کتاب « مدیریت یکپارچه منابع آب ( مواردی از آفریقا، آسیا، استرالیا، آمریکای لاتین و ایالات متحده آمریکا)» به تألیف ادسون دی اولیویرا ویرا، ساموئل ساندووال- سولیس، والمیر دی آلبوکرک پدروسا و جی پابلو اورتیز-پارتیدا و توسط علی شفیعی سرارودی کارشناس دانشکده مهندسی آب و محیطزیست دانشگاه شهید چمران اهواز و ویراستاری علمی دکتر منا امیدواری نیا دکترای سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز و ویراستاری ادبی و فنی دکتر سکینه علوی پور دکترای مهندسی کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در 318 صفحه در قطع وزیری، ترجمه و به همت شعبه انتشارات جهاد دانشگاهي استان وارد بازار نشر شده است.
در معرفی این کتاب آمده است: مدیریت یکپارچه منابع آب فرایندی در جهت توسعه پایدار منابع آب است. مدیریت یکپارچه منابع آب شامل بخشهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بدون در نظر گرفتن محدودههای مرزی است. این فرآیند امکان ادغام این بخشها برای مصرف کنندگان و تمام حوزه های مرتبط با منابع آب را فراهم میکند. اجرای سیستم های آبی با در نظر گرفتن این رویکرد و با توجه به ویژگی های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی آنها میتواند اثربخش باشد. همانطور که در فصلهای مختلف این کتاب ذکر شده است، مسائل مربوط به منابع آب از یک منطقه به منطقه دیگر متفاوت است و این مسئله اهمیت ادغام عملیات و ابزارهای مدیریت یکپارچه منابع آب در هر یک از حوضه های رودخانه را نشان می دهد. اقدامات عملیاتی به فرآیند مدیریت یکپارچه منابع آب کمک می کند. این اقدامات حتی در سطوح اجرایی اختصاصی باید در کل حوضه آب ادغام شوند تا بتوانند به روند مدیریت یکپارچه منابع آب کمک کنند. همانطور که در بسیاری از فصلهای این کتاب دیده میشود بعضی از کشورها در سراسر جهان پروژههای زیادی را با مؤلفههای خاص مدیریت یکپارچه منابع آب اجرا کردهاند. بهعنوان مثال، رویکرد مشارکتی در برزیل، مطالعه تأثیر اجتماعی در کاستاریکا، معاهدات فرامرزی بین ایالاتمتحده و مکزیک و یا چارچوبی برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی در مکزیک به عنوان تجربه های مستند در زمینههای مختلف مدیریت منابع آب هستند که امکان ایده پردازی در موقعیت های دیگر را می دهد. این پروژهها به کندی پیش میروند اما با توجه به ظرفیتهای سیاسی- اجتماعی و مالی و شرایط محلی، همیشه از اصول اساسی مدیریت یکپارچه منابع آب استفاده می کنند. یکی از ویژگی های مشترک این پروژه ها امکان تجدید استراتژیهای مدیریتی و ساز و کارهای سیاسی پس از یک درگیری یا بهعنوان وسیلهای برای سازگاری مجموعه ابزارها جهت مقابله با حوادث شدید آب و هوایی و یا جلوگیری از فعالیت های سیاسی اجتماعی و زیستمحیطی آینده است. در فصلهای این کتاب، منابع چنین درگیریها یا عدم انعطافپذیری و سازگاری در مدیریت سیستمهای آب اشاره شده است.
یاد آور مي شود انتشارات جهاد دانشگاهي استان چهارمحال و بختياري که به صورت تخصصي در حوزه نشر دانشگاهي فعاليت مي کند، تلاش مي کند در کوتاه ترين زمان ممکن آثار دانشگاهيان و اساتيد (اعم از تاليف و ترجمه و پايان نامه هاي شاخص دانشجويي) را به چاپ برساند و اساتيد دانشگاهي و صاحب نظران و مولفان مي توانند براي اخذ مشاوره در خصوص مراحل تاليف کتاب و چاپ آثار خود به دفتر انتشارات جهاد دانشگاهي استان واقع در دانشگاه شهرکرد- جنب دانشکده منابع طبيعي- معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي مراجعه کرده و يا با شماره 32320323يا 32320070 و در روزهاي شنبه تا چهارشنبه هر هفته در ساعات 8 تا 16 تماس حاصل کنند. همچنين تارگاه jchb.ir براي کسب اطلاعات بيشتر اعلام مي شود.
فصل اوّل: مدیریت یکپارچه منابع آب
فصل دوم: مدیریت یکپارچه منابع آب در برزیل
فصل سوم: ضرورت IWRM: تعارض آب رودخانه سانفرانسیسکو
فصل چهارم: مدیریت منابع آب در کالیفرنیا
فصل پنجم: تحلیل مقایسهای بینالمللی مقررات مربوط به بازارهای آب و بانکهای آب
فصل ششم: مدیریت متفاوت آب
فصل هفتم: منطقه فرامرزی پاسو دل نورته
فصل هشتم: حاکمیت آب و سازگاری با خشکسالی در گواناکاست، کاستاریکا
فصل نهم: مدیریت یکپارچه منابع آب در ایران
فصل دهم: مدیریت منابع آب در کره جنوبی
فصل یازدهم: آب زیرزمینی فرامرزی
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
منابع طبیعی
|