کاهش آلودگی مایکوتوکسین‌ها و فلزات سنگین در صنایع غذایی و خوراک دام و طیور با استفاده از زیست جاذب‌ها
نویسنده:
آلاله ذوقی و رامونا مسعود و فاطمه‌سادات میرمحمدمکی
مترجم:
-
سال نشر:
1401
صفحه:
142
نوبت چاپ:
1

در‌حال‌حاضر کاهش آلودگی در مواد غذایی و خوراک دام و طیور از مسائل مهمی است که دنیا با آن روبرو بوده و باید برای حفظ بهداشت و سلامت افراد جامعه، با برنامه‌ریزی مناسب، نسبت به حذف آنها از مواد غذایی اقدام نمود.

کتاب حاضر، با هدف ارائه دانش و اطلاعات کافی در مورد کاهش آلودگی به فلزات سنگین و مایکوتوکسین‌ها در صنایع غذایی و خوراک دام و طیور و با تمرکز بر روش‌های زیستی کاهش آنها تهیه شده است.این کتاب می‌تواند به عنوان یک راهنما مورد استفاده مدیران کنترل کیفیت و مدیران بخش تحقیق و توسعه و پژوهشگرانی که در زمینه آلودگی‌های مواد غذایی فعالیت می‌کنند، مورد استفاده قرار گیرد.

فصل اول: آلودگی‌های مواد غذایی و خوراک دام و طیور / 15

1-1. مایکوتوکسین‌ها در مواد غذایی و خوراک دام و طیور / 15

     1-1-1. افلاتوکسین (AF) / 16

     1-1-2. اوکراتوکسین (OT) / 18

     1-1-3. پاتولین / 19

     1-1-4. زیرالنون / 21

     1-1-5. فومونیسین / 22

     1-1-6. تریکوتیسن / 23

     1-1-7. سیانوتوکسین / 24

1-2. فلزات سنگین در مواد غذایی و آب آشامیدنی / 25

     1-2-1. آرسنیک / 28

     1-2-2. جیوه / 29

     1-2-3. سرب / 29

     1-2-4. کادمیوم / 30

     1-2-5. سایر فلزات سنگین / 31

منــابع /32

فصل دوم: زیست‌جاذب‌ها / 35

2-1. باکتری‌ها / 35

     2-1-1. پروبیوتیک‌ها / 36

          2-1-1-1. خواص پروبیوتیک‌ها / 36

          2-1-1-2. معیارهای انتخاب پروبیوتیک‌ها به عنوان زیست جاذب / 38

          2-1-1-3. انواع پروبیوتیک‌ها در نقش زیست جاذب / 38

          2-1-1-3-1. باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB) / 38

          2-1-1-3-2. مخمر ساکارومایسس / 39

2-2. جلبک‌ها / 40

     2-2-1. جلبک سبز / 43

     2-2-2. جلبک زرد- سبز / 43

     2-2-3. کریسوفیس / 43

     2-2-4. دیاتوم  / 44

     2-2-5. کریپتوفیس / 44

     2-2-6. دینوفیس / 44

     2-2-7. کلرومونودین / 44

     2-2-8. اوگلینین / 45

     2-2-9. جلبک قهوه‌ای / 45

     2-2-10. جلبک قرمز / 45

     2-2-11. جلبک سبز - آبی / 46

2-3. قارچ‌ها / 49

منــابع / 51

فصل سوم: کاهش آلودگی مواد غذایی به کمک زیست‌جاذب‌ها / 55

3-1. کاهش مایکوتوکسین‌ها / 55

     3-1-1. استفاده از پروبیوتیک‌ها به عنوان زیست‌جاذب / 56

          3-1-1-1. سویۀ لاکتوباسیلوس / 56

          3-1-1-2. سویۀ باسیلوس / 61

          3-1-1-3. سویۀ بیفیدوباکتریوم / 61

          3-1-1-4. سویۀ انتروکوکوس / 62

          3-1-1-5. سویۀ استرپتوکوکوس / 63

          3-1-1-6. سویۀ پدیوکوکوس / 63

          3-1-1-7. سویۀ لاکتوکوکوس / 63

          3-1-1-8. سویۀ پروپیونی باکتریوم / 63

          3-1-1-9. مخمر ساکارومایسس / 64

3-2. کاهش فلزات سنگین / 66

     3-2-1. استفاده از پروبیوتیک‌ها به عنوان زیست جاذب / 66

          3-2-1-1. سویۀ لاکتوباسیلوس / 66

          3-2-1-2. سویۀ باسیلوس / 66

          3-2-1-3. سویۀ انتروکوکوس / 67

          3-2-1-4. سویۀ استرپتوکوکوس / 67

          3-2-1-5. سویۀ پدیوکوکوس / 67

          3-2-1-6. سویۀ پروپیونی باکتریوم / 67

          3-2-1-7. مخمر ساکارومایسس / 68

     3-2-2. استفاده از جلبک‌ها به عنوان زیست جاذب / 70

     3-2-3. استفاده از قارچ‌ها به عنوان زیست جاذب / 79

منــابع / 81

فصل چهارم: کاهش آلودگی خوراک دام و طیور به کمک زیست‌جاذب‌ها / 91

 

4-1. جذب مایکوتوکسین‌ها در خوراک دام با استفاده از پروبیوتیک‌ها / 91

4-2. جذب مایکوتوکسین‌ها در خوراک طیور با استفاده از پروبیوتیک‌ها / 93

4-3. جذب مایکوتوکسین‌ها در خوراک دام و طیور با استفاده از جلبک‌ها  / 95

منــابع / 99

فصل پنجم: مکانیسم جذب آلودگی‌ها توسط زیست‌جاذب‌ها / 103

5-1. مکانیسم جذب در پروبیوتیک‌ها / 103

     5-1-1. دیواره سلولی باکتری‌های اسید لاکتیک / 105

     5-1-2. دیواره سلولی مخمرها / 110

5-2. دیوارۀ سلولی قارچ‌ها / 112

5-3. مکانیسم جذب در جلبک‌ها / 113

منــابع / 119

فصل ششم: فاکتورهای مؤثر در افزایش جذب توسط زیست‌جاذب‌ها / 123

6-1. شرایط محیطی / 123

6-1-1. دما / 123

6-1-2. زمان تماس / 124

6-1-3. نوع زیست‌جاذب / 126

6-1-4. غلظت آلودگی / 126

6-1-5. غلظت زیست‌جاذب / 127

6-1-6. pH 128

6-2. انجام پیش‌تیمار / 129

منــابع / 133

فصل هفتم: بررسی استحکام پیوند ایجادشده در اثر جذب / 137

7-1. داخل آزمایشگاه / 137

7-2. داخل بدن موجود زنده / 139

منــابع / 141

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پزشكي بهداشت عمومي
بهداشت عمومي

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved