آزمایشگاه میکروبیولوژی صنعتی (ویرایش دوم)
نویسنده:
انسیه صالح قمری /مرضیه عزیزی / ابوالفضل عباسی
مترجم:
سال نشر:
۱۴۰۱
صفحه:
۲۳۰
نوبت چاپ:
۱

 

کتاب حاضر دارای ۲۴ فصل در زمینه آزمایشگاه میکروبیولوژی صنعتی است که شامل تئوری مختصری برای آشنایی دانشجویان با بحث مورد آزمایش و سپس روش یا روش­های انجام آن است. به طور کلی در این کتاب نحوه جداسازی میکروارگانیسم­ها با کاربرد صنعتی از منابع مختلف مانند خاک و پساب بیان شده است. همچنین روش تولید و سنجش متابولیت­ها و آنزیم­های صنعتی از میکروارگانیسم­های جداسازی شده مورد بررسی قرارگرفته است. در برخی فصول به تولید مواد غذایی توسط میکروارگانیسم­ها پرداخته شده است. در آخر نیز چندین فصل به آشنایی با انواع فرمانتور و افزایش مقیاس تولید در حدّ صنعتی تخصیص یافته است.

 

در این کتاب تا حد ممکن از روش­ها و تجهیزاتی برای انجام آزمایش­ها استفاده شده است که قابل دسترسی برای آزمایشگاه­های آموزشی میکروبیولوژی باشد.

 

 

بخش اول: جداسازی و شناسایی سویه‌های صنعتی

 

۱- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنزیم پروتئاز.

 

۲- جداسازی قارچ رایزوموکور و تولید آسپارتیک پروتئاز

 

۳- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنزیم لیپاز

 

۴- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنزیم آمیلاز

 

۵- جداسازی باکتریهای اندوفیت گیاهی تولید کننده آنزیم پکتیناز

 

۶-جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنتی بیوتیک

 

۷-جداسازی اکتینومیست‌های تولید کننده آنتی بیوتیک

 

۸- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده سلولز

 

۹- جداسازی باکتری‌های نمک دوست و تحمل کننده نمک

 

۱۰- جداسازی باکتری‌های سرمادوست از شیر

 

۱۱- جداسازی باکتری لوکونوستوک از کلم شور و تولید دکستران

 

۱۲- شناسایی سویه‌های باکتریایی صنعتی

 

 

بخش دوم: تولید محصولات صنعتی

 

۱- تولید اتانول از ملاس و مایع پنیر

 

۲- تولید اسید لاکتیک از مایع پنیر

 

۳- تولید اسید سیتریک از مایع پنیر

 

۴- تولید کلم ترش توسط میکروارگانیسم‌ها

 

۵- تولید نایسین توسط میکروارگانیسم‌ها

 

۶- تولید نانوذرات کارکومینی از زردچوبه و بررسی اثر ضد میکروبی آن

 

۷-تولید متابولیت‌های مسیرهای بیوسنتزی خاموش

 

۸- تولید محصولات به کمک کنسرسیوم‌های میکروبی

 

۹- تولید پروتئین‌های تک سلولی

 

۱۰- افزایش مقیاس در تولید محصولات میکروبی

 

۱۱- تولید محصولات میکروبی در فرمانتور: کشت بسته و پیوسته

 

۱۲- تولید محصولات میکروبی در تخمیر فاز جامد SPF

 

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پایه شيمي

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved