شهر به اندازه هوشمند
نویسنده:
بن گرین
مترجم:
امیربهزاد برومندجزی
سال نشر:
1401
صفحه:
200
نوبت چاپ:
1

امروزه یک شهر هوشمند اغلب از طریق اهداف آن تعریف می‌شود. مفهوم شهر هوشمند در درجه اول شهر را به عنوان یک سیستم که دارای زیرسیستم‌های متعدد است بررسی می‌کند. این عملکرد زیرسیستم به عنوان یک کل در نهایت اجازه خواهد داد تا که شهر به شیوه هوشمند و هماهنگ رفتار کند. به عبارتی شهر یک سیستم پیچیده متشکل از روابط متقابل متنوع مابین زیرسیستم‌های آن است. هدف مدل شهرهای هوشمند یافتن راهکار‌های مناسب برای مدیریت این پیچیدگی به‌ویژه از طریف حل پیامد‌های منفی شهرنشینی و کیفیت بالاتر زندگی برای جمعیت شهری است. در ایران پروژه‌های شهر هوشمند، نشان‌دهنده اهداف مختلفی است که موارد زیر را دنبال می‌کنند: کاهش کربن؛ دستیابی به محیط زندگی با بالاترین کیفیت برای ساکنین؛ توسعه فضاهای سبز؛ توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی پیشرفته؛ توسعه جامعه‌ای پایدار؛ کشاورزی هوشمند؛ هدایت فناوری و ارتباط با مردم به منظور افزایش نوآوری؛ یادگیری و دانش؛ حمل و نقل هوشمند؛ اقتصاد هوشمند و حکمرانی هوشمند.

پیشرفت‌های تکنولوژی در قرن بیست و یکم، مبحث هوشمند سازی را در جایگاه ویژه‌ای قرار داده است. این پیشرفت نه‌تنها جنبه رفاه و آسایش را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌سازد، بلکه به اهداف والاتری در ارتقاء کیفیت زندگی منجر می‌گردد. ازآنجایی‌که عصر "شهر هوشمند" غیرقابل‌اجتناب می‌باشد. کتاب چاپ‌شده توسط  دانشگاه MIT با سفر در شهرها و رویداد‌های مختلف ما را با مزایا و عواقب غیرقابل‌باور تکنولوژی آشنا می‌سازد. با درس‌هایی که نویسنده کتاب آقای Ben Green به ما می‌آموزد، می‌توان شهرهای قابل سکونتی طراحی نمود که در آن تکنولوژی در خدمت خدمات شهری باشد. شهر‌ی که با به‌کارگیری صحیح و بجای فناوری، می‌تواند جامعه شهری را بهبود بخشیده، نابرابرها را کاهش داده و سلامت عمومی جامعه را افزایش دهد. درنهایت این کتاب به دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه کمک خواهد نمود که دیدی تازه و آینده‌نگرانه نسبت به طراحی شهر هوشمند داشته باشند. 

شهر به اندازه هوشمند کتابی است که توسط انتشارات مورد اعتماد MIT  منتشر گردیده است.  نویسنده این کتاب آقای Ben Green  می‌باشد، نویسنده‌ای که در رزومه خود سابقه همکاری با دانشگاه‌های کمبریج و ماساچوست را دارد. آنچه نویسنده را واداشته است تا چنین کتابی را به رشته تحریر درآورد عواقبی است که استفاده بی‌محابا تکنولوژی می‌تواند بر زندگی جامعه شهری داشته باشد. لذا چنین مسئله‌ای مولف را بر آن داشته است که نگاه تکنولوژی محور را از زوایای دیگری مورد ارزیابی قرار دهد. ازآنجایی‌که هوشمند سازی اولویت و دغدغه کشور عزیزمان ایران است، با درس‌هایی که از این کتاب می‌آموزیم می‌توانیم راه خود را در جهت استفاده بهتر از فناوری و تکنولوژی‌های روز پیدا نموده و با درک جدید و تازه‌ای از عواقب استفاده از آن، خود را در دام تبلیغات بعضاً نادرست شرکت‌های فناوری گرفتار نسازیم و درنهایت با داشتن نگاهی آگاهانه در مورد چگونگی و چرایی استفاده از فناوری‌های روز، دولت‌شهرهای خود را بهبود ببخشیم.

پیشگفتار مترجم/9

پیشگفتار نویسنده/11

فصل اول:شهر هوشمند: عصر جدیدی در افق/15

فصل دوم: شهر قابل زندگی: محدودیت ها و خطرات فناوری های جدید/31

فصل سوم: شهر دموکراتیک: تاثیر عوامل اجتماعی تعیین کننده بر تکنولوژی/59

فصل چهارم: شهر عادل: مبانی اجتماعی و سیاسی یادگیری ماشینی/85

فصل پنجم: شهر مسئولیت پذیر: اجتناب از قراردادهای اجتماعی غیر دموکراتیک تکنولوژی/115

فصل ششم: شهر نوآور: روابط میان تغییرات فنی و غیرفنی در حکومت شهری/145

فصل هفتم: شهر به اندازه هوشمند: درس هایی از گذشته و چارچوبی برای آینده/173

منابع/197

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
هنر و معماری معماري و شهرسازی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved