیور/ 29
1- مقدمه/ 29
2- ویروسهای پوششدار و غیر پوششدار/ 30
3- کپسیدهای ویروسی و تعامل ویروس با سلول میزبان/ 33
3-1- پروتئین VP2 ویروس بیماری بورس عفونی /34
3-2- پروتئین کپسید ϭC اُرتورئوویروس پرندگان/ 36
3-3- پروتئینهای هگزون و فیبر آدنوویروس ماکیان/ 37
4- گلیکوپروتئینهای ویروسی/ 38
4-1- هماگلوتینین و نورآمینیداز ویروسهای آنفلوانزا /39
4-2- پروتئینهای هماگلوتینین-نورآمینیداز و فیوژن پارامیکسوویروسهای پرندگان /42
4-3- پروتئین S1 ویروس برونشیت عفونی/ 44
4-4- گلیکوپروتئینهای ویروس لارنگوتراکئیت عفونی/ 46
5- جهش در ویروسهای طیور: نوترکیبی/ 47
5-1- نوترکیبی در واریانتهای ویروس برونشیت عفونی و کوروناویروس بوقلمون /49
5-2- نوترکیبی بین سویه های واکسن و وحشی ویروس لارنگوتراکئیت عفونی /50
5-3- الحاق ویروس رتیکولواندوتلیوز به داخل ویروس آبله ماکیان/ 51
6- جهش ویروسهای طیور: بازآرایی/ 52
6-1- بازآرایی ویروس بیماری بورس عفونی /55
6-2- بازآرایی رئوویروسهای پرندگان/ 56
7- نتیجه گیری 57
8- جستجوی اطلاعات بیشتر /59
8-2- مجلات کلیدی /59
8-3- انجمن ها و سازمانها /59
9- منابع /60
فصل دوم: پیشرفتهایی در درک بیماریهای باکتریایی طیور: چالشها و چشم اندازها /71
1- مقدمه/ 71
2- شناسایی و تعیین تیپ /73
3- همه گیرشناسی/ 77
4- بیماری زایی/ 82
5- پیشگیری بیماری با واکسیناسیون/ 86
6- روندهای پژوهش در آینده/ 93
7- منابع/ 94
فصل سوم: پیشرفتهایی در شناخت عفونتهای انگلی طیور: تکیاخته و جرب قرمز/ 113
1- مقدمه/ 113
2-گونه های آیمریا: کوکسیدیوز /114
2-1- جمعیتهای هدف، وقوع و ارتباط اقتصادی /114
2-2- تعامل میزبان-پاتوژن/ 115
2-2-1- نشانه های بالینی و کالبدگشایی/ 115
2-2-2- پاسخهای ایمنی میزبان/ 117
2-2-3- تأثیر بر دیسبیوز روده /118
2-3- پویایی جمعیت آیمریا/119
2-4- روشهای کنونی تشخیص آیمریا /120
2-5- روشهای کنونی کنترل آیمریا/ 122
2-6- چالش ها و نتایج /124
3- هیستوموناس ملهآگریدیس: هیستومونیاز/ 124
3-1- جمعیت های هدف، وقوع و ارتباط اقتصادی/ 124
3-2- تعامل میزبان-پاتوژن/ 125
3-2-1- نشانه های بالینی و کالبدگشایی /125
3-2-2- پاسخ های ایمنی میزبان/ 126
3-2-3- تأثیر بر دیسبیوز روده/ 128
3-3- پویایی جمعیت هیستوموناس ملهآگریدیس/ 128
3-3-1- مطالعات مولکولی هیستومونادها/ژنوتیپها و تفاوت نشانه های بالینی و کالبدگشایی/ 128
3-3-2- ورود به گله و الگوهای انتقال /129
3-4- روشهای کنونی تشخیص هیستوموناس مله آگریدیس/ 130
3-4-1- نظارت بر گله ها /132
3-5- روشهای کنونی کنترل هیستوموناس مله آگریدیس/ 133
3-5-1- محدودیت های پیشگیری و درمان کنونی/ 133
3-6- راهکارهای تجربی اخیر در کنترل هیستوموناس مله آگریدیس/ 133
3-6-1- مشتقات گیاهی/ 133
3-6-2- واکسیناسیون از جمله اطلاعات مرتبط با پاسخ ایمنی پس از واکسیناسیون/ 134
3-7- چالشها و نتایج /135
4- درمانیسوس گالینه: جرب قرمز طیور/ 136
4-1- جمعیت ها هدف، وقوع و ارتباط اقتصادی/ 136
4-2- تعامل میزبان-پاتوژن/ 138
4-2-1- نشانه های بالینی و کالبدگشایی/ 138
4-2-2- پاسخ های ایمنی میزبان /138
4-2-3- ظرفیت ناقل/ 139
4-3- پویایی جمعیت درمانیسوس گالینه /139
4-4- روشهای کنونی تشخیص درمانیسوس گالینه/140
4-5- روشهای کنونی کنترل درمانیسوس گالینه/ 140
4-5-1- داروهای ضدجرب و کنه /140
4-5-2- غبارهای خشک کننده/ 141
4-5-3- گزینه های جایگزین برای کنترل جرب قرمز طیور/ 141
5- نتیجه گیری/ 142
6- منابع /142
بخش دوم: پیشگیری از بیماریها در طیور/ 163
فصل چهارم: بهبود امنیت زیستی در گله های طیور/ 165
1- مقدمه /165
2- کاهش منابع آلودگی: نظافت و ضدعفونی سالن های طیور/ 166
3- کاهش منابع آلودگی: تجهیزات و وسایل نقلیه/ 169
4- کاهش منابع آلودگی: بهداشت آب و دان/ 170
4-1- بهداشت آب /170
4-2- بهداشت و توزیع دان /170
5- کاهش منابع آلودگی /171
حشرات، جربها و آفات جونده، پرندگان وحشی و حیوانات خانگی /171
6- کاهش منابع آلودگی: کود، بستر و پرندگان مرده/ 176
6-1- مدیریت کود و بستر /176
6-2- معدومسازی پرندگان مرده /176
6-3- سوزاندن/ 177
6-4- کمپوست سازی/ 178
7- جداسازی پرندگان سالم از منابع آلودگی: منطقه بندی جایگاه های تولید/ 181
7-1- حفظ یکپارچگی منطقه با دسترسی کنترل شده/ 181
7-2- حفاظت از منطقه با دسترسی محدود/ 182
7-3- رختکن یا اتاق ورودی: مدیریت ورودیهای سالن/ 182
7-4- حوضچه ضدعفونی کفش/ 185
7-5- دوره استراحت یا توقف/ 188
8- جداسازی پرندگان سالم از منابع آلودگی: جوجه کشی/ 189
8-1- کارکنان /190
8-2- جریان کار در جوجه کشی/ 190
8-3- توزیع تخم مرغ /191
8-4- ضدعفونی تخم مرغ/ 191
8-5- ضدعفونی تجهیزات و ساختمان/ 192
8-6- سترها/ 192
8-7- هچرها /193
8-8- تجهیزات پردازش پرندگان/ 193
8-9- تهویه /193
8-10- نظارت/ 194
9- جداسازی پرندگان سالم از منابع آلودگی: امنیت زیستی منطقه ای/ 194
10- رعایت تدابیر امنیت زیستی/ 196
10-1- موانع رعایت تدابیر امنیت زیستی /199
10-2- شیوه های مداخله /200
10-3- ایجاد انگیزه در کارکنان مزرعه/ 200
10-4- برنامه آموزشی /201
10-5- بازرسی/ 202
11- اقتصاد امنیت زیستی/ 202
12- نتیجه گیری و پژوهشها در آینده /204
13- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 204
مراکز تحقیقاتی مهم برای همکاری/ 205
14- منابع /205
فصل پنجم: راهکارهای تغذیهای برای تقویت دستگاه ایمنی طیو/ 221
1- مقدمه/ 221
2-کاروتنوئیدها/ 222
3- ویتامین (E )/228
4- سلنیوم/ 234
5- روی/ 241
6-آرژینین/ 247
7- تروئونین/251
8- عوامل مغذی مکمل/ 255
8-1- تغذیه گله مادر و تغذیه جنینی برای سلامت جوجه/ 255
8-2- سایر ویتامینها /256
8-3- سایر مواد معدنی/ 257
8-4- چربیها و روغنها/ 259
8-5- گندم و چاودار/ 260
8-6- پودر حشرات /261
8-7- پودر جلبک /261
8-8- دانه های روغنی فرآوریشده تخمیری و آنزیمی/ 262
9- نتیجه گیری/ 263
10- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 263
11- منابع /264
فصل ششم: پیشرفتهای تولید واکسن در محافظت طیور در برابر بیماریه/ا 279
1- مقدمه /279
2- انواع واکسنهای طیور /280
2-1- واکسنهای غیرفعال /280
2-2- واکسنهای زنده /280
2-3- واکسنهای نوترکیب /281
3- حاملین ویروسی استفاده شده در واکسن های نوترکیب/ 282
3-1- هرپس ویروسها/ 284
3-۱-1- هرپس ویروس بوقلمون/ 284
3-۱-2- ویروس بیماری مارک سروتیپ 1 و 2 /285
3-1-3- ویروس لارنگوتراکئیت عفونی /286
3-2- ویروسهای آبله پرندگان /286
3-3- آدنوویروس /287
3-4- ویروس بیماری نیوکاسل/ 287
4- روشهای تولید واکسنهای نوترکیب /288
4-1- نوترکیبی همولوگ و نشانگر ناجی /289
4-2- نوترکیبی کلونهای همپوشان کاسمید/فاسمید حاوی ژنومهای ویروسی/ 289
4-3- نوترکیبی کلونهای کروموزوم مصنوعی باکتریایی ژنومهای ویروسی /290
4-4- ویرایش ژنی CRISPER-Cas9 بهمنظور توسعه واکسنهای ویروسی نوترکیب /290
5- ویرایش ژنی حاملین هرپسویروسی /290
5-1- تولید واکسنهای حامل نوترکیب هرپسویروس بوقلمون/ 292
5-۱-1- انتخاب جایگاههای الحاق /294
5-۱-2- ساخت پلاسمید بیان Cas9/gRNA و الگوی دهنده /294
5-۱-3- تولیدگزینه های هرپسویروس بوقلمون نوترکیب/ 295
5-2- خصوصیات واکسن های حامل نوترکیب هرپسویروس بوقلمون /296
6- روندهای پژوهش در آینده/ 296
7- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 297
8- منابع /298
بخش سوم: ارتقاء سلامت در بخشهای مختلف تولید طیور/ 313
فصل هفتم: سلامت جوجه در دوره جوجه کشی/ 315
1- مقدمه/ 315
2- رویدادهای دوره جوجه کشی/ 316
۳- کیفیت جوجه یکروزه /318
۴- عوامل تاثیرگذار بر کیفیت جوجه و وضعیت سلامتی جوجه یکروزه /319
4-1- تأثیر گله مادر/ 319
4-۱-1- بیماریها/ 320
4-۱-2- عوامل تغذیهای/ 321
4-۱-3- مسمومیت شیمیایی /322
۴-۱-۴- مسمومیت بیولوژیکی/ 322
4-2- کیفیت تخم مرغ/ 323
4-۲-1- سالن تخمگذاری/ 323
4-۲-2- شستشوی تخم مرغ/ 324
4-۲-3- ضدعفونی تخم مرغ/ 325
۴-۲-۴- وضعیت تخم مرغ /326
4-۲-5- ذخیره تخم مرغ/ 326
۵- عوامل خطر بیولوژیکی در طول دوره جوجه کشی/ 327
5-1- چالشهای باکتریایی/ 327
5-۱-1- التهاب ناف /327
5-۱-2- تخم مرغ های انفجاری/ 329
5-۱-3- جوجه کشی در سالن /329
5-۱-4- مشکلات پا /330
۵-۱- ۵- باکتریهای دخیل /331
۵-۱- ۵- 1- اشریشیا کولی/ 331
۵-۱- ۵- 2- کنترل سالمونلا /331
۵-۱- ۵- 3- استرپتوکوکوس و انتروکوکوس /332
5-2- چالشهای قارچی/ 332
۶- عوامل خطر فیزیکی در طول دوره جوجه کشی/ 332
6-1- درجه حرارت/ 333
6-2- چرخاندن تخم مرغها/ 335
6-3- شرایط گازها /336
6-۳-1- دیاکسیدکربن/ 337
6-۳-2- اکسیژن/ 338
6-۳-3- رطوبت نسبی/ 339
6-4- دوره درآمدن جوجه از تخم مرغ (هچ) /340
۷- پردازش، ذخیره و انتقال جوجه یکروزه/342
۸- نتیجه گیری /343
۹- جستجوی اطلاعات بیشتر /343
۱۰- منابع /344
فصل هشتم: ارتقا سلامت در گله گوشتی /355
1- مقدمه/ 355
2- چالشهای مهم بیماریهای عفونی در گله های گوشتی دنیا /357
2-1- ایالات متحده امریکا /359
2-2- چین/361
2-3- برزیل /365
2-4- اتحادیه اروپا /367
2-5- سایر کشورها/ 371
3- روشهای بهینه کنترل بیماریهای عفونی در حال و آینده /372
3-1- روشهای عمومی بهینهسازی گله گوشتی /373
3-1-1- راهکار چندعاملی/ 373
3-1-2- سالن پرورش گوشتی/ 375
3-1-3- آب و دان/376
3-1-4- اطلاعات و دادهها برای تصمیم سازها/ 377
3-2- کوکسیدیوز /379
3-3- آنتریت نکروتیک/ 382
3-4- تلفات اولیه و مرتبط با کیفیت جوجه ها/384
3-5- برونشیت عفونی/ 385
3-6- عفونت اشریشیا کولی /387
4- نتیجه گیری 390
5- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 391
6- منابع 39/1
فصل نهم: ارتقا سلامت در گله تخم گذار /407
1- مقدمه /407
2- بیماریهای اصلی مشکل زا در پولتها 408
2-1- بیماریهای انتقال یافته به صورت عمودی در جوجه های تخمگذار/ 408
2-2- بیماریهای ویروسی پولتها /411
2-2-1- عفونتهای آدنوویروسی پرندگان/ 411
2-2-2- ویروس آنسفالومیلیت پرندگان /412
2-2-3- آنفلوانزای پرندگان/ 413
2-2-4- ویروس برونشیت عفونی/ 414
2-2-5- لارنگوترکئیت عفونی/ 416
2-2-6- ویروس آبله ماکیان /419
2-2-7- ویروس بیماری نیوکاسل و متاپنوموویروس پرندگان /421
2-2-8- ویروس بیماری بورس عفونی/423
2-2-9- ویروسهای تومورزا (ویروس بیماری مارک، لوکوز پرندگان و رتیکولواندوتلیوز) /425
2-3- بیماریهای باکتریایی پولتها/ 429
2-3-1- بیماریهای اولیه باکتریایی پولتها /430
2-3-1-1- بیماریهای کلوستریدیایی (بوتولیسم، آنتریت نکروتیک و آنتریت اولسراتیو)/430
2-3-1-2- مایکوپلاسموز (مایکوپلاسما گالیسپتیکوم و مایکوپلاسما سینوویه)/433
2-3-1-3- بیماری پلوروم و تیفوئید مرغان /437
2-3-2- بیماریهای باکتریایی فرصت طلب در پولته/439
2-3-2-1- اشریشیا کولی، استافیلوکوکوس، انتروکوکوس، سودوموناس و سالمونلا پاراتیفوئید/ 439
3- بیماریهای اصلی مشکلزا در مرغان تخمگذار/ 442
3-1- بیماریهای ویروسی در تخم گذارها/ 442
3-1-1- عفونتهای آدنوویروسی پرندگان /442
3-1-2- ویروس آنسفالومیلیت پرندگان /443
3-1-3- ویروس آنفلوانزای پرندگان /444
3-1-4- ویروس برونشیت عفونی /444
3-1-5- لارنگوتراکئیت عفونی/ 444
3-1-6- ویروس آبله مرغان /445
3-1-7- بیماری نیوکاسل و متاپنوموویروس پرندگان /445
3-1-8- بیماری بورس عفونی/ 446
3-1-9- ویروسهای تومورزا (بیماری مارک، لوکوز پرندگان و ویروس رتیکولواندوتلیوز) /446
3-2- بیماریهای باکتریایی در تخمگذارها/ 448
3-2-1- کلامیدیوز پرندگان/ 448
3-2-2- کمپیلوباکتریوز/بیماری کبد خالدار /449
3-2-3- اریزیپلاس/ 451
3-2-4- وبای مرغان /452
3-2-5- کوریزای عفونی /454
3-2-6- بیماریهای کلوستریدیایی (نکروز کانونی دوازدهه) /455
3-3- بیماریهای باکتریایی فرصتطلب و در حال گسترش در تخم گذارها /456
4- سایر مشکلات تخم گذارها و پولتها /457
4-1- عفونتهای قارچی/ 457
4-2- تغذیه /460
4-3- انگلها /461
4-4- انگلهای خارجی در تخمگذارها /462
4-4-1- جربهای شمالی ماکیان /462
4-4-2- جربهای قرمز/ 462
4-4-3- شپشش ها /463
4-4-4- مگسها/ 463
4-4-5- ساس تختخواب 464
4-5- انگلهای داخلی در تخمگذارها /464
4-5-1- کوکسیدیوز /464
4-5-2- کرمهای گرد (آسکاریدیا گالی، کاپیلاریا، هتراکیس گالیناروم) /466
4-5-3- هیستومونیاز /467
4-5-4- کرمهای نواری /468
5- شیوه های نظارت و پایش مرغان تخمگذار برای اطمینان از سلامت پرنده/ 468
6- جستجوی اطلاعات بیشتر 470
7- منابع 470
فصل دهم: ارتقا سلامت در گله های مادر گوشتی 487
1- مقدمه/ 487
2- بیماریهای دوره پرورش /488
2-1- تلفات اولیه جوجه ها /489
2-2- کوکسیدیوز /491
2-3- مشکلات پا /493
2-4- آبسه ستون فقرات (استئوآرتریت مهرهای) 49/5
2-5- نتیجه گیری نهایی/ 495
3- بیماریهای دوره تخمگذاری /496
3-1- سندرم پریتونیت اشریشیا کولی /497
3-2- برونشیت عفونی /497
3-3- سایر عفونتهای تنفسی در دوره تخمگذاری: لارنگوتراکئیت عفونی، پنوموویروس پرندگان، آویباکتریوم پاراگالیناروم و پاستورلا مولتوسیدا /498
3-4- آبله مرغان/ 499
3-5- بیماریهای نئوپلاستیک مانند بیماری مارک، لوکوز پرندگان و ویروس رتیکولواندوتلیوز/ 500
3-6- آلودگیهای کرمی/ 501
3-7- هیستومونیاز (بیماری سرسیاه) /502
3-8- پارگی تاندون /503
3-9- آمیلوئیدوز /504
4- بیماریهای انتقالیافته از طریق عمودی/ 504
4-1- مایکوپلاسما گالیسپتیکوم /504
4-2- گونههای سالمونلا /505
4-3- کمخونی ﻋﻔﻮﻧﻲ ﺟﻮﺟﻪﻫﺎ/ 506
4-4- آنسفالومیلیت پرندگان/ 507
4-5- رئوویروس پرندگان (سویه هایی که سبب بروز تنوسینوویت و آرتریت ویروسی میشوند) /508
4-6- عفونتهای آدنوویروس /509
5- برنامه واکسیناسیون گله های مادر گوشتی /510
5-1- ایمنی مادری (آنتیبادیهای مشتق شده از مادر) /511
6- اثرات مدیریت بر سلامت گله های مادر/515
6-1- سالن پرورش گله مادر /515
6-2- اثر سن گله مادر (اندازه تخممرغ) بر نسل بعد/ 516
6-3- تخم مرغ های روی بستر/ 517
6-4- محدودیت تغذیه ای /518
6-5- برنامه های تغذیه/ 519
6-6- روش تغذیه/ 520
7- اثرات تغذیه بر سلامت گله مادر/ 521
7-1- رقیق سازی جیره/ 521
7-2- پروتئین خام / اسیدهای آمینه /522
7-3- ویتامینها و مواد معدنی کمیاب/ 523
7-3-1- ویتامینها/ 524
7-3-2- مواد معدنی کمیاب/ 525
8- روندهای پژوهش در آینده/ 526
9- جستجوی اطلاعات بیشتر/ 527
10- منابع /528
واژه یاب /540
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|