اطلاعات آب و هوایی برای اقدام در جهت سلامت همگانی
نویسنده:
تامسون , مادلین‌سی , میسون جی سیمون
مترجم:
دکتر محمد کمانگر , دکتر مهری اکبری
سال نشر:
1401
صفحه:
309
نوبت چاپ:
1

این کتاب رویکرد چند بخشی را به وسیله برطرف کردن شکاف‌های دانش و ایجاد یک درک مشترک درباره مفاهیم اساسی از جمله داده‌ها و روش‌شناسی‌ها و ابزارهای ضروری در به‌کارگیری علوم آب و هوایی در بهداشت عمومی ارائه می‌کند. همچنین این کتاب، چگونگی، زمان و علت استفاده از اطلاعات آب و هوایی در تحقیقات، سیاست‌ها و اقدامات بهداشتی و سلامتی را معرفی می‌کند. مثال‌هایی از آنها در مبانی سازمان جهانی هواشناسی - سازمان جهانی بهداشت و مطالعات موردی خدمات هواشناسی برای بخش بهداشت و سلامت ارائه شده است. موسسه تحقیقات بین‌المللی آب و هوا - جامعه در دانشگاه کلمبیا به‌عنوان یک همکار قدیمی سازمان جهانی هواشناسی در توسعه خدمات آب و هوایی و یک مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی برای هشدار زودرس بیماری مالاریا و دیگر بیماری‌های حساس آب و هوایی محسوب می‌شود. این کتاب ظرفیت بی‌نظیر آنها در جهت پشتیبانی از تلاش‌های سازمان جهانی هواشناسی و سازمان جهانی بهداشت در توسعه رویکردهای علمی و خدمات موثر جهت مدیریت خطرات آب و هوایی برای مسائل بهداشتی و سلامت را نشان می‌دهد.

1-1. مقدمه / 31

1-2. سیاست‌گذاران / 33

1-3. تغییر آب و هوا و مجمع جهانی بهداشت عمومی / 35

1-3-1. اثرات آب و هوا بر بیماری‌های عفونی / 36

1-3-‌2. اثرات آب و هوایی و کاهش مخاطرات و فجایع / 36

1-3-3. اثرات آب و هوا بر تغذیه / 38

1-3-4. اثرات سیستم‌ غذایی بر آب و هوا و سلامت / 38

1-3-5. از اهداف توسعه هزاره به اهداف توسعه پایدار / 39

1-3-6. پوشش همگانی سلامت / 40

1-3-7. تنش و ناسازگاری آب و هوایی / 41

1-3-8. برنامه‌ کاری امنیت سلامت جهانی / 41

1-3-9. از‌بین‌بردن موانع همکاری‌های بخش آب و هوا و بخش سلامت / 43

1-4. خدمات آب و هوا / 44

1-5. نتیجه‌گیری / 45

فصل دوم: اثرات آب و هوا بر روی مخاطرات طبیعی بیماری‌های عفونی و تغذیه / 51

2-1. مقدمه / 51

2-2 .فجایع آب - هواشناختی / 56

2-3. بیماری‌های عفونی / 60

2-4. تغذیه / 63

2-5. فراتر از چرخه‌ فصلی آب و هوا در چندین دوره‌ زمانی / 70

2-6. آسیب‌پذیری جمعیت / 72

2-7. نتیجه‌گیری / 72

فصل سوم: رابطه اطلاعات آب و هوایی با پیامدهای سلامتی / 81

3-1. مقدمه /  81

3-2. اطلاعات آب و هوایی و استفاده از آن در تصمیم‌گیری حوزه سلامت / 82

3-3. مسائل مربوط به داده‌ها / 85

3-4. کنکاش در روابط / 86

3-5. ارتباط آب و هوا با پیامدهای بهداشتی / 90

3-5-1. مدل‌های آماری / 90

3-5-2. مدل‌های ریاضی / 92

3-6. کار با پیش‌بینی‌های نامطمئن / 95

3-7. نتیجه‌گیری / 97

فصل چهارم: مبـــــانی آب و هوا / 103

4-1. مقدمه / 103

4-2. آب و هوا چیست؟ / 103

4-2-1. دما / 106

4-2-2. بارش / 110

4-2-3. رطوبت / 112

4-2-4. باد / 116

4-2-5. تابش خورشیدی / 119

4-2-6. کیفیت هوا /  120

4-2-7. سایر پارامترهای مهم هواشناسی / 121

4-2-8. هاریکن‌ها، تایفون‌ها و دیگر طوفان‌ها / 123

4-3. آب و هوا چگونه می‌تواند به‌طور خلاصه بیان شود؟ / 128

4-3-1. اگر هوا آن چیزی است که ما دریافت می‌کنیم، بنابراین چه انتظاری باید  از آن داشته باشیم؟  /  128

4-3-2. تجمیع اطلاعات هوا / 130

4-3-3. چه سطحی از گرما، گرم تلقی می‌شود؟ چه زمانی خشکی به معنی خشکسالی است؟ / 131

4-4. نتیجه‌گیری / 134

فصل پنجم: تغییرپذیری آب و هوا و روندها، محرک‌ها / 139

5-1. مقدمه /  139

5-2. چگونه آب و هوا در مکان‌های مختلف متفاوت است؟ / 139

5-2-1. آب و هوا و ارتفاع / 140

5-2-2. آب و هوا و عرض جغرافیایی / 147

5-2-3. تأثیر خشکی و دریا / 151

5-2-4. اثرات انواع سطح زمین / 153

5-2-5. آب و هوا و مقیاس مکانی: بزرگی یک موج گرما یا خشکسالی چقدر است؟ / 155

5-3. چگونه آب و هوا به‌طور موقتی تغییر می‌کند؟ / 158

5-3-1. چگونه ساعت روز بر آب و هوا تأثیر می‌گذارد؟ / 158

5-3-2. الگوهای هوا چقدر دوام دارند؟ / 159

5-3-3. چه چیزی باعث ایجاد فصول می‌شود؟ / 160

5-3-4. چگونه فصل‌ها از لحاظ مکانی متفاوت هستند؟ / 162

5-3-5. چقدر شرایط آب و هوایی متغیر است؟ / 163

5-4. چرا آب و هوا خیلی موقتی است؟ / 166

5-4-1. علل داخلی تغییر آب و هوا / 166

5-4-2. علل خارجی تغییر آب و هوا / 174

5-5. نتیجه‌گیری / 177

فصل ششم: داده‌های آب و هوا از گذشته تاکنون / 181

6-1. مقدمه / 181

6-2. چگونه داده‌های آب و هوایی و آب و هوای جهانی تولید و به اشتراک گذاشته می‌شوند؟ / 182

6-2-1. سیستم مشاهدات جهانی /  182

6-2-2. سیستم مخابرات جهانی / 184

6-2-3. سیستم پردازش و پیش‌بینی داده‌های جهانی / 184

6-2-4. برنامه جهانی دیدبانی هواسپهر / 185

6-3. چه نوع اطلاعات هواشناسی در دسترس است؟ / 186

6-3-1. اندازه‌گیری مستقیم از ایستگاه‌های آب و هواشناسی / 186

6-3-2. اندازه‌گیری غیر‌مستقیم از آب و هوا توسط واسط‌ها از جمله سنجش از دور / 189

6-3-3. داده‌های مدل‌سازی‌شده / 194

6-4. چه داده‌ها یا اطلاعاتی در دسترس است؟ / 195

6-4-1. در دسترس بودن داده‌های زمان واقعی و گذشته / 195

6-4-2. در دسترس بودن اطلاعات زمان واقعی و تاریخی / 198

6-5. نتیجه‌گیری / 200

فصل هفتم: پیش‌بینی هوا حداکثر تا یک هفته قبل از وقوع / 205

7-1. مقدمه / 205

7-2. چرا پیش‌بینی‌های هوا می‌تواند برای جامعه بهداشتی مفید باشد؟ / 206

7-3.چرا پیش‌بینی هواشناسی برای بیش از چند روز بسیار دشوار است؟ / 216

7-4.با توجه به این‌که پیش‌بینی دشوار است، چگونه پیش‌بینی‌کنندگان این کار را انجام می‌دهند؟ / 217

7-4-1. دیدبانی /  220

7-4-2. تجزیه و تحلیل / 220

7-4-3. مقدار‌دهی اولیه / 221

7-4-4. ادغام /  221

7-4-5. پس پردازش / 224

7-5. پیش‌بینی آب و هوا چقدر دقیق است؟ / 225

7-5-1. دما / 226

7-5-2. بارش / 226

7-5-3. طوفان‌های حاره‌ای (سیکلون‌ها، هاریکن‌ها و تایفون‌ها) / 227

7-6. کدام پیش‌بینی‌های هواشناسی در دسترس است؟ / 228

7-6-1. مراقبت و هشدار در شرایط فاجعه بار و غیرقابل مهار / 228

7-6-2. پیش‌بینی‌ هوای ناسالم / 229

7-6-3. پیش‌بینی هوای مناسب / 230

7-7. نتیجه‌گیری  / 230

فصل هشتم: پیش‌بینی‌های آب و هوا برای هشدار زودهنگام: تا شش ماه قبل از وقوع / 235

8-1. مقدمه / 235

8-2. پیش‌بین‌ها چگونه چند ماه آینده را پیش‌بینی می‌کنند؟ / 237

8-2-1. چرا گاهی آب و هوای فصلی قابل پیش‌بینی است؟ / 238

8-2-2. پیش‌بینی‌های فصلی چگونه انجام می‌شوند؟ / 242

8-3. کدام پیش‌بینی‌های فصلی در دسترس هستند؟ / 250

8-3-1. مراکز تولید جهانی پیش‌بینی‌های بلندمدت / 251

8-3-2. آب و هوای منطقه‌ای و مراکز آب و هوا منطقه‌ای / 253

8-3-3. خدمات ملی هواشناسی و آب - شناسی / 254

8-3-4. محصولات جهانی دیگر / 254

8-4. آیا پیش‌بینی‌های فصلی عملکرد خوبی دارند؟ / 255

8-5. نتیجه‌گیری / 258

فصل نهم: اطلاعات آب و هوا برای سازگاری: از سال‌ها تا دهه‌ها / 265

9-1. مقدمه / 265

9-2. افزایش غلظت CO2 چگونه می‌تواند بر سلامت اثر بگذارد؟ / 267

9-2-1. فجایع آب - هواشناختی / 269

9-2-2. بیماری‌های عفونی / 270

9-2-3. تغذیه / 272

9-3. پیش‌نمایی تغییرات آب و هوایی چگونه انجام می‌شود؟ / 276

9-3-1. ریزمقیاس‌گردانی / 277

9-3-2. پیش‌گویی چندساله تا چنددهه‌ای / 278

9-4. آیا پیش‌بینی‌های چند‌ساله تا چند دهه دقیق هستند؟ / 281

9-4-1. خطاهای مدل‌های آب و هوا /  281

9-4-2. پیش‌بینی‌ها تا چه اندازه صحیح هستند؟ / 282

9-5. نتیجه‌گیری / 283

فصل دهم: اطلاعات آب و هوا جهت اقدام برای سلامت همگانی: چالش‌ها و فرصت‌ها / 291

10-1. مقدمه /  291

10-2. خدمات آب و هوا برای سلامت / 292

10-3. پیشرفت‌های فن‌آوری / 296

10-4. تمهیدات سازمانی‌ / 300

10-5. تعلیم و تربیت و کارآموزی / 302

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پزشكي بهداشت عمومي
بهداشت عمومي

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved