کاربردگیاهان دارویی در صنایع غذایی
نویسنده:
نسرین چوبکار،ساراشریفی،شیماعلایی
مترجم:
-
سال نشر:
1402
صفحه:
164
نوبت چاپ:
1

در این کتاب ابتدا به بررسی گیاهان دارویی از نظر روش‌های کاربرد و متابولیت‌های آن و تأثیر عوامل محیطی بر خواص گیاهان دارویی و سپس به تأثیر این گیاهان در صنایع غذایی مانند دام، طیور، آبزیان و می‌پردازد.  
این کتاب در دروس گیاهان دارویی و بیوتکنولوژِی در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی برای دانشجویان رشته‌های مختلف از جمله علوم و صنایع غذایی، علوم دارویی، بیوتکنولوژی و ...و تمام کسانی که دوستدار آشنایی با کاربرد گیاهان دارویی در صنعت غذا هستند، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

فصل اول: گیاه شناسی    
1-1- مقدمه   
1-2- تنوع گیاهان دارویی و معطر در ایران   
1-3- اهمیت گیاهان دارویی و اسانس   
1-4- منشاء بيولوژيكي مواد مؤثره   
1-4-1-توارث   
1-4-2- مراحل رشد یا رویان شناسی   
1-4-3- عوامل محیطی   
1-5- دسته‌بندی مواد مؤثره گیاهان دارویی   
1-5-1- ترکیبات فنولی   
1-5-2- فلاونوئيدها   
1-5-2-1- ایزوفلاون ها   
1-5-2-2- آنتوسیانین ها   
1-5-2-3- تانن ها   
1-6- خواص آنتی‌اکسیدانی   
1-7- آلکالوئیدها   
1-8- گلیکوزیدها   
1-9- ساپونین   
1-10- بالزام   
1-11- ترپن ها   
1-11-1- اسانس   
1-11-2- بیوسنتز روغن‌های فرار   
1-11-3- نگاهی به بازار اسانس‌ها در جهان   
1-12- استخراج مواد مؤثره گیاهی   
1-12-1- مراحل آماده سازی گیاهان دارویی قبل از استخراج   
1-12-2- استخراج مواد متشکله گیاهان دارویی   
1-12-2-1- روش فشار و تیغ زدن   
1-12-2-2- تقطیر   
1-12-2-3- تقطیر با بخار و آب   
1-12-2-4- استخراج توسط بخار مستقیم   
1-12-2-5- روش اسفنجی   
1-12-2-6- روش‌های ماشینی   
1-13- استخراج روغن‌های فرار توسط حلال ها   
1-13-1- روش استخراج روغن فرار   
1-14- استخراج روغن های فرار با حلال‌های غیر فرار   
1-14-1-روش ان فلوریچ   
1-14-2- روش هوایی یا بادی   
1-14-3- روش خیساندن   
1-15- استخراج روغن فرار توسط آنزیم ها   
1-16- روش های عصاره گیری   
1-16-1-روش‌های سنتی عصاره گیری   
1-16-1-1- خیساندن   
1-16-1-2- روش دای جسشن   
1-16-1-3- روش نفوذی (پرکولاسیون)   
1-16-1-4- روش سوکسله   
1-16-2- روش‌های نوین   
1-16-2-1- امواج فراصوت   
1-16-2-2- امواج مایکروویو   
1-16-2-3- سیال فوق بحرانی   
فصل دوم:تأثیر عوامل محیطی بر ترکیبات گیاهان دارویی   
2-1- مقدمه   
2-2- عوامل محیطی مؤثر بر گیاهان دارویی   
2-2-1- رطوبت   
2-2-2- نور   
2-2-3- کیفیت‌ نور   
2-2-4- شدت‌ روشنایی‌   
2-2-5- مدت‌ روشنایی‌   
2-2-6- دما   
2-2-7- ارتفاع و مکان رویش   
2-2-8- حاصلخیزی خاک   
2-2-9- اهمیت pH در تغذیه گیاه   
2-2-10- تنش شوری و خشکی   
2-2-11- آلودگی   
2-3- جمع بندی   
فصل سوم: تأثیر گیاهان دارویی بر دام، طیور و آبزیان   
3-1- مقدمه   
3-2- اثر گیاهان دارویی بر آبزیان   
3-3- موارد استعمال‌ دارو‌های گیاهی‌ در آبزیان‌   
3-3-1-تقویت سیستم ایمنی   
3-3-2- محرک‌ اشتها و محرک‌ رشد   
3-3-3- شاخص‌‌های خونی‌ و بیوشیمی‌   
3-3-4- درمان‌ بیماری‌های باکتریایی   
3-3-5- درمان‌ بیماری های‌ ویروسی‌   
3-3-6- درمان ‌بیماری های‌ قارچی‌   
3-3-7- انگل¬های‌ تک‌ یاخته‌ای‌   
3-3-8- درمان‌ کرم¬های‌ پهن‌   
3-3-9- درمان نماتودها (کرم های‌ گرد)   
3-3-10- مبارزه‌ با سخت‌ پوستان‌ انگلی   
3-3-11- مبارزه‌ با حلزون ها   
3-3-12- درمان‌ مسمومیت ماهی‌   
3-3-13- ایجاد بی حسی   
3-4- اثر گیاهان دارویی بر طیور   
3-4-1- فرایند رشد در جوجه‌های‌ گوشتی‌   
3-4-2- وزن جوجه‌های‌ گوشتی‌   
3-4-3- ضریب‌ تبدیل‌ غذایی‌ جوجه‌های‌ گوشتی‌   
3-4-4- فراسنجه‌های خونی   
3-4-5- تأثیر آنتی‌اکسیدانی ترکیبات گیاهی   
3-4-6- خواص ضدمیکروبی و تغییر فلور میکروبی دستگاه گوارش   
3-4-7- عملکرد سیستم ایمنی   
3-5-تأثیر گیاهان دارویی بر دام   
3-5-1- متابولیسم میکروبی دستگاه گوارش دام   
3-5-2- تأثیر گیاهان دارویی بر تخمیر شکمبه¬ای   
3-5-3- تأثیر گیاهان دارویی بر متابولیسم‌ پروتئین‌   
3-5-4- تأثیر گیاهان دارویی بر تولید اسیدهای‌ چرب‌ فرار   
3-5-5- تأثیر گیاهان دارویی بر تولید متان‌   
3-5-6- تأثیر اسانس‌های گیاهی بر عملکرد نشخوار کنندگان   
3-5-7- تأثیر گیاهان دارویی بر مصرف خوراك و عملکرد رشد   
3-5-8- تأثیر اسانس‌ بر عملکرد شیردهی‌   
3-6- جمع‌بند‌ی‌   
فصل چهارم: کاربرد عصاره‌های گیاهی در فرآورده‌های گوشتی و ماهیان   
4-1- مقدمه   
4-2- فرآورده‌های گوشتی و ماهیان   
4-3- ویژگی‌های کلی عصاره‌های گیاهی   
4-4- ویژگی فرآورده‌های گوشتی حاوی عصاره‌های گیاهی   
4-4-1- خواص ضدمیکروبی   
4-4-2- خواص آنتی‌اکسیدانی   
4-4-3- خواص فیزیکوشیمیایی و حسی   
4-5- جمع بندی   
فصل پنجم: سایر خواص گیاهان دارویی   
5-1- گیاهان دارویی و مکمل‌های ورزشی   
5-2- گیاهان دارویی در ترمیم زخم و بافت   
5-3- گیاهان دارویی و دفع آفات   
5-4- گیاهان دارویی و بسته بندی‌ها   
5-5- گیاهان دارویی و رفع آلودگی‌های زیستی   
5-6- گیاهان دارویی و رفع پاتوژن‌های گیاهی   
5-7- جمع‌بندی   
منابع و مآخذ   


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved