در این کتاب استفاده از نظریه های موجود در حوزه رهبری و مدیریت برای سازمان ها داشته و همچنین برای تدریس دروس مرتبط با نظریه های سازمان و مدیریت در مقاطع تحصیلات تکمیلی و استفاده دانشجویان رشتههای مدیریت صنعتی، مدیریت مالی، مدیریت اجرائی، مدیریت بازرگانی، حسابداری، مهندسی صنایع و اقتصاد قابل بهره برداری است.
این کتاب بر اساس پیشینه رهبری و مطالعات نگارندگان، تمامی نظریه های سازمان و مدیریت و رهبری را در سه دسته؛ نظریه های مربوط به فلسفه رهبری، نظریه های مربوط به مدل های رهبری و همچنین نظریه های مربوط به سبک های رهبری تقسیم بندی و بحث نموده است و نظریههای کلاسیک و نئوکلاسیک و نظریههای جدید پیرامون مدیریت و رهبری با رویکردی کاربردی نیز، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
در تئوریها و نظریههای رهبری و مدیریت، نگاهها روی هم انباشته میشوند و در گذر زمان یكدیگر را تحت تأثیر قرار میدهند، چون تئوری پردازان سازمان، با گذشت زمان ایدههای بیشتر و بیشتری را كه در این حوزهی مطالعه ارائه میشود، میپذیرند. کتاب حاضر نیز تئوریهای سازمان، مدیریت و رهبری در سازمانها را با رویکردی کاربردی و در قالب پارادایمی جدید مورد نقد و بررسی قرار داده است. در پارادایمهای جدید رهبری، رویکردها و نظریههایی که در تفاوت با نظریههای کلاسیک، بهجای تاکید صِرف بر نشانههای رفتاری به عنوان سبک رهبری، به مبانی فکری و فلسفی رهبری و رفتارهای مرتبط با آن توجه بیشتری نشان دادهاند و بر این اساس بنا نهاده شدهاند.
پیشگفتار/9
مقدمه/11
فصل اول: مقدمه ای بر رهبری/15
فصل دوم: تئوری های مربوط به فلسفه رهبری/31
فصل سوم: پارادایمهای رهبری/45
فصل چهارم: نظریههای مربوط به مدلهای رهبری/51
فصل پنجم: تئوری های مربوط به سبک رهبری/93
فصل ششم: خلاصهای از سبکهای رهبری/113
منابع و مآخذ/119
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم انسانی |
مدیریت
|