برای موفقیت در امر پرورش گاوشیری، پرورشدهنده بایستی بر اجرای تمامی جنبههای مدیریتی تسلط یابد. از آنجایی که تصمیمات اتخاذ شده اثرات زیادی بر تولید شیر و سلامتی دام در دوره شیردهی بعدی دارد. بنابراين استفاده از تکنیکهای مديريتي براي اعمال مديريت تغذيه اقتصادي كه توأم با توليد اقتصادي و حفظ سلامتي دام باشد بيشترين سهم را در موفقيت پرورش گاو دارد. از جمله اهداف این کتاب بیان کلی و راهنمایی لازم در جنبههای مختلف پرورشی، تغذیهای، فیزیولوژیکی و عوارض ناشی از سوءمدیریت در واحدهای پرورش گاو است.
بدیهی است که پرورشدهندگان کشور در این زمینه تخصص و تجربیات شایانی دارند و کتابهای ارزشمند زیادی نیز به زبانهای لاتین و فارسی توسط متخصصان در این زمینه نوشتهشده است؛ اما اطلاعات بهدستآمده از متقاضیان این حرفه و بهویژه اشخاص کمسواد و بیتجربه حاکی از آن است که اکثر این افراد برای شروع و پرورش گاوشیری به طور کاربردی در جستجوی یک دستورالعمل مکتوب جامع و کامل علمی و کاربردی هستند.
با توجه به موضوع فوق، ضرورت تدوین چنین کتابی به زبان ساده و قابلفهم برای هم متخصصان این رشته و افراد تازه-کار ولی علاقه¬مند به پرورش گاو شیری، احساس شد. امیدواریم این اثر بتواند پاسخگوی بخشی از نیاز این قشر از مردم عزیز کشورمان ایران باشد.
فصل اول: پرورش گوساله
فصل دوم: پرورش تلیسه
فصل سوم: مدیریت گاو خشک و تازه زا
فصل چهارم: مدیریت تغذیه گاو شیری
فصل پنجم: مدیریت شیردوشی
فصل ششم: پرواربندی گوساله
فصل هفتم: تولیدمثل در گاو
فصل هشتم: نفخ در گاو
فصل نهم: ورم پستان در گاو
فصل دهم: اسیدوز در گاو
فصل یازدهم: تب شیر در گاو
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|