کتاب پیش رو، بهمنظور ارائه دانش پایه ای و آموزشهای فنی کاربردی به علاقهمندان و تولیدکنندگان روغن های اسانسی و عصاره¬های گیاهی در 9 فصل تهیه شده است. فصل اول درباره آشنایی کلی و تاریخچه کوتاهی از روغن های اسانسی است. در فصل های دوم و سوم کتاب نیز به ترتیب کلیات شیمی آلی، که برای درک شیمی روغن های اسانسی بایسته است، و شیمی روغنهای اسانسی بررسی می شود. فصل چهارم ویژگی ها و کاربردهای کلی روغنهای اسانسی را معرفی می کند. در فصل پنجم کتاب، انواع روش های استخراج روغن های اسانسی شامل روش های فراگیر و همچنین روش های نوین استخراج بررسی می شود. در فصل ششم ویژگی ها، کاربردها و روش های استخراج روغن اسانسی از 20 ماده گیاهی تجاری مهم شرح داده شده است. در فصل هفتم انواع بدافزایی ها در روغن های اسانسی و شیوه شناسایی روغن های بدافزایی شده بررسی میشود. فصل هشتم به موضوع کنترل کیفی و روش های آنالیز روغن های اسانسی می پردازد و سرانجام در فصل نهم نیز ویژگی ها، خواص و تهیه عرقهای گیاهی، که فرآورده جانبی مهم روغن های اسانسی هستند، توضیح داده شده است.
فصل اول: تاریخچه کوتاهی از روغنهای اسانسی
فصل دوم: شیمی آلی
2-1- مقدمه
2-2- هیدروکربنها
2-2-1- هیدروکربنهای آلیفاتیک
2-2-2- هیدروکربنهای حلقوی
2-3- گروههای عاملی
2-4- ایزومری
فصل سوم: شیمی روغنهای اسانسی
3-1- مقدمه
3-2- ترپنها
3-3- ترکیبهای (هیدروکربنهای) اکسیژندار
3-4- فرآورده جانبی تولید روغن اسانسی: عرق گیاهی یا هیدرولات
فصل چهارم: ویژگیهای و کاربردهای کلی روغنهای اسانسی
4-1- مقدمه
4-2- ویژگیهای کلی روغنهای اسانسی
4-3- دستهبندی گیاهشناسی برای روغنهای اسانسی
4-4- کنشگری و کاربردهای روغنهای اسانسی
4-5- همافزایی و فرونشانی: خواص ویژه روغنهای اسانسی
4-6- نقش روغنهای اسانسی در سلامتی و تناسب اندام
4-7- ریسکها و خطرات روغنهای اسانسی
فصل پنجم: روشهای استخراج روغنهای اسانسی از گیاهان و ادویهها
5-1- مقدمه
5-2- روشهای فراگیر استخراج
5-3- روشهای استخراج نوپدید
فصل ششم: گیاهان دارای روغنهای اسانسی با ارزش تجاری
6-1- مقدمه
6-2- گیاهان روغن اسانسی: گیاهشناسی، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردها
فصل هفتم: کنترل کیفیت و شناسایی بدافزایی در روغنهای اسانسی
7-1- کنترل کیفیت
7-2- بدافزاییها در روغنهای اسانسی و روشهای آشکارسازی آنها
7-3- روشهای شناسایی بد افزاییها
7-4- روشهای آنالیزی برای شناسایی بدافزایی در روغنهای اسانسی
7-5- نشانگرهای سنتزی برای آشکارسازی بدافزایی
7-6- روغنهای اسانسی مهم و بدافزاییهای احتمالی در آنها
فصل هشتم: تکنیکهای آنالیزی برای واکاوی روغنهای اسانسی
8-1- مقدمه
8-2- انواع تکنیکهای دستگاهی و روشهای فیزیکی برای آنالیز روغنهای اسانسی
8-2-1-کروماتوگرافی-گاز مایع (GC یا GLC)
8-2-2- طیفسنجی جرمی(MS)
8-2-3- طیف¬سنجی فرو سرخ (IR)
8-2-4- طیفسنجی رزونانس مغناطیسی هسته هیدروژن (1H)
8-2-5- طیفسنجی رزونانس مغناطیسی هسته کربن 13(13C-NMR)
8-2-6- اندازه¬گیری چرخش نوری
8-2-7- اندازهگیری چگالی نسبی
8-2-8- اندازهگیری ضریب شکست نور
فصل نهم: عرقهای گیاهی: فرآوردههای جانبی روغنهای اسانسی
9-1- مقدمه
9-2- واژگان تخصصی و نامگذاری
9-3- گیاهان مورد استفاده و فرآوری آنها پیش از عرقگیری
9-4- تهیه عرقهای گیاهی
9-5- بازده تولید عرقهای گیاهی
9-6- تهیه عرق گل سرخ: گلاب
9-7- ترکیببندی عرقهای گیاهی
9-8- روغن موجود در عرق گیاهی: روغن بازیابی شده
9-9- مواد موجود در عرقهای گیاهی
9-10- جنبههای فیزیکی عرقهای گیاهی
9-11- آنالیز عرقهای گیاهی
9-12- مزیتها و کاربردهای عرقهای گیاهی
9-13- روشها و نحوه مصرف
9-14- ارزش دارویی عرقهای گیاهی
9-15- خواص دارویی شماری از عرقهای گیاهی
منابع
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
گیاهان دارویی
|