سازمان ها به مثابه نظام های پویا با سایر نظام های اجتماعی در ارتباط اند و اثر تعاملی بر یکدیگر دارند. از یک سو، برای حفظ و بقا باید خود را با محیط سازگار نمایند و از سوی دیگر با عرضة خدمات و محصولات خود بر محیط تأثیر بگذارند.
بدون شک در هزاره ی سوم، سازمانها نیاز به انعطاف پذیری بیش تری برای پاسخ گویی به فشارها و تهدیدهای درون و برون سازمان دارند و مدیران مجبور به بازنگری و بازاندیشی در سبک ها، روش ها و رفتارهای مدیریتی خویش هستند. در روند مدیریت سازمان ها، نقش رهبری در اثربخشی فردی و گروهی سازمان، نقش تعیین کننده ای است. می توان گفت اساسی ترین دلیل ناکامی برخی سازمان ها در تحقق تحول سازمانی، فقدان رهبری، توانمند و مؤثر بوده است. امروزه رهبری سازمانی جهت انطباق با تغییرات متکثر، بقا و رشد در محیط های متلاطم سازمانی، نیازمند ویژگی های خاصی است که عموما مدیران آنها را در اختیار نداشته یا برای دستیابی به آنها، با مشکلات متعددی مواجه هستند.
رهبری در بین صاحب نظران مدیریت و دانشجویان این رشته همیشه به عنوان یک اصطلاح چالش برانگیز در نظر گرفته شده است. بر اساس مطالعه ده ساله و تحقیق در موضوع رهبری بوسیله محققان برتر در حوزه مدیریت، هک و هالینگر به این نتیجه رسیدند که گرایش آشکاری به سوی افزایش دانش و ایجاد دانش در خصوص رهبری سازمان و اثرات آن وجود داشته است. آنها همچنین پیشنهاد نمودند که مطالعه رهبری سازمان-در قیاس با بحث مدیریت- باید بر گرفته از نظام متفاوت فلسفی و روش شناسی – مختص به خود- باشد.
پیشگفتار/4
رهبری/17
رهبری خدمتگزار/57
رهبری اخلاقی/91
رهبری معنوی/121
رهبری اصیل/158
رهبری تحول گرا/215
رهبری توزیعی/247
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم انسانی |
مدیریت
|