مدیریت عملیات با رویکرد زنجیره تامین -
نویسنده:
مورگان سوینک-استیون ا.میلنکی-جانت ال.هارتلی
مترجم:
منیژه حقیقی نسب
سال نشر:
1401
صفحه:
525
نوبت چاپ:
1

در دنیای پویا و پرتحولی زندگی می کنیم. بنابراین، تمرکز از سیستم های درون سازمانی به زنجیره های تامین، از مسایل محلی به جهانی، از تاکید بر ابزارها و روش ها به مدیریت فرایندها، از نزدیک بینی سودآوری به دورنمای پایداری و از مفاهیم ثابت به مفاهیم پویا در مدیریت عملیات در این کتاب تغییر یافته است.       

طراحی استراتژی عملیات، خودکارسازی و دیجیتالی کردن فرایندها، نوآوری در فرایند، محصول یا خدمت، ساختارهای فرایندی محصول یا خدمت، مدیریت کیفیت و موجودی انبارها، سیستم های تولید ناب، مدیریت خدمات مشتریان و تامین کنندگان، مدیریت زنجیره تامین، لجستیک و منبع یابی محورهای اصلی در این کتاب هستند. برای همگامی با دستاوردها و آخرین تحولات رشته، مطالعه این کتاب به دانش پژوهان در رشته های صنعتی، بازرگانی و مدیران عملیات و تولید توصیه می شود.  

=فصل اول: مقدمه‌ای بر مدیریت عملیات در زنجیره تأمین  /17

تعریف گسترده‌ای از مدیریت عملیات در زنجیره تأمین/21 

تصمیمات مهم مدیریت عملیات در زنجیره تأمین /26 

چه چیزی؟ /26

چگونه؟ /27

چه زمانی‌؟ /27

کجا و چه کسی‌؟/ 27

تفاوت در عملیات محصولات و خدمات./28

فرآیند‌‌ها و تفکر فرآیندی./.30

مدیریت عملیات دیروز و امروز: ‌چشم‌اندازی بر رشد و پیشرفت مدیریت زنجیره تأمین/..33

پیشرفت در فناوری و زیرساخت‌‌ها /34

کاهش موانع دولتی برای تجارت../ 36

تمرکز بر قابلیت‌‌های کلیدی و اصلی../ 36

شبکه‌‌های مشارکتی/.. 37

مدیریت عملیات از دیدگاه مدیریت زنجیره تأمین../ 38

شرکا مدیریت عملیات در سراسر زنجیره تأمین../ 39

مشتریان./ 39

تأمین‌کنندگان/. 40

ذینفعان/. 41

روابط چند منظوره در مدیریت عملیات/.. 43

فعالیت‌های عملیاتی که مدیران عملیات را بهم وصل می‌کند./ 43

مثالی از روابط عملیاتی در یک زنجیره تأمین/.. 46

ماهیت در حال تغییر زنجیره‌‌های تأمین../ 49

سطح برنامه‌ریزی عملیاتی در سراسر زنجیره‌ی تأمین./. 53

خلاصه فصل./. 55

پرسش‌های فصل../ 56

فصل دوم: استراتژی عملیات‌‌ها و زنجیره تأمین./. 59

سطوح برنامه‌ریزی استراتژیک../. 63

برنامه‌ریزی استراتژیک واحد ‌کسب‌وکار /65

برنامه‌ریزی استراتژیک عملیاتی/.. 67

توسعه استراتژی عملیاتی‌‌: ایجاد ارزش از طریق انتخاب استراتژیک./69

مشتریان کلیدی./. 71

ارزیابی نیاز‌‌ها و خواسته‌‌های مشتریان/. 72

محصول بازنده /74

گزاره‌های ارزشی و اولویت‌‌های رقابتی./. 75

اولویت‌‌های رقابتی مربوط به محصول/. 77

هزینه/. 79

اولویت‌‌های رقابتی مرتبط با فرآیند./ 80

نوآوری/.. 80

انعطاف‌پذیری./. 82

پایداری و مدیریت ریسک../. 84

قابلیت‌‌ها: توانایی‌‌ها و محدودیت‌‌های عملیات در زنجیره تأمین.. 86/

حفظ تناسب بین نتایج مشتریان، گزاره‌های ارزشی و قابلیت‌ها/ 88

گسترش استراتژی عملیاتی: ایجاد ارزش از طریق اجرا /89

مدل سودآوری استراتژیک./.. 94

کارت امتیازی متوازن./ 99

مدل مرجع عملیاتی زنجیره تأمین/.. 100

خلاصه فصل/.. 104

پرسش‌های فصل/.. 106

مسئله حل شده /110

فصل سوم: مدیریت فرآیندها و ظرفیت/... 113

تمیزکننده‌‌های خشک‌شویی‌ها/ 115

فرآیندها و تفکر فرآیندی./. 118

آناتومی یک فرآیند/. 120

فعالیت‌های یک فرآیند/. 121

ورودی‌ها، خروجی‌ها و جریان‌ها /122

ساختار /124

خط‌مشی‌های مدیریت./125

ظرفیت و قابلیت بهره‌برداری فرآیند./ 125

برنامه‌ریزی ظرفیت کاری./. 130

صرفه به مقیاس و عدم صرفه مقیاس../. 133

اصول عملکرد فرآیند: نظریه محدودیت‌ها /136

اصل شماره1: هر فرآیند یک محدودیت دارد// 138

تخمین ظرفیت مورد نیاز/ 144

اصل دوم: هر فرآیند دارای واریانس یا مغایرتی است که ظرفیت را مصرف می‌کند./ 146

اصل سوم: هر فرآیند باید با دیدگاه سیستماتیک مدیریت شود/ 151

اصل چهارم: سنجه‌های عملکرد برای موفق بودن فرآیند حیاتی هستند./ 152

اصل پنجم: هر فرآیندی باید به‌طور مستمر بهبود یابد/. 154

روش کایزن: تغییرات کوچک در فرآیند به‌سرعت رخ دهند./ 155

خلاصه فصل./. 158

پرسش‌های فصل./. 160

فصل چهارم: نوآوری در محصول / فرآیند/. 163

نقش نوآوری محصول / فرآیند در مدیریت زنجیره تأمین./167

چرخه عمر محصول./ 169

تأثیر نوآوری محصول / فرآیند بر عملکرد شرکت../ 171

رقابت‌های نوآوری محصول / فرآیند عملیاتی./. 174

توسعه ایده و فرصت.. 175

برنامه‌ریزی پورتفولیوی نوآوری.. 178

مدیریت پروژه نوآوری.. 180

‌راه‌اندازی و یادگیری محصول / فرآیند جدید. 180

توسعه مشارکتی.. 181

طراحی و توسعه محصول/ فرآیند. 184

فرآیند مرحله-گیت.. 184

توسعه و طراحی یکپارچه محصول/ فرآیند: مهندسی همزمان. 186

طراحی برای مشتری.. 189

صدای مشتری.. 190

گسترش عملکرد کیفیت.. 191

‌‌ویژگی‌های مورد نظر مشتری.. 193

ارزیابی رقابت.. 194

‌‌ویژگی‌های فنی و ارزش‌های هدف.. 194

روابط متقابل.. 194

برنامه‌های فرآیند و دستورالعمل.. 195

تحلیل حالت‌های شکست و اثرات آن‌ها 196

مهندسی ارزش/ تحلیل ارزش... 199

طراحی برای عملیات زنجیره تأمین.. 200

طراحی برای تولید (Design For Manuracture) 200

استانداردسازی قطعات.. 204

طراحی محصولات ماژولار 205

طراحی برای لجستیک... 206

طراحی زیست‌محیطی.. 207

خلاصه فصل 4. 209

مسائل.. 210

پرسش‌های فصل.. 211

فصل پنجم: تولید و ساختار‌‌های فرآیند. 213

طراحی فرآیند عاملی کلیدی در موفقیت شرکت‌های نودل. 215

ساختارهای فرآیند (Process structures) 216

ماتریس محصول فرآیند (Product-Process Matrix) 216

2‌‌. فرآیند کارگاهی (Job Shop) 219

فرآیند دستهای (Batch process) 220

فرآیند تکراری (Repetitive Process) 220

۵) فرآیند پیوسته (Continuous Process) 221

۶) فرآیند انطباق انبوه (سفارشیسازی) Mass Customization. 221

تولید سلولی.. 223

هم‌راستایی بین ساختارهای فرآیند و بازارگرایی.. 223

ماتریس فرآیند خدمت.. 225

نقشه فرایند خدمات (Service Blueprinting ) 229

لی اوت عملیات.. 231

لی اوت براساس وضعیت ثابت.. 232

لی اوت عملکردی.. 232

مزایای لی اوت عملکردی.. 233

اشکالات لی اوت عملکردی.. 233

لی اوت محصول (خط مونتاژ) 234

لی اوت محصول Product layout 235

تعادل خطی در لی اوت محصول (Line balancing in product layout) 235

لی اوت سلولی (Cellular layout) 238

تکنولوژی‌‌های توانمندساز با خودکار سازی در فرایند. 240

انتخاب فرآیند به کمک تحلیل نقطه بی‌تفاوتی یا سر به سر. 245

خلاصه فصل پنجم. 247

پرسش‌های فصل پنجم. 248

فصل ششم: مدیریت کیفیت... 251

تعریف ابعاد کیفیت.. 255

نقش‌های عملیاتی در مدیریت کیفیت.. 260

ارزش‌های اصلی و مفاهیم مدیریت کیفیت.. 261

مدیریت کیفیت جامع. 264

شناخت اثرات کلی عملکرد کیفیت.. 268

نگاه معکوس به مدیریت.. 273

توانمندسازی کارکنان به چه معناست؟ 274

پروسه فرآیندگرا با تمرکز بر جلوگیری و حل مسائل.. 275

ساختن فرهنگ سازمانی در رابطه با کیفیت.. 276

روش‌های رهبری برای QM.. 278

چرخه دمینگ... 278

روش شش سیگما 280

یک روش سیستماتیک برای مدیریت عملیات.. 280

شش سیگما به چه معناست؟ 281

DMAIC.. 283

طراحی برای 6 سیگما 284

اجرای شش سیگما 285

روند رو به جلو در مدیریت کیفیت.. 286

دستیابی به گواهینامه‌ی ایزو 9000. 290

تفسیر صنعت ایزو 9000. 294

جایزه‌ی کیفیت Malcolm Baldrige. 294

خلاصه فصل.. 298

پرسش‌های فصل.. 299

فصل هفتم: مدیریت موجودی انبار. 301

بهبود موجودی در شرکت PolyOne. 303

نوع و نقش موجودی انبار 304

انواع موجودی انبار 304

نقش موجودی در انبار 306

ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا 306

ایجاد بافر یا ذخیره‌ی موقت برای کاهش عدم اطمینان در شرایط عرضه و تقاضا 306

ایجاد صرفه جوی در خرید. 307

بهینه‌سازی و تخصص در مکان‌‌های جغرافیایی.. 307

اثرات مالی انبارداری.. 308

ملاحظات مرتبط با ترازنامه. 308

هزینه‌‌های مرتبط با موجودی انبار 308

هزینه‌‌های نگهداری.. 309

هزینه‌ی سفارش و ‌راه‌اندازی.. 310

هزینه‌ی کمبود موجودی.. 311

معیار‌‌های اندازه‌گیری عملکرد موجودی انبار 312

بازدهی دارایی: گردش موجودی کالا و روزهای تأمین عرضه. 312

گردش موجودی.. 313

روزهای تأمین.. 315

سطح خدمات.. 317

مدل بررسی پیوسته. 320

مورد بی‌تغییر یا مورد عدم نوسان‌‌‌‌پذیری.. 321

چقدر سفارش دهیم: تعداد سفارش اقتصادی.. 322

چگونه‌‌ می‌توانید سیاست «کمترین هزینه سفارش» را پیدا کنید؟ 324

چه زمانی سفارش دهیم: نقطه مجدد سفارش... 326

تخفیف تعدادی.. 327

محدودیت حجم بالای سفارش... 328

تحویل بخشی از سفارش: مقدار سفارش تولید. 330

تعیین انحراف معیار مقدار تقاضا در زمان انجام فرآیند. 332

تعیین سیاست سطح خدمات.. 334

اصلاح فرمول ROP (نقطه‌ مجدد سفارش) و متوسط موجودی انبار 335

مدل بررسی دورهای.. 336

مدل بررسی موجودی تک دوره 340

تأثیر موقعیت مکانی انبار 341

مدیریت انبار 345

مدیریت چرخه موجودی.. 345

مدیریت موقعیت مکانی انبار 351

سیستم‌های اطلاعاتی موجودی انبار و دقت.. 352

شناسایی اقلام. 353

دقت ثبت اطلاعات.. 356

اجرای مدل‌‌های انبارداری.. 357

مدیریت انبار از طریق زنجیره تأمین.. 358

ارزش انبار در زنجیره تأمین.. 359

اثر شلاقی.. 360

مدیریت موجودی زنجیره تأمین یکپارچه. 361

خلاصه فصل.. 365

پرسش‌های فصل.. 367

مسائل حل شده 368

مسائل: 376

فصل هشتم: سیستم‌های ناب.. 387

تعریف سیستم ناب.. 391

ریشه سیستم‌های ناب و تولیدات به‌موقع. 393

مزیت استراتژیک سیستم‌های ناب.. 396

اهداف سیستم‌های ناب، فرهنگ و اصول راهنما 397

‌‌‌پیاده‌سازی سیستم‌های ناب.. 407

ابزارها و روش‌‌ها 407

نگهداری و تعمیرات کل (TPM) 408

فناوری گروهی.. 408

کارخانه‌‌های متمرکز. 408

تعادل جریان TAKT. 409

برنامه‌ریزی Kanban. 410

زمان‌بندی سطح، مدل- مختلط.. 412

کاهش تنظیم. 413

کنترل فرآیند آماری.. 414

کنترل تصویری.. 414

خلاصه فصل.. 416

پرسش‌های فصل گفتگو. 417

فصل نهم: مدیریت خدمات مشتری.. 419

چگونه یونیلور زنجیره تأمین و استراتژی‌‌های ‌کسب‌وکار خود را هم تراز کرد 421

ارتباطات.. 423

خدمات اصلی.. 425

در دسترس بودن محصول. 426

عملکرد زمان انجام کار 429

قابلیت اطمینان به خدمات.. 432

سفارش کامل یا تمام عیار (The Perfect Order) 433

محدودیت‌‌های خدمات اساسی.. 434

رضایت مشتری.. 436

انتظارات مشتری.. 436

مدل رضایت مشتری.. 438

محدودیت‌‌های رضایت مشتری.. 442

موفقیت‌‌های مشتری.. 443

دستیابی به موفقیت مشتری.. 443

برنامه سرویس جدید پروکتر و گمبل (واقع‌بینی ) 444

فروشگاه مجازی تسکو (واقع‌بینی ) 445

مدیریت روابط مشتری.. 449

فناوری مدیریت روابط مشتری خودکار آمازون (واقع‌بینی ) 449

استراتژی مدیریت مشتری و روابط.. 451

خلاصه فصل نهم. 454

پرسش‌های فصل نهم. 455

فصل دهم: مدیریت زنجیره تأمین.. 457

IKEA با تأمین‌کنندگان مشارکت‌‌ می‌کند: 459

تأثیر مدیریت بر شرکت و عملکرد زنجیره تأمین.. 461

کاهش هزینه کل.. 463

افزایش کیفیت.. 467

پایداری پرورش... 469

تصمیم‌گیری درونی / بیرونی.. 472

بررسی روش‌های منابع انرژی استراتژیک... 476

تجزیه‌وتحلیل مخارج و بازار 477

یک استراتژی منبع را توسعه دهید. 478

تعداد تهیه‌کنندگان. 480

قابلیت‌‌ها و موقعیت مکانی.. 481

نوع روابط تأمین‌‌‌کننده و مدت قرارداد 482

تأمینکنندگان بالقوه را شناسایی کنید. 486

تأمین‌کنندگان را ارزیابی و انتخاب کنید. 487

مناقصه رقابتی.. 488

حراج‌های آنلاین معکوس... 491

مدیریت روابط متقاضیان را کنترل کنید. 494

اشتراک اطلاعات و هماهنگی با تهیه‌کنندگان. 494

نظارت بر عملکرد و بهبود عملکرد 496

مدیریت روابط تأمین‌کننده SRM)) 498

خلاصه فصل.. 500

پرسش‌های فصل.. 501

راه‌حل چالش‌‌ها و مسائل.. 502

مدل نقطه‌ای برای ارزیابی‌کننده 503

کلید واژه‌ها 509

کارخانه‌‌های متمرکز. 522

کنترل فرآیند آماری.. 522

 

کلیدواژه‌ها 507

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم انسانی مدیریت
مديريت

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved