اهمیت آبزیان و صنعت استفاده از آنها شامل پرورش و صید آبزیان بر کسی پوشیده نیست. امروزه مقدار زیادی از محصولات مورد استفاده بشر از جمله قسمت زیادی از گوشت مورد نیاز انسانها از آبزیان استحصال میگردد و صنعت آبزیپروری و صید آبزیان اشتغال به کار تعداد بسیار زیادی از انسانها را تامین مینماید. به علت استفاده فراوان از مواد آلوده کننده محیط زیست مثل پلاستیک، سموم دفع انواع آفات، آلودگی منابع آب امروزه یک مشکل اساسی در تمامی منابع آبی دنیا چه شیرین و چه شور میباشد که میتواند انواع بیماریها را در آبزیان ایجاد نموده و یا باعث بیمارشدن تغذیهکنندگان از آن آبزیها شود. از طرفی اجرام عفونی شامل ویروسها، باکتریها، انگلها و قارچها به طور مداوم در برابر داروها و مواد ضدعفونی کننده مقاومتر شده و یا با جهشهای ژنتیکی طبیعی انواع مقاومتر یا سویههای بیماریزای جدید را میسازند. در این کتاب سعی بر آن شده است که در مورد مهمترین بیماریهای ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی در ماهیان استخوانی به عنوان عمدهترین و مهمترین گروه آبزیان بحث شود. تاکید کلی این کتاب بر روی علم پاتولوژی به عنوان جامعترین علم بررسی و تشخیص بیماریها است که علایم بیماریها را در سطح کالبدگشایی و میکروسکوپی بررسی کرده است و در برخی موارد با اضافه کردن تصاویر مرتبط برای درک بهتر مطلب تلاش شده است.
فصل اول: مروری بر آسیب شناسی و اصول کالبد گشایی در ماهیان استخوانی.
فصل دوم: آسیب شناسی بیماریهای ویروسی
فصل سوم: آسیب شناسی بیماریهای باکتریایی
فصل چهارم: آسیب شناسی بیماریهای انگلی
فصل پنجم: آسیب شناسی بیماریهای قارچی ماهیان استخوانی
فصل ششم: روش های آزمایشگاهی کاربردی در تشخیص بیماری های ماهیان استخوانی
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|