روغنهای اسانسی،ویژگی ها، کاربردها، روشهای استخراج و فرآوردههای جانبی
نویسنده:
حسن گلدوز - حسن بسطامی
مترجم:
سال نشر:
1402
صفحه:
541
نوبت چاپ:
1

کتاب پیش رو، به‌منظور ارائه دانش پایه ای و آموزش‌‌های فنی کاربردی به علاقه‌‌مندان و تولید‌‌کنندگان روغن های اسانسی و عصاره¬های گیاهی در 9 فصل تهیه شده است. فصل اول درباره آشنایی کلی و تاریخچه کوتاهی از روغن های اسانسی است. در فصل های دوم و سوم کتاب نیز به ترتیب کلیات شیمی آلی، که برای درک شیمی روغن های اسانسی بایسته است، و شیمی روغن‌های اسانسی بررسی می شود. فصل چهارم ویژگی ها و کاربردهای کلی  روغن‌های اسانسی را معرفی می کند. در فصل پنجم کتاب، انواع روش های استخراج روغن های اسانسی شامل روش های فراگیر و همچنین روش های نوین استخراج بررسی می شود. در فصل ششم ویژگی ها، کاربردها و روش های استخراج روغن اسانسی از 20 ماده گیاهی تجاری مهم شرح داده شده است. در فصل هفتم انواع بدافزایی ها در روغن های اسانسی و شیوه شناسایی روغن های بدافزایی شده بررسی می‌شود. فصل هشتم به موضوع کنترل کیفی و روش های آنالیز روغن های اسانسی می پردازد و سرانجام در فصل نهم نیز ویژگی ها، خواص و تهیه عرق‌های گیاهی، که فرآورده جانبی مهم روغن های اسانسی هستند، توضیح داده شده است.

فصل اول: تاریخچه کوتاهی از روغن‌های اسانسی   
فصل دوم: شیمی آلی   
2-1- مقدمه   
2-2- هیدروکربن‌ها   
2-2-1- هیدروکربن‌های آلیفاتیک   
2-2-2- هیدروکربن‌های حلقوی   
2-3- گروه‌های عاملی   
2-4- ایزومری   
فصل سوم: شیمی روغن‌های اسانسی   
3-1- مقدمه   
3-2- ترپن‌ها   
3-3- ترکیب‌های (هیدروکربن‌های) اکسیژن‌دار   
3-4- فرآورده جانبی تولید روغن اسانسی: عرق گیاهی یا هیدرولات   
فصل چهارم: ویژگی‌های و کاربردهای کلی روغن‌های اسانسی   
4-1- مقدمه   
4-2- ویژگی‌های کلی روغن‌های اسانسی   
4-3- دسته‌بندی گیاهشناسی برای روغن‌های اسانسی   
4-4- کنشگری و کاربردهای روغن‌های اسانسی   
4-5- هم‌افزایی و فرونشانی: خواص ویژه روغن‌های اسانسی   
4-6- نقش روغن‌های اسانسی در سلامتی و تناسب اندام   
4-7- ریسک‌ها و خطرات روغن‌های اسانسی   
فصل پنجم: روش‌های استخراج روغن‌های اسانسی از گیاهان و ادویه‌ها   
5-1- مقدمه   
5-2- روش‌های فراگیر استخراج   
5-3- روش‌های استخراج نوپدید   
فصل ششم: گیاهان دارای روغن‌های اسانسی با ارزش تجاری   
6-1- مقدمه   
6-2- گیاهان روغن اسانسی: گیاه‌شناسی، روش‌های استخراج، ویژگی‌ها و کاربردها   
فصل هفتم: کنترل کیفیت و شناسایی بدافزایی در روغن‌های اسانسی   
7-1- کنترل کیفیت   
7-2- بدافزایی‌ها در روغن‌های اسانسی و روش‌های آشکارسازی آن‌ها   
7-3- روش‌های شناسایی بد افزایی‌ها   
7-4- روش‌های آنالیزی برای شناسایی بدافزایی در روغن‌های اسانسی   
7-5- نشانگرهای سنتزی برای آشکارسازی بدافزایی   
7-6- روغن‌های اسانسی مهم و بدافزایی‌های احتمالی در آن‌ها   
فصل هشتم: تکنیک‌های آنالیزی برای واکاوی روغن‌های اسانسی   
8-1- مقدمه   
8-2- انواع تکنیک‌های دستگاهی و روش‌های فیزیکی برای آنالیز روغن‌های اسانسی   
8-2-1-کروماتوگرافی-گاز  مایع (GC یا GLC)   
8-2-2- طیف‌سنجی جرمی(MS)   
8-2-3- طیف¬سنجی فرو سرخ (IR)   
8-2-4- طیف‌سنجی رزونانس مغناطیسی هسته هیدروژن (1H)   
8-2-5- طیف‌سنجی رزونانس مغناطیسی هسته کربن 13(13C-NMR)   
8-2-6- اندازه¬گیری چرخش نوری   
8-2-7- اندازه‌گیری چگالی نسبی   
8-2-8- اندازه‌گیری ضریب شکست نور   
فصل نهم: عرق‌های گیاهی: فرآورده‌های جانبی روغن‌های اسانسی   
9-1- مقدمه   
9-2- واژگان تخصصی و نامگذاری   
9-3- گیاهان مورد استفاده و فرآوری آن‌ها پیش از عرق‌گیری   
9-4- تهیه عرق‌های گیاهی   
9-5- بازده تولید عرق‌های گیاهی   
9-6- تهیه عرق گل سرخ: گلاب   
9-7- ترکیب‌بندی عرق‌های گیاهی   
9-8- روغن موجود در عرق گیاهی: روغن بازیابی شده   
9-9- مواد موجود در عرق‌های گیاهی   
9-10- جنبه‌های فیزیکی عرق‌های گیاهی    
9-11- آنالیز عرق‌های گیاهی    
9-12- مزیت‌ها و کاربردهای عرق‌های گیاهی   
9-13- روش‌ها و نحوه مصرف   
9-14- ارزش دارویی عرق‌های گیاهی   
9-15- خواص دارویی شماری از عرق‌های گیاهی   
منابع    

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی گیاهان دارویی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved